начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СИСТЕМЕН ТОРМОЗ-СПЕШНО!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СИСТЕМЕН ТОРМОЗ-СПЕШНО!!!

Мнениеот Марина Симоновска » 13 Яну 2005, 15:15

Честита и щастлива да е новата година за всички вас!
Ето и моят случай накратко: Със съпръгит ми и 5 год. ми дъщеря живеем в апартамент,който делим с неговият брат и съпругата му.Апартаментът е собственост на свекърва ми.С нея не сме в много добри отношения и струва ми се тя подкрепя другият си син и подклажда омраза помежду ни.Започнаха постоянни подмятания ,обиди и заплахи.Животът ни там стана непоносим.Дъщеричката ми не излиза от стаята си,когато я прибера от детската градина.Заплахите започнаха да стават все по-сериозни и са отправени конкретно към мен,понеже съпръгът ми е скромен и търпелив.Най-лошото е ,че преместването ни в друго жилище ,би обрекло детето ми на огромни лишения.Заплатите ни са малки и една стигат да си покрием разходите.А и в това жилище сме вложили толкова любов и труд.
Виждам обаче,че положението е на път да излезе от контрол,братът на мъжа ми се озлобява с всеки изминал ден.Заплаши ме дори,че ще подаде жалба в полицията за тормоз.Та той без да иска ми даде идея ,как да постъпя аз.
Моля ви,дайте ми съвет:да напиша ли жалба срещу него,какво трябва да съдържа и към кой орган да е адресирана ,понеже разговаряйки с мой познат полицай ,той заяви ,че полицията не се меси в случаи от семейноправен характер?Дали и на мен няма да отвърнат така.
Моля ви ,кажете ми какви са алтернативите ми ,как да постъпя. Ще съм изключително признателна на всички ,които се отзоват на молбата ми!!!
Марина Симоновска

Re: СИСТЕМЕН ТОРМОЗ-СПЕШНО!!!

Мнениеот zvezda » 13 Яну 2005, 15:31

Не съм сигурна, че като подадете жалба, нещата при вас ще се оправят. Напротив - може да очаквате по-голямо озлобление и непоносимост в дома ви. Ако не сте съсобственици в жилището, опитайте да кандидатствате за общинско жилище, проучете условията и действайте. Общинските наеми са ниски, трябва да можете да си ги позволите. Не се оправдавайте с ниски доходи, борете се и направете всичко възможно, за да се отделите, защото само така виждам решението на проблема ви. Психическият тормоз в дома не може да се сравни с лишенията, които ще търпите, ако сте самостоятелни. Ако имате идеална част от собствеността на жилището - поискайте делба, при която да ви се заплати вашият дял в пари. Кураж и успех!
zvezda
Потребител

Мнениеот Марина Симоновска » 13 Яну 2005, 15:45

за съжаление жилището е на свекърва ми.А братът на мъжа ми постоянно ме засплашва със съд и че щял да се оплаче в полицията.Познавайки го добре ,мисля че такава жалба би го уплашила и би посмекчил отношението си.Колкото до общинско жилище-имаме подадени документи и чакаме вече две години...
Марина Симоновска

Мнениеот 4efo » 13 Яну 2005, 18:30

Мисля, че една жалба не би оправила нещата. Освен това, както разбирам вие сте много хора в едно жилище. При това положение неминуемо възникват проблеми. Може би трябва да се изнесете. Ако не можете или не искате, най-добре е да се опитате да накарате брата на съпруга Ви да Ви заплаши с нещо-каквото и да е. Ако той го направи и има свидетели на това, тогава може да подадете жалба по чл.144 НК-закана за престъпление. Но не мисля, че това е идейлния вариант. Що се отнася до това,че отношенията ви са семейни-не трябва да Ви притеснява. Полицията и прокуратурата е длъжна да вземе отношение по всяка подадена жалба. Успех.
4efo
Нов потребител

Мнениеот plamen1 » 17 Яну 2005, 12:48

Уважаема госпожо, ако нещо в отговора ми не Ви хареса, предварително моля за извинение. Но при всички положения ще отрази истината. Във Вашия казус деликантият момент е, че двете семейства живеете в общо домакинство, както и роднинската връзка. Действително полицаят който сте питали в някаква степен е бил прав. Има законова регламентация която урежда подобни правни спорове. По частно-правен ред се уреждат отношения между хора като Вас. Конкретно: ако съпругът Ви нанесе лека телесна повреда на брат си, държавата няма да образува дело. Нито пък за обиди помежду Вас, а така също и за други "битови" проблеми. По друг начин стои въпроса ако има закани за убийство. Те вече се преследват от държавата и прокуратурата ще вземе отношение. Но след като сте в едно домакинство, как ще го докажете? Те ще твърдят едно, Вие друго. Ако подадете жалба, ще стане следното: Съпруга на брат Ви ще бъде извикан в МВР кадето ще подпише предупредителен протокол. Ще се върне във Вас и...пак същото. Че и по-лошо. Жалбите не са решение във Вашия проблем. Категорично твърдя от гледна точка на моя опит и практика. Но все пак решение на проблема трябва да има. Аз лично мисля, че макар и на скъпа цена, Вие трябва да напуснете жилището. Ще има фжинансов недоимък, но и добър психоклимат. Едно от двете трябва да изберете. В конкретния случай на държавата не може да разчитате. Тоест можете, но следва да се извърши престъпление от някого, да не дава господ. Но ако все пак искате да подадете жалба адреса е Районна прокуратура по Вашето местоживеене. Адресирайте до Районния прокурор. Не я подавайте в МВР, защото като я дадете в прокуратурата тя осъществява контрол за законосъобразност, срочност и обективност. Но пак Ви казвам, това няма да е решение. С пожелание за успех: Пламен Проданов.
plamen1
Младши потребител

Мнениеот Be you » 17 Яну 2005, 13:06

Имота изключителна собственост на свекървата ли е? Не е ли семейна имуществена общност? Ако е такъв, съпругът Ви би следвало да притежава наследствен дял от дела на баща си, т.е свекъра Ви /за него нищо не пишете? Но най-доброто разрешение е да се изнесете, както колегитее Ви препоръчват.
Be you

Назад към Семейни казуси