начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Zilistni vzaimootnooshenia

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Zilistni vzaimootnooshenia

Мнениеот NNelly » 02 Ное 2004, 16:53

Zdraveite! Molia vi za pomost -imam slednia problem: Jiveia v panelen blok i poradi iznosvane se spuka trabata na toplata voda-triabvashe da se smeniat trabite ot 1 do 8etaj.Namerih maistor no komshiite mi otkazaha/ne biaha edinni/ i az s komshiiata ot 1 etaj napravihme remont ot krana do moia 2etaj.Kato ostavih vazmojnost,kogato komshiite mi iskat da mogat da se srarjat ot moia vodoprovod.Kato na nas s komshiiata ni izleze dosta po-skapo,otkolkoto ako komshiite biaha se saglasili.
Sled 1godina moite komshii smeniat trabite i mi kazvat,4e az sam triabvalo da napravia trabata i do 3etaj-3etaj da napravi na 4etaj i t.n.Da no po tiahna logika 8etaj niama kakvo da pravi! Sega komshiite mi smeniat trabite i nesmenen ostava u4astaka ot moia 2etaj do 3etaj i pri eventualno spukvane na trabite ste te4e pri men. Molia vi pomognete kakvo ste moga da napravia???Pravi li sa moite komsii i kak da zastitia pravata si???
Predvaritelno vi blagodaria!!!
NNelly

Re: Zilistni vzaimootnooshenia

Мнениеот vaia » 04 Ное 2004, 12:51

Толкова ли няма кой да отговори? Явно има недостиг на адвокати в тази област!!!
vaia

Мнениеот 444 » 04 Ное 2004, 14:15

Не, че има недостиг на адвокати в тази област, но явно никой не е погледнал в този форум - това ще е. А и не само адвокати могат да те насочат към решаването на проблема ти. Но, нека да не изпадаме в подробности.
Проблемът ти ще се реши по два начина. Единият е чрез доброволно уреждане на нещата с комшията над теб. Ако пък е толкова запънат, че не може или не иска да даде стотина лева, за се смени тръбата, тогава ще трябва да го направиш по трудния начин. Все пак има доста подобни случаи, като този, който описваш. Има и практика в тази насока. Ако имаш възможност, прочети Закона за собствеността.
Този закон урежда взаимоотношенията в етажната собственост. Има също така един Правилник за управлението, реда и надзора в етажната собственост. Там пък е описано още по-подробно какво се прави с такива нещастници, какъвто е и комшията ти. Редът е описан подробно. Ако имаш по-конкретни въпроси - задай ги. Ще се опитам да ти помогна. Дерзай!
444

Мнениеот NNelly » 08 Ное 2004, 12:09

Zdraveite! Mnogo blagodaria za otgovora! No ste mojete li po-konkretno da me informirate kakvo da napravia?Pro4etoh zakona i Pravilnika,no ne sam na iasno kak da ubedia komshiite 4e sam prav??? Ste sam vi mnogo blagodarna ako mi pomognete!
NNelly

Мнениеот 444 » 08 Ное 2004, 15:33

Дайте си някакви координати за връзка - например Е - mail, за да мога да ви изпратя материали.
444

Назад към Етажна собственост