начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Неизпълнение на съдебно решение-СПЕШНО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнение на съдебно решение-СПЕШНО

Мнениеот Геров » 20 Авг 2005, 17:15

Със бившата ми жена сме разведени от 8 месеца със споразумение.
Съдът издава решение всяка събота и неделя детето да е при мен с преспиване.Напоследък отношенията ни се пооптегнаха(не е свързано с издръжката) и тя ми заяви ,че няма да ми даде детето защото било болно.Какво трябва да направя и към кого да се обърна?
Геров

Мнениеот valsorimin » 20 Авг 2005, 18:44

Въз основа на Вашето право да виждате детето,както е записано в споразумението, си изкарайте изпълнителен лист и след това образувайте изпълнително дело.Имайте в предвид,че съдия-изпълнителя ще Ви съдейства само един път,защото неможе всяка събота да Ви предава детето.Докато се получи горепосочения резултат ще мине време и ще изтървете няколко съботи и недели,за това намерете практически начин да виждате детето.Причината в неефикасната процедура във Вашия случай е остарялата нормативна уредба
valsorimin

Съгласно...

Мнениеот gery » 21 Авг 2005, 15:08

... чл.182, ал.2 от НК "Родител или друг сродник, който не изпълни или по какъвто и да е начин осуети изпълнението на съдебно решение относно упражняване на родителски права или относно лични контакти с дете, се наказва с пробация или глоба от сто до триста лева, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.", като "За престъпления по чл. 182, ал. 2 и чл. 183 наказателното преследване от общ характер се възбужда по тъжба на пострадалия до прокуратурата и не може да се прекрати по негово искане."
Разбира се паралелно може да направите и това, което ви съветва колегата - да се снабдите с изпълнителен лист и да приведете същия в изпълнение.
Късмет!
gery
Потребител

Назад към Семейни казуси