Живея в Сащ от 15 години. Двамата с жена ми сме българи. Допустимо ли е в развода по взаимно съгласие в Сащ да се откаже жена ми от апартамента в България.
Този апартамент е наследствен от дядо ми и аз преди брака ми през 1974 г.съм имал 1/6 идеална част като останалата част съм изкупил от останалите съсобственици по време на брака.
Понеже Молбата за признаване или за допускане изпълнението на решение от чуждестранен съд за развод се подава до Софийския градски съд то Софийския градски съд ще признае ли отказа на жена ми от гореописаният апартамент което е вписано в развода по взаимно съгласие на съда Сащ.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 11:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пазвод в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пазвод в чужбина
Доколкото ми е известно частта от наследственият апартамент изплатена по време на брака се явява семейна собственост.
Тоест аз имам 1/6 (от преди брака) + половината от 5/6 (изплатени по време на брака) = 7/12 идеални части, а съпругата ми има половината от 5/6 (изплатени по време на брака) = 5/12 идеални части.
Тоест аз имам 1/6 (от преди брака) + половината от 5/6 (изплатени по време на брака) = 7/12 идеални части, а съпругата ми има половината от 5/6 (изплатени по време на брака) = 5/12 идеални части.
- Иванов
Става въпрос за собственост по отношение на недвижим имот - тук подсъдността на българските съдилища е изключителна - чл. 12 КМЧП и чл. 83 ГПК. Затова в тази част няма да го признае (американците наричат тази подсъдност the iron rule).
- enigma
Пояснете с какви средства сте изплатили останалата част. Ваши лични ли . Съпругата ви има ли принос при изплащането.
[%sig%]
[%sig%]
- 1111
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|