начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Размер на трудовия стаж

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Размер на трудовия стаж

Мнениеот dsuzunov » 10 Ное 2011, 21:21

Здравейте, въпросът ми е следният:
Колко ще е трудовият ми стаж при следните обстоятелства:
-започнах работа на 17.09.1981г. в тогавашния Автокомбинат Пловдив, като автомонтьор.
В средата на месец май 1982г. получих повиквателна заповед за редовна военна служба.
При представяне на повиквателната в Личен състав на предприятието, ме посъветваха да не напускам работа, а да ползвам две години неплатен отпуск за отбиване на редовна военна служба. След изслужване, трябваше да се върна на работа в същото предприятие тъй като, бях подписал три-годишен договор.
Уволних се на 30 май 1984 година и се върнах на работа в Автокомбинат Пловдив.
Същевременно, кандидатствах за работа в МВР.
На 05 октомври 1984г. започна службата ми в МВР.
В същият момент аз ползвах платен годишен отпуск от предишната ми работа.
Когато взех трудовата книжка от Автокомбината, в нея бяха отбелязани 3 години и 21 дни трудов стаж.
Всъщност, двете години неплатен отпуск, прекарани в казармата, бяха включени в отработеното време.
Преди известно време, научих, че трудовият стаж като автомонтьор е II-ра категория труд.
Намерих архива на бившото ми предприятие и поисках да ми издадат документ, от който да е видно, че трудът там е втора категория. Издадоха ми удостоверение /УП/ в който бе посочен стаж от 3 години и 21 дни, който според някакъв член от Кодекса на труда се счита за втора категория труд.
И така, аз се сдобих с два различни документа, в които се посочва, че съм работил 3 години и 21 дни, а реално, две години от този период съм бил в казармата, за което имам удостоверение от поделението, в което служих.
Въпросът ми е, колко и какъв като категория ще е трудовият ми стаж от момента на започването /17.09. 1981/ до постъпването в МВР-/05.10.1984г./
Благодаря Ви!
dsuzunov
Нов потребител

Назад към Осигурително право