- Дата и час: 28 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Osinovqvane ot neomujena jena
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Osinovqvane ot neomujena jena
Naskoro mi kazaha, che jena, koqto ne e omujena ne moje da osinovi dete....Az sum na 27 god, nqma izgledi skoro da se omuja, a iskam dete. Imam postoqnna i dohodonosna rabota, kakto i sobstven apartament. Kak mislite, ako kandidatstvam imam li shansove da me odobrqt???
- Denica Dimitrova
Re: Osinovqvane ot neomujena jena
Не, няма пречки да осиновите дете, при условие, че сте неомъжена, ако отговаряте на всички останали условия! Ако не броим предразсъдъците на някои хора! Чувала съм дори, че са отказвали на хори без брак! Пожелавам ви успех в това добро дело и бъдете много щастлива!
- st_el
Скъпа Деница,наистина няма законови пречки,но си мисля,че просто няма да уважат молбата ви.Аз също мисля като вас,че всеки който има желание може да даде един шанс на едно такова дете.Не се отчайвайте,вие сте само на 27 години и може да си имате свое дете.От все сърце ви желая успех! Бъдете готова да се срещнете със злоба и неразбиране.
- галина
Няма законов проблем да ви одобрят за кандидат-осиновител.Следва да подадете молба до Дирекция"Социално осигурване" по местоживеенето ви за вписването ви в регистъра за кандидат-осиновители.Подробно ще ви обяснят процедурата.Освен документи ,които ще ви изискат ,съответните социални работници правят социална анкета на вас и на ваши близки и познати.Ако молбата ви се удовлетвори ,ръководителят на дирекцията издава заповед за вписването ви в регистъра.Ако ви се откаже такова вписване ,отказът подлежи на обжалване пред съда.Това е най-общо като процедура.А от практиката съдя ,че няма отказ на основание липса на брак.Изследват се мотивите на кандидат-осиновителя и най-вече възможността му да отгледа и възпита дете.
- 14
С очите си съм виждала съдебни решения, с които се допуска осиновяване от неомъжени жени. Даже по едното си спомням, че осиновителката нямаше кой-знае колко доходоносна работа- беше ватманка в градскоя транспорт.
- Pitanka
Здравей Деница! Няма никаква пречка да осиновиш дете, ако си вписана в регистъра на осиновителите. От лични впечатления бих те посъветвала да се съобразиш с положението си на неомъжена и да не ограничаваш твърде много критериите, които посочваш като предпочитание за детето. Имам предвид пол, възраст, етническа принадлежност, защото сама разбираш, че при кандидати семейна двойка шансовете не са на твоя страна. Проявявай повече гъвкавост и заитнересованост и .. Успех!
- Gigito
мила деница. Просто се учудвам на мераците ти. Много по просто и благоприятно е за теб да намериш някой от който да забременееш, така или иначе възнамеряваш сама да гледаш детето, поне ще бъде твое. При толкова бездетни семейства малък е шанса да те предпочетат теб
- мери
Няма пречка за осиновяване.Смятам , че съвета по-горе е по - удачен от осиновяване.Но решението е твое.Успех!
- мария2
Лично аз съм водила дело за осиновяване на неомъжена жена - е, вярно, беше американка! Но, въпреки това, притесненията ми бяха доста, предвид именно семейното й положение. Съдът допусна осиновяването, без дори да изрази някакви съмнения в мотивите си относно семейното й положение. Мисля, че би могла да имаш успех, ако имаш търпение, воля и слушаш съветите на Gigito. А, и да не забравя, да си намериш адвокат, който е наясно с процедурите по осиновяването. Бори се!
- ела
това е така. Но на прост български ще кажа какво има предвид гигито - ще ти предложат дете, което никое семейство не иска, т.е. - ромче. Шансовете да се сдобиеш със здраво хубаво българче от подходящи родители е просто никакъв. Кофти е че се изказвам така, децата са си деца, но преценяй сама. За това те съветвам, ако действително можеш да имаш деца, е 1000 пъти по-добре да си родиш сама. А ако не, дерзай... и успех
- мери
Не е ли по-разумно да забременееш, износиш и родиш сама твое собствено дете? Проблема с бащинството се разрешава лесно - мислила ли си за забременяване чрез инсеминация с донорски материал - така можеш да избереш цвят на очи, коса, физически данни, здрав генетично и най- важното напълно неизвестен донор без никакъв шанс за спор относно родителските права...Но все пак 27 години не са много и току виж догодина например се появи мечтания от теб баща на децата ти..... а ако вече си осиновела някое детенце...
- Tja
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|