начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Поредната такава тема!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредната такава тема!

Мнениеот Lilqnka » 12 Авг 2008, 20:26

Здравейте

Още от заглавието на темата се разбира, че ще става въпрос за нещо, което е коментирано постоянно, дъвкано, предъвкано.
Извинявам се предварително, за което, но с интерес чета този форум от доста време.Просто си ми е интересно.Моля, не ме нападайте!! :lol:

Искам да се допитам до вас за нещо ....

Аз съм поредното момиче, което си мечтае от малко да учи право.Много голямо желание имам.Разбира се, наясно съм с всичко, което ме очаква докато ме приемат и след това ... Нямам връзки, нямам кой да ме "вкара".Бях 1на година в чужбина.Трябваше тази година да кандидатствам, но изпуснах една година.Сега като ви чета и много се обърквам ... имам възможност пак да замина при родителите си в чужбина, но аз се върнах тук заради правото, за да кандидатствам.Имам голямото желание, но се страхувам да не сбъркам.Това може да е още една година загуба за нещо, което може да няма никакъв смисъл.А аз не мога повече да се лутам тама безцелно. :( :( имам цел и искам да си я гоня, за да я постигна, но.... винаги има едно но ....
Lilqnka
Нов потребител

Мнениеот dinev » 12 Авг 2008, 20:50

Явно става въпрос за някаква дилема, стояща за разрешаване пред Вас. Моето мнение е, че човек трябва да следва мечтите си. Смело записвайте и учете желаната специалност. А за това, че нямате връзки, и контакти, които да Ви помогнат след време в новото поприще, мога да твърдя, че сама ще си ги създадете. Не се отказвайте, сега му е времето.
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Авг 2008, 22:14

Както е казал Любен Дилов/ баща/- Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
Следвайте Вашите! Не.. по скоро- преследвайте мечтата си, а в живота кръстопътища много ще имате- този няма да е последният! А по кой ще поемете- това решение си е лично Ваше...
Пожелавам мъдър избор.
Гост.
Старши потребител

Re: Поредната такава тема!

Мнениеот Melly » 12 Авг 2008, 22:39

Lilqnka написа:Аз съм поредното момиче, което си мечтае от малко да учи право.Много голямо желание имам.Разбира се, наясно съм с всичко, което ме очаква докато ме приемат и след това ...

Мило момиче,
Няма нищо по-привлекателно от сбъдване на детската мечта. И по-предизвикателно от постигането й. Има само едно единствено условие, за да стане това реалност - много труд и постоянство, разбира се и любов към професията.
С времето ще трябва да се научиш да вникваш в душите и съдбите на хората, чиито интереси ще защитаваш или решаваш от една страна и от друга, да прилагаш на практика наученото. Няма по-ценна отплата от това, да виждаш искрящи от благодарност очите на клиентите ти. Това явление няма дименсия. Удоволствието от постигнатото в подобен случай е несравнимо.

Желая ти УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Mushroom » 13 Авг 2008, 12:06

В чужбина при родителите Ви, можете да заминете винаги, а сега му е времето да кандидатствате! Пробвайте, ако Ви приемат, учете!Ако Ви хареса, учете, учете, учете ..., ако не Ви хареса - родителите Ви ще ви чакат в чужбина. Нищо не губите да пробвате! :) Успех!
Mushroom
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 13 Авг 2008, 12:36

Не се отказвайте, а кандидатствайте , ако това наистина Ви е мечта.
Итаче , цял живот ще живеете с усещането ,че нещо сте пропуснали безвъзвратно.
Правото не е от най-лесните специалности за следване , нито като професия, защото иска постоянно четене. Освен това е доста обременяващо да се занимаваш най-често с неволите на хората. Но не бих го сменила.
Кагато бяхме първи курс,съвсем зайци, асистентът ни по Римско право, ни каза нещо, което ще помня цял живот, но тогава ми прозвуча малко като изхвърляне:"Колеги , светът се дели на юристи и всички останали."
Сега съм сигурна ,че беше права! С каквото и да се занимава един юрист, дори и да не е практикуващ, правото слага своя отпечатък върху него, като начин на мислене , на изразяване и т.н.
А както бях прочела някъде"От един юрист става всичко, дори и ...юрист". :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот abstract » 13 Авг 2008, 12:40

Може би трябва да се замислите какво ще загубите, ако последвате мечтата си, а после се окаже, че не можете да я реализирате /например завършите право, но не го пактикувате/. Каква е възможността Ви за реализация в чужбина и дали тя е по-добра от това което евентуално можете да постигнете тук. В момента в България има много завършили право, които обаче не практикуват и професията им няма нищо общо с правото. Освен това Вие искате да следвате право, но може би имате и по-конкретна мечта за реализация - съдия, прокурор, адвокат, юрисконсулт и т.н. Освен това, ако след като завършите в България и ако специализирате в чужбина, то смятам че следването в България няма да бъде "загуба" за Вас, а напротив. Най-добре е да обмислите въпроса от всички страни и евентуалната реализация както в България, така и в чужбина, защото това което в момента искате да предприемете действително изисква упоритост, ангажираност и то за доста дълъг период от време. Успех в избора.
abstract
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 13 Авг 2008, 13:50

Който се учи, той ще сполучи. Правото ще ти отвори очите за неща от живота, които други хора не могат да усетят, почувствуват и видят. Право е прекрасно да те приемат, но в престижно учебно заведение. Там, където ще те "цедят" като лимон. После ще си благодарна за това. Смело - напред и мечтите се сбъдват.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот Lilqnka » 13 Авг 2008, 19:03

Благодаря Ви много!Страхотни сте! :) Много успехи и бъдете живи и здрави, и нека следваме мечтите си, защото те ни карат да се чувстваме живи, те ни дават желание да продължаваме напред.Аз за себе си съм избрала България, защото тук съм родена, имам си страна, имам си родина и не искам да ходя да си давам живота за чуждата.Въпреки че семейството ми е разделено, точно заради всички неуредици тук ... :cry:

Пожелавам още веднъж на всички Ви успех! :)
Lilqnka
Нов потребител

Мнениеот policai » 13 Авг 2008, 22:45

Lilqnka написа:Аз съм поредното момиче, което си мечтае от малко да учи право.Много голямо желание имам. Сега като ви чета и много се обърквам ... имам възможност пак да замина при родителите си в чужбина, но аз се върнах тук заради правото, за да кандидатствам.Имам голямото желание, но се страхувам да не сбъркам.

:D Бих цитирал поговорката на руски, но едва ли ще я разбереш, затова ще кажа по нашенски: "Прави това което мислиш, че трябва, пък да става, каквото ще!"
:D УСПЕХ, Лиляна! :D
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Авг 2008, 23:44

Lilqnka написа:Имам голямото желание, но се страхувам да не сбъркам.

Защо мислите, че може да сбъркате, какво Ви притеснява?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

:)

Мнениеот andrea » 14 Авг 2008, 11:03

Последна промяна andrea на 30 Дек 2008, 12:12, променена общо 1 път
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 14 Авг 2008, 14:03

Браво! Стройна юристка. Ако станеш адвокат ще хващаш окото на съда и на обвинителната власт. Твоята травма лишава страната ни от дългоочаквания златен медал на големи шампионати. Затова си взела мъдро решение. Интересно, ако се провежда "МИС ПРАВО", където да участвуват хубавелки, завършили специалност ПРАВО дали ще има корупция и скандали?
riyva_evro
Потребител

:)))

Мнениеот andrea » 14 Авг 2008, 16:09

Аватар
andrea
Активен потребител

Назад към Общи дискусии