начало

Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“ Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“

Наследство от починал дядо

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство от починал дядо

Мнениеот bloodywhite » 26 Юни 2013, 16:09

Здравейте

Искам да попитам няколко неща, във връзка с най - добри ползи за моят син.
На кратко,историята ми разказана тук няколко пъти.Синът ми е роден при съвместно съжителство, баща му почина на 24.12.2007 и заведох дело за доказване на бащинство,което спечелих.Бащата на синът ми има брат,починал на 13.05.2004г. без наследници.Преди 20тина дни почина дядото на синът ми и той се явява единствен наследник на дядо си(имам удостоверение за наследници).Бабата на синът ми е собственик на половин апартамент придобит по време на брака си(разведена с дядото) и сега иска да и дам декларация, че съм съгласна тя да ползва целият апартамент до смъртта си(апартамента е неделим).Поддържаме добри взаимоотношения, но ми се струва,че такъв документ е в ощърб интересите на детето ми, защото тя може да реши да припише,прехвърли,завещае своят дял на когото поиска и нямам никаква сигурност,че един ден синът ми ще бъде собственик на този имот!Какви са възможните варианти за запазване на добри взаимоотношения и максимална полза на детето от неговото наследство?Искам също да попитам къде мога да получа информация дали дядото е притежавал други имоти(от страна на неговите роднини не мога да търся информация,защото познавам само майка му и дори не знам тя къде живее).
Детето ми взима социална пенсия за починал родител(баща му почина на 20 години, без никакъв стаж,нито войнишка служба).Въпросът ми е има ли възможност детето да получава наследствена пенсия от дядо си и ако да къде трябва да отида,за да получа повече яснота за процедурите по евентуално отпускане ако има възможност за такава пенсия(дядо му е бивш миньор и една финансова помощ от неговата пенсия би могла да ми бъде от голяма полза имайки се в предвид,че отглеждам детето си сама без помощ от неговите роднини по бащина линия).
Какви документи трябва да изкарам и къде да ги представя във връзка с придобитата от детето ми собственост?Къде да получа информация и какви документи са нужни евентуално за изтегляне и закриване на банкови сметки на името на дядо му и заплащането на данъци и такси за имотите и банкови сметки?
Цялото действие се развива в Панагюрище,а аз живея в София и наистина е трудно да отделям време,за да ходя до там и да чакам,търся и разпитвам,да се връщам за документи до София и пак да ходя,затова ще бъда изключително благодарна на отговор какво да направя в интерес на детето си!
Предварително благодаря за отделеното време и отговорите!
С уважение : М.Пелова
bloodywhite
Нов потребител

Re: Наследство от починал дядо

Мнениеот tsveti_kr1 » 28 Юни 2013, 00:27

Не гледайте отговорите преди да сте отговорили на въпросите, иначе няма да ви е интересно. И така:
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.
2.Кой е любимият ти цвят от тези -жълт, зелен, червен, син или черен.
3.Първият ти инициал -А-Р, Л-Р, С-Я.
4.Месецът ти на раждане.
5.Кой цвят харесваш повече -черен или бял.
6.Напиши името на човек от същия пол като твоя.
7.Любимото ти число.
8.Калифорния или Флорида.
9.Кое харесваш повече -езерото или океанът.
10.Напиши желание.
Отговори:
1.Това е името на човека, в който си истински влюбен.
2. Ако си избрал: Червено -ти си жив и изпълнен с любов.
Зелено -твоята душа е щастлива и излъчва спокойствие.
Жълто -ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.
Синьо -ти си човек със спонтанен характер.
Черен -ти си скромен и агресивен.
3.Ако инициалът ти е: А-Р-имаш много приятели и любов в живота.
Л-П-опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне.
С-Я-обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.
4.Ако си роден през: Януари-март -годината ще е много добра и ще разбереш, че
си се влюбил в този, в който не си очаквал.
Април-юни -ще имаш силна връзка, но тя няма да трае дълго.
Юли-септември-ще имаш силна година с много промени.
Октомври-декември -годината няма да е от най-добрите, но ще откриеш сродна душа.
5.Ако избереш: Бяло-Ще намериш приятел, който ще ти се доверява и ще направи всичко
това, но може и да не го разбереш.
Черно -Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях.
6.Това е най-добрият ти приятел.
7.Това е броят на близките ти приятели, които ще имаш в живота.
8.Ако избереш: Калифорния-Обичаш приключенията.
Флорида -Романтична душа си.
9.Ако избереш: Езеро-Верен си на приятелите и си малко резервиран.
Океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.
10.Желанието ти ще се сбъдне, ако пуснеш това в друг форум до час.
tsveti_kr1
Нов потребител

Re: Наследство от починал дядо

Мнениеот n6391 » 28 Юни 2013, 09:13

При толкова много въпроси, които поставяте, важни при това, считам за наложително да посетите адвокат. Не подписвайте нищо, касаещо апартамента. Синът Ви се явява съсобственик с баба си. Тя може спокойно да си обитава апартамента, щом Вие нямате претенции. А за възможното развитие на нещата :arrow: адвокат. Тук във форума такава информация няма как да получите. Все пак е необходимо проучване, преглед на документи и т.н.
n6391
Потребител

Назад към Семейни казуси