начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

КАЗУС С ПРЕКРАТЕН ДОГОВОР И УСТАНОВЕНА БРЕМЕННОСТ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАЗУС С ПРЕКРАТЕН ДОГОВОР И УСТАНОВЕНА БРЕМЕННОСТ

Мнениеот slavenabg123 » 03 Мар 2014, 19:48

Здравейте, искам съвет по един странен казус, за който ми трябва вашата помощ. В края на февруари ми беше прекратен договора като държавен служител на основание чл. 107а от Закона за държавния служител (по инициатива на работодателя с обезщетение). Няма да навлизам в подробности за какво точно иде реч, защото става дума за политическа чистка, която не спира вече цяла година. Както и да е. Аз приех на драго сърце, още повече, че ми беше предложено обезщетение.
Седмица по-късно, обаче, разбирам, че съм бременна. Била съм бременна и в момента, в който са ме освобождавали от длъжност.
Въпросът ми е - мога ли да обжалвам решението за освобождаване и на какво основание?
Разберете ме правилно - не търся мъст, а елементарно право на социално осигуряване. В момента съм без работа и без осигуровки. Малко ще е трудно да убедя който и да е работодател да ме назначи, при положение, че след 6 месеца ще трябва да изляза в отпуск по майчинство.
Благодаря ви предварително за отговорите.
slavenabg123
Нов потребител

Re: КАЗУС С ПРЕКРАТЕН ДОГОВОР И УСТАНОВЕНА БРЕМЕННОСТ

Мнениеот sunrise » 03 Мар 2014, 20:40

Ако е изплатено обезщетението, няма какво да възразявате. Остава Ви регистрацията в Бюрото по труда.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот slavenabg123 » 03 Мар 2014, 20:43

Изплатено е. Те по закон са длъжни с връчването на заповедта да изплатят обезщетението. Няма проблем да го върна... Не може да няма смисъл от обжалване, просто не мога да го повярвам... :?
slavenabg123
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 03 Мар 2014, 22:03

Не може да го върнете. Не може и да обжалвате. Правото да обжалваш е с цел да защитиш свои нарушени права. В случая нарушение няма от страна на работодателя.
sunrise
Активен потребител

Назад към Осигурително право