начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

болничен по време на бременност

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

болничен по време на бременност

Мнениеот dessy21 » 13 Дек 2013, 11:47

Здравейте,

бих искала да Ви попитам относно осугуровките по време на майчинство.

Ако изляза в болничен по време на бременност 1 месец по рано от болничния, който е 45 дена преди термина това ще се отрази ли на осигурителния ми доход които се вземе впредвид за майчинството. Зная ,че в момента се гледат 24 месеца назад за формиране на 1 -вата година на майчинството.

Въпросът ми е този 1 месец болничен ще бъде ли формиран на база осигуровките ми от предишните месеци и ще се отрази ли негативно на майчинството впоследствие(тъй като ми казаха ,че дохода е 0.00 лв.ако болничен) и какъв процент от заплатата се изплащат с болничния(70 % или не)?

Благодаря предварително!
dessy21
Нов потребител

Re: болничен по време на бременност

Мнениеот iliana88 » 13 Дек 2013, 21:59

Съмнявам се, че някой ще бъде в състояние да Ви отговори на така поставения въпрос, тъй като за отговора се изисква да се знае осигурителния Ви доход за период 24 месеца назад, кога е термина Ви, от кога евентуално искате да вземете болничен и вероятно други такива уточнения. След като се изяснят тези факти се правят съответните изчисления (в КСО и в НИИПОПДОО е определен реда на изчисляване).
iliana88
Младши потребител

Назад към Осигурително право