начало

Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“ Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“

Цесия на изпълнителен лист

Цесия на изпълнителен лист

Мнениеот sadman » 11 Ное 2011, 20:28

Здравейте, въпроса ми е следния: Преди време станах съдлъжник по фирмен заем на ЕТ, собственика на фирмата взе парите за рефинансиране на заем към друга банка, а остатъка му бе изплатен в брой за закупуване на машини нужни му за производството. В последствие продаде машините и спря да обслужва кредита си. След около година банката заведе дело и тъй като той не притежава имущество на негово име, ми бе наложен запор на заплатата.
Междувременно аз сключих споразумение с банката и излатих цялата дължима сума. Интересува ме дали с помощта на договора за заема, в който е описано за какво се отпуска кредита и кой е получил парите, мога до осъдя собственика на ЕТ и да си извадя изпълнителен лист? И дали после мога да прехвърля чрез цесия това вземане на някой който би бил малко по "груб" при изискването на парите? Предварително ви благодаря за отговорите и моля да ме извините акоа съм допуснал някои грешки в терминологията.
sadman
Нов потребител

Re: Цесия на изпълнителен лист

Мнениеот narina » 11 Ное 2011, 21:38

sadman написа: ....Интересува ме дали с помощта на договора за заема, в който е описано за какво се отпуска кредита и кой е получил парите, мога до осъдя собственика на ЕТ и да си извадя изпълнителен лист? - Да, но не само с договора.
И дали после мога да прехвърля чрез цесия това вземане на някой ....?-Да
....
Аватар
narina
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство