След тези 2 години майчинство имам ли право да ползвам платен годишен отпуск(за всяка година по 14 работни дни=28).Как мога да ги получа ако не се върна във фирмата( поради ликвидацияна същата).Ще ми ги изплати ли работодателя :
1.Ако остана във фирмата до ликвидацията
2.Ако си изтегля документите и напусна фирмата по мое съгласие.
Как мога да принудя работодателят ми да ми плаща здр. осигуровки а от там и майчинските?
Мога ли да се осигурявам сама но да ползвам 2 годишно майчинство от НОИ.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Оплетен въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Оплетен въпрос
След изтичане на двете години майчинство имаш право на платения си годишен отпуск, ако останеш във фирмата да работиш няма да ти ги изплатят ,а трябва да ги ползваш реално , ако напуснеш следва да ти ги изплатят , да принудиш работодателя е силно казано ,пише се жалба до НОИ ,нека те направят проверка ,че може и ревизия след такова нещо по принцип ги внасят , ако си самоосигуряващо се лице и си осигурена и за този риск може да получаваш майчинството съгласно чл.52а от КСО.
Ако напуснеш все пак имай предвид ,че тогава ще си неосигурена майка и като такава ще имаш право да получаваш семейни помощи 100 лв месечно до навършване на 1г. на детето ,ако дохода на член от семейството ви не надвишава 200 лв
Ако напуснеш все пак имай предвид ,че тогава ще си неосигурена майка и като такава ще имаш право да получаваш семейни помощи 100 лв месечно до навършване на 1г. на детето ,ако дохода на член от семейството ви не надвишава 200 лв
- donna
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|