начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

бременност и майчинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бременност и майчинство

Мнениеот мария крьстева » 05 Мар 2005, 12:07

Мога ли да бьда ськратена по време на майчинство,по взаимно сьгласие?
Ако фирмата,в която се водя на работа потреустанови дейност,а детето ми е на година и половина,ще ми бьде ли спряно майчинското обещетение и от кога?
Майчинското обещетение месец за месец ли се изплаща или един месец назад?
мария крьстева

Re: бременност и майчинство

Мнениеот monteskio » 05 Мар 2005, 12:22

Здравейте,
1. може да бъде прекратено трудовото ви правоотношение по взаимно съгласие по време на ползване на платеният ви отпуск за отглеждане на малко дете. Ако липсва такова съгласеи то ваша страна, то тъй като вие се позвате със специална защита от Кт. и е извършено такова, то то е несъобразено ссъ закона и подлежи на отмяна.
2.При закриване на предприятието трудовото ви правоотношение ще се прекрати, а от там и получаваното обезщетение, поради факта, че няма да се внясят социални осигуровки.Това ще бъ де преустановено от момента на закриване на предприятието - взето решение от работодателя.
3.Обезщетението се изплаща от 1-10 число на месеца следващ месеца,за който се дължи.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Re: бременност и майчинство

Мнениеот kartificial blond » 05 Мар 2005, 13:12

мария крьстева написа:

> Мога ли да бьда ськратена по време на майчинство,по взаимно
> сьгласие?
> Ако фирмата,в която се водя на работа потреустанови дейност,а
> детето ми е на година и половина,ще ми бьде ли спряно
> майчинското обещетение и от кога?
> Майчинското обещетение месец за месец ли се изплаща или един