начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

razvod

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razvod

Мнениеот безисходица » 19 Авг 2005, 14:41

Здравейте,
Проблемът ми е следния:
Преди 3 години съпругът ми изпадна в депресия поради сериозни причини в работата си- падане от висок пост два поредни пъти. Стигна до опит за самоубийство и психиатрия. През цялото време бях до него- сама. До този момент бях "домакиня и майка", но започнах работа. Имаме дъщеря, която беше на почти 10 години тогава. Свидетел на случващото се, разви разни страхови симптоми и се наложи д аползвам психиатрична и психологична помощ и за нея... която продължава и понастоящем. Когато таткото се оправи купихме апартамент на груб строеж. Месец след това той ни изхвърли от квартирата (беше започнал работа, върнал се към живота, а аз- на финала на силите си, защото и той, и детето, домакинството, работата ми без почивка ме бяха изсмукали физически- много грозно се получи, и то пред детето...) Нямаше къде да ида- заплатата ми не стигаше дори за наем (до тогава той плащаше наема- имаше голяма заплата). Принудих се да отида с детето при родителите ми- точно преди 15 септември.. За щастие веднага намерих нова работа.. НО на детето му дойде много- почнаха едни заплахи, опити за тровене,за рязане(несериозни, но опасни) искане да се събираме, денонощен рев- просто не приема ситуацията- иска обратно в София, грешка беше че и показахме апартамента и "бъдещата и стая"... Живеем в малък град- тя не успя да се приспособи. Лекарствата, предписани от психиатъра ни не помагат.. въпреки големия ми страх да се върна сама в София /реалността е трудна- там няма на кой да разчитам за помощ, работа, жилище...)- взех решение- връщаме се(това ме посъветваха лекарите)... таткото така се е озлобил срещу мен.. каза да го съдя ако искам част от апартамента, на който той през тия 2 години завърши довършителните работи и живее там с любовницата си(ние с детето не сме живели там)... А уж преди година каза, че го е обявил за продан и ще делим парите- просто ме е лъгал...Пробвах и варианта- ако детето толкова държи да живее в София- да отиде да живее с баща си,а аз всеки уикенд ще идвам- но бащата не го иска- не бил се грижил за дете никога...
Въпросът ми е какви права имам аз да ползвам този апартамент- поне няколко години докато си стъпя на краката и детето преодолее травмите... и ако имам някакви права, към кого да се обърна, как, колко бързо бих могла да се преместя там... Извинявам се за дългия текст...
безисходица

Мнениеот безизходица » 19 Авг 2005, 15:00

извинявам се за правописната грешка :oops:
безизходица

Мнениеот Гост » 22 Авг 2005, 14:03

закупен е по време на брака и е в СИО .При развод ако получите родителските права ще получите и правото да плзвате жилището до навършване на пълнолетие на детето.Трябва ви много добър адвокат.оставете ми координати за връзка и ще ви препоръчам.
Гост

Мнениеот тин » 23 Авг 2005, 14:57

Казусът ви не е толкова сложен . Може да ми пишете подробности на адрес tina55@abv.bg
тин

Назад към Семейни казуси