Добър ден на всички,
Казуса е следния :
Имам къща в имот с 3ма съсобственика.
Преди време, поисках разрешение от останалите съсобственици да ми подпишат, че са съгласни да строя в имота - учредено право на строеж. Те ми подписаха, че нямат възражения и сега имам документ с право на строеж в имота.
В този момент, един от съсобственици на имота решава да си продаде и.ч. на лице извън останалите съсобственици.
Това, което ме интересува е, сега като има нов съсобственик реално, преди да стъпи във владеене на неговите идеални части, то на мен остава ли ми учреденото право на строеж в имота?
Трябва ли да искам сега отново подписи от всички отново съсобственици на имота в нов документ, заверен нотариално, че нямат нищо против или ще ми стига подписа на новия съсобственик?
Благодаря ви и се извинявам за проблемите с които ви ангажирам на този етап,
Лека и успешна вечер!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строителства в съсобствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Строителства в съсобствен имот
Ако наистина ви е било учредено право на строеж, то си стои. Хубаво е да се видят документите, защото от описанието ви излиза, че по-скоро не ви е учредено такова.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Имам учредено право на строеж. Въпросът ми е, когато има нов съсобственик в имота, трябва ли да правя ново събиране на съсобственици и да искам отново от всеки или само от новия съсобственик, преди да влезе във владение?
С най-добри пожелания,
С най-добри пожелания,
- mobikom
- Нов потребител
Та коя година и с какъв акт точно Ви учредиха правото на строеж, щото и аз мисля като колегата по-горе?
- sunrise
- Активен потребител
Има давност до 2017г.
- mobikom
- Нов потребител
И какво му е заглавието на документа?
- sunrise
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1