начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Пенсиониране при ненавършена възраст

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот deliqna » 25 Авг 2011, 15:54

в момента майка ми е на 54г. 10 мес., болна е от рак на гърдата, има усложнение /метастазирал черен дроб и рак по костите/;има 30 год. учителски стаж и не желае да продължи да работи след прекратяване правото й на болнични, които ще продължат до края на м. октомври.Какъв е най-добрият вариант ,при който тя няма да се върне на работа и ще запази правото си на пенсиониране на 57-год. възраст, като не губи и правото на 6 месечни заплати за непрекъсната работа при същия работодател?
deliqna
Нов потребител

Re: Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот vtsasho » 01 Сеп 2011, 10:15

Не съм юрист, но имам доста горчив опит с тази болест, заради много близък човек, който минава през същото нещо. Според това,което пишеш, състоянието й е изключително сериозно, следователно и вероятността да й удължат болничния е доста голяма (макар да й пожелавам искрено да успее да се пребори).
vtsasho
Младши потребител

Re: Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот deliqna » 01 Сеп 2011, 22:14

Няма как повече да й удължават болничния, защото през миналата година е работила нещо от сорта на 2 месеца. Преживя и няколко операции. Но просто търсим някакъв вариант да достигне до пенсия ... защото определено го заслужава
deliqna
Нов потребител

Назад към Осигурително право