начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Болничен при бременност

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен при бременност

Мнениеот poli444 » 04 Дек 2013, 12:59

Здравейте! Имам нужда от помощ - Действащо ЕТ съм, но не съм внасяла осигуровки. В момента те са прехвърлени към публичен изпълнител и започнах да ги плащам на вноски. Поради тежка бременност ми се наложи да лежа в болница и ми издадоха болничен. Ще ми се изплати ли?
poli444
Нов потребител

Re: Болничен при бременност

Мнениеот iliana88 » 04 Дек 2013, 15:22

Когато се осигурявате като самоосигуряващо се лице ще имате право да получавате обезщетение за временна неработоспособност, бременност и раждане, ако сте осигурена за риска ОЗМ. Надявам се, че редовно са подавани декларации образец 1 за период 2 години назад.
iliana88
Младши потребител

Мнениеот poli444 » 04 Дек 2013, 16:06

Аз нямам спомен да съм подавала такава декларация, но възможно ли е счетоводителката да го е направила вместо мен? Иначе съм осигурена за всички рискове.
poli444
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 04 Дек 2013, 23:15

poli444 написа:Аз нямам спомен да съм подавала такава декларация, но възможно ли е счетоводителката да го е направила вместо мен? Иначе съм осигурена за всички рискове.

Катерина куч: Опитайте следното: Снабдете се с персонален идентификационен код /ПИК/ от НОИ. С издадения ПИК можете да ползвате предоставени от НОИ електронни услуги, които касаят достъп до лични данни. Така за Ваша сигурност в сайта на НОИ чрез въвеждане на ПИК можете да направите справка за осигурителен стаж и доход.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Осигурително право