начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имам ли право

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право

Мнениеот Замислена » 08 Мар 2005, 15:10

Здравейте,интересувам се мога ли да имам претенции при развода за автомобила на мъжа ми,който екупен на името на инвалид,но се изплаща със заем от настоящо-бившия ми съпруг?Благодаря Ви
Замислена

Re: Имам ли право

Мнениеот evgo » 08 Мар 2005, 15:33

Ситуацията е неприятна, но не може да претендирате за чужда собственост. Може би по-късно, ако собствеността се прехвърли на настоящо-бившия Ви съпруг, и ако дотогава той не е станал вече бивш, ще можете да искате половината от стойността му. Въпрос на бързина на бракоразводния процес, но пък се съмнявам почти 99.99%, че той ще има "неблагоразумието" да го придобие по време на брака.
evgo

Re: Имам ли право

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 20:33

Замислена,не може да имате претенции към вещ,която не е ваша,т.е. не е СИО.Автомобилът се води на името на инвалида Х,от това става ясно,ЧЕ ТОЙ Е СОБСТВЕНИК.Съпругът ви просто го управлява с издадено от собственика нотариално заверено пълномощно. Колегата е прав,като твърди,че съпругът ви ще изчака да мине развода,същият да влезе в сила и чак тогава да си прехвърли автомобила,който вече е само негов, а не общ.Абсолютно съм сигурна,че ще стане така и никой не може да му попречи.Съжалявам,но..................ТОВА Е ИСТИНАТА!
галина

Назад към Семейни казуси