начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обезщетение за безработица - прекъсване на работа

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение за безработица - прекъсване на работа

Мнениеот irationalism » 24 Окт 2016, 10:26

Здравейте имам следния казус и следния въпрос:
На скоро бях освободен от служебни правоотношения по чл. 12 ал. 1 и 4 и чл. 108 от ЗДС като не бях одобрен в 1-годишния изпитателен срок. Осигурителният ми стаж от тази длъжност заедно със стажа от предходната трудова дейност, която не е била като държаен служител надхвърля с около 1-2 седмици 3 години. Хронологията е:
17.10.2013 - 25.07.2015 трудово правоотношение
10.08.2015 - 21.10.2016 като държавен служител (срокът реално е повече от 1 година поради болничен 2 месеца)
Взаимотношенията с предходния работодател приключих на 25.07.2015 г а на държавна служба постъпих считано от 10.08.2015 г. Въпросът ми е този интервал прекъсва ли осигурителния стаж и влизам ли в графата 3-5 години осигурителен стаж?
irationalism
Нов потребител

Re: Обезщетение за безработица - прекъсване на работа

Мнениеот svettoslav » 24 Окт 2016, 21:19

Прекъсва го естествено.
Не се зачита за такъв.
svettoslav
Активен потребител

Re: Обезщетение за безработица - прекъсване на работа

Мнениеот svettoslav » 24 Окт 2016, 21:21

Аз лично нямам намерение да ви смятам дните, но ако двата периода,сумирани, надвишават 3г. значи имате три години, то е ясно.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Осигурително право