начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

palnomoshtnoto za dete

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

palnomoshtnoto za dete

Мнениеот Bonka » 21 Май 2005, 11:51

imam sledniat vapros:
az i deteto mi jiveem postoianno v chujbina i dvamata sme dvoini grajdani. bashta mu e balgarin i jivee v balgaria. zaplashva me che niama da go pusne obratno v chujbina kadeto deteto jivee postoianno i kakto kazah e dvoen grajdanin, poradi koeto ne smeia da izpratia deteto prez vakantziite v balgaria.
v takav sluchai moje li bashtata zakonno da spre deteto i neobhodima li e deklarzatia ot bashtata kogato deteto napuska balgaria.

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА "ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ"

Децата - български граждани, постоянно пребиваващи в чужбина или с двойно гражданство, чиито родители живеят постоянно или дългосрочно в друга държава - не са задължени да представят декларация от родителите.

dokolkoto razbiram tova vaji ako i dvamata roditeli jiveiat v chujbina.
tuk ne stava iasno kak stoi vaprosa pri razvedeni roditeli. taka li e?
Bonka

Re: palnomoshtnoto za dete

Мнениеот han_solo » 21 Май 2005, 13:51

Правилно си разбрала. Иска се разрешение на другия родител за да мойе детето да напусне Р. България
han_solo

Мнениеот danni » 21 Май 2005, 19:45

Дори, когато другият родител живее в чужбина, пак е добре да имате декларация от него, че е съгласен детето да напусне страната, за да си нямате разправии на митницата. Бащата също може писмено да си оттегли декларацията. Точно поради същата причина аз и детето ми това лято си оставаме в чужбина и няма да ходим в България.
Чудя се на бащата на Вашето дете. Какво ще постигне като спре детето да се върне в чужбина, където е домът му? Чудя се на бащата на моето дете, който ми изпраща същите заплахи. Само за да ме тормози, се лишава от възможността да си види детето. Глупаци!
Не рискувайте!
danni
Младши потребител

Мнениеот Bonka » 21 Май 2005, 20:48

Te tezi 'bashti" ako biaha zagrijeni za detzata si niamashe taka da postapvat
iskat da sazdavat nepriatnosti i tormoz
Bonka

Назад към Семейни казуси