начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Как да защитя?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да защитя?

Мнениеот Ева Тонева » 09 Юни 2005, 15:48

Здравейте,
собственик съм на сайт, към който има и форуми. Преди ден научих, че мнения на няколко посетители в сайта са използвани за втори път в печатно издание без тяхното и моето съгласие. По какъв начин мога да защитя пишещите? Бих ли могла да се позова на закона за авторското право - форумите са база данни, за чиято подръжка се грижа аз?
Благодаря ви предварително за помощта!
Ева Тонева

Re: Как да защитя?

Мнениеот TJ » 09 Юни 2005, 16:14

Решението е мненията да се оформят в статия и да се публикуват.
Коментари по форумите да се правят само с позоваване на вече публикуван материал.
Аз така правя, понякога :)
TJ

Re: Как да защитя?

Мнениеот TJ » 09 Юни 2005, 16:18

Ето например протестът на прокуратурата срещу Концесията "Тракия".
Аз съм го обжалвал във ВАС и имам открито дело, не ми пука че сега някой "специалист", публично обжалва административен акт, повече от 14 дни след публикуването му :)
TJ

Назад към Взаимопомощ