начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

Мнениеот ianaradeva » 26 Юли 2009, 17:44

Здравейте!
Майка ми имаше потребителски кредит към ДСК(с двама поръчители).Плащах кредита година и половина,след като почина и после нямах финансова възможност.На 04.07.получих покана от ЧСИ,а на 16.07 си взех поканата за доброволно изпълнение.На 17.07 имах сделка за продажба на лично мое жилище,което е ипотекирано.Копувачът тегли кредит,чрез който неговата банка става втори ипотекар и след като изкара ново удостоверение за тежести,трябва да ми преведат сумата опомената в нотариалния акт.Само че в същият ден ,в който съм сключила сделката,ЧСИ ми е направила възбрана на всичкото недв.имущество.Проблемът е,че на 30.07 ЧСИ ще взезе в апартамента на сестра ми за опис,а също и сделката ми с копувачите на моя апартамент ще се развали,защото банката не им отпусна кредит на апартамент с тежести.И ще ме съдят за обещетение 10000 лв.
Знам че начина е да внеса сумата,която ми е написана в поканата(12667лв.)
Аз я нямам.Моите намерения бяха да продам ипотекирания апартамет,да погася ипотеката и кредита на майка.Да ама ......!
Затова Ви моля за съвет!
Ако някой има представа,какъв документ трябва да има,чрез който майка ми се е отказала от застраховката,която е била плащана само една година,а е спомената,като задължителна в договора и.?
Всяко нещо,което не те убива,те прави по-силен!
ianaradeva
Младши потребител

Re: ВЪЗБРАНА НА ИПОТЕКИРАН ИМОТ

Мнениеот p_dyan » 08 Авг 2009, 18:49

Решението е в преговори със страните и най-вече с съдебния изпълнител. Може да се вдигне възбраната и да се наложи запор на вземането ви от купувачите на имота, така направо ще се плати на съдебния изпълнител, а каквото остане горница ще ви се предостави на вас. Но не изпускайте купувача.
Ключа е в преговори със съдебния изпълнител, с купувачите, а те пък с банката кредитор.
Може да поискате и да се замени обезпечаването с друго, което покрива дълга.
p_dyan
Потребител

Мнениеот 777777 » 25 Авг 2009, 16:29

Би трябвало да има час на изповядване на сделката и час на вписване на възбраната, ако са в един и същи ден. Ако имота е прехвърлен часово преди възбраната смятам, че нямате проблем. Това трябва да го видите от Агенцията по вписванията.
777777
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 13:33

Как се развиха нещата с апартаментите на двете сестри и неследения дълг? Моля, напишете за действията на съдебния изпълнител и на Вашия адвокат
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство