начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

как да напиша възражение?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да напиша възражение?

Мнениеот Петков » 04 Юни 2005, 11:17

Здравейте.Имам собствена фирма и на основание чл. 102,ал 1 от ЗДДС ми съставиха наказателно постановление, което искам да обжалвам. Нарушението е за първи път. Моля ви, дайте ми някакъв образец на възражението, което трябва да напиша?Аз съм лайк в това отношение, а трябва да се спрявям сам:)Благодаря ви.
Петков

Re: как да напиша възражение?

Мнениеот Димитрова » 04 Юни 2005, 11:55

До началника на .....
гр.....

ВЪЗРАЖЕНИЕ

от...................... , ЕГН:..................., като (длъжността) на (фирмата),със седалище..........
адрес за получаване на съобщения.....

във връзка с акт номер

Уважаеми г-н НАЧАЛНИК,
..............................................................................................................................................................................................................................................................-тук започвате да излагате случилото се .

С оглед на гореизлиженото ви моля да отмените съставениятт ми акт номер......

дата С уважение:.............
гр....

ТОВА В ОБЩИ ЛИНИИ Е В СЛУЧАЙ ,ЧЕ ПОГРЕШНО СТЕ НАПИСАЛ ,ЧЕ ВИ Е СЪСТАВЕНО "наказателно постановление" .
А АКО ДЕЙСТВИТЕЛНО ВЕЧЕ ИМА ИЗЛЯЗЛО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ,СЕ СЪСТАВЯ ЖАЛБА ДО СЪДА ,НО ТАМ МИСЛЯ ,ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ САМ.

УСПЕХ
Димитрова

Мнениеот han_solo » 04 Юни 2005, 11:56

ДО ...........................
ЧРЕЗ .........................

ЖАЛБА

ОТ .................................................................
ПРОТИВ .............................................................

Уважаеми ..............................................................,
Не съм доволен от Наказателно постановление № ......... от ........ год. на ..................................................., с което ми е наложено наказание ...................................................................
Считам, че то е незаконосъобразно.
По повод на горното моля да вземете предвид следното:
............................................................................. .........................................................................
Ето защо Ви моля за следното:
............................................................................. .........................................................................
За установяване на изнесените от мен факти:
1. Представям и моля да приемете като доказателства следните документи: ............................................................................. .........................................................................
2. Моля да бъдат събрани още и следните доказателства: ................ ............................................................................. .........................................................................

Прилагам: .............................................................. .........................................................................

С уважение:
.......................

[%sig%]
han_solo

Мнениеот Галина » 04 Юни 2005, 14:10

А защо не се обърнеш към адвокат?
Галина

Мнениеот AbuTalib1 » 05 Юни 2005, 01:29

Вярното е, че без задлъжителните реквизите няма да признаят някакво си там възражение.По начало, възражението е русизъм.Нали знаеш, молчат и не разсуждат...Възраженията се допускат само при определени случаи§ не може да се възразява на всекиго у нас и в СССР.
Напълно е възможно да се възрази на общо основание от една страна или по конкретното нарушение от страна на актосъставителя.Но бива де се посочи изрично, кое основно положение е нарушил този дивак който ти е съставил кат за няма що.
AbuTalib1

Назад към Взаимопомощ