Здравейте,
Проблемът ми е следния:
Преди 3 години съпругът ми изпадна в депресия поради сериозни причини в работата си- падане от висок пост два поредни пъти. Стигна до опит за самоубийство и психиатрия. През цялото време бях до него- сама. До този момент бях "домакиня и майка", но започнах работа. Имаме дъщеря, която беше на почти 10 години тогава. Свидетел на случващото се, разви разни страхови симптоми и се наложи д аползвам психиатрична и психологична помощ и за нея... която продължава и понастоящем. Когато таткото се оправи купихме апартамент на груб строеж. Месец след това той ни изхвърли от квартирата (беше започнал работа, върнал се към живота, а аз- на финала на силите си, защото и той, и детето, домакинството, работата ми без почивка ме бяха изсмукали физически- много грозно се получи, и то пред детето...) Нямаше къде да ида- заплатата ми не стигаше дори за наем (до тогава той плащаше наема- имаше голяма заплата). Принудих се да отида с детето при родителите ми- точно преди 15 септември.. За щастие веднага намерих нова работа.. НО на детето му дойде много- почнаха едни заплахи, опити за тровене,за рязане(несериозни, но опасни) искане да се събираме, денонощен рев- просто не приема ситуацията- иска обратно в София, грешка беше че и показахме апартамента и "бъдещата и стая"... Живеем в малък град- тя не успя да се приспособи. Лекарствата, предписани от психиатъра ни не помагат.. въпреки големия ми страх да се върна сама в София /реалността е трудна- там няма на кой да разчитам за помощ, работа, жилище...)- взех решение- връщаме се(това ме посъветваха лекарите)... таткото така се е озлобил срещу мен.. каза да го съдя ако искам част от апартамента, на който той през тия 2 години завърши довършителните работи и живее там с любовницата си(ние с детето не сме живели там)... А уж преди година каза, че го е обявил за продан и ще делим парите- просто ме е лъгал...Пробвах и варианта- ако детето толкова държи да живее в София- да отиде да живее с баща си,а аз всеки уикенд ще идвам- но бащата не го иска- не бил се грижил за дете никога...
Въпросът ми е какви права имам аз да ползвам този апартамент- поне няколко години докато си стъпя на краката и детето преодолее травмите... и ако имам някакви права, към кого да се обърна, как, колко бързо бих могла да се преместя там... Извинявам се за дългия текст...
- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
razvod
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|