начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

продажба на имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на имот

Мнениеот Yan » 25 Авг 2005, 20:22

Имам следния въпрос.
Родителите ми са разведени от 4 год. Има имот придобит по време на брака и след моето раждане.След развода майка ми не е търсила нищо. Баща ми е алкохолик които няма роднина с които да си говори вече, всички ги е гонил вклучително и мене , единствено майка му живее при него при постоянен психически дори и физически тормоз.
Въпросът ми е може ли да продаде имота при положение че една част е на майка му присана за "гледане на родител" и може ли да се спре тормоза който опражнява на майка си.
Yan

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 20:28

НЕ ТЕ РАЗБИРАМ ТОЦНО ЧИИ Е ИМОТА В МОМЕНТА И КАКВА Е РОЛЯТА НА БАБА ТИ
Гост

Мнениеот yan » 25 Авг 2005, 20:32

имота е къща и се води на негово име . а баба ми е най потарпевша ж случая
yan

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 00:51

Баба ви му е прехвърлила имота срещу издръжка и гледане ли?
Гост

Мнениеот Yan » 29 Авг 2005, 09:10

да точно
Yan

Ами...

Мнениеот gery » 29 Авг 2005, 10:47

Направете постъпки за разваляне на договора за издръжка и гледане. Така ще решите струва ми се най-благоприятно този проблем. При завеждане на иска, исковата молба се вписва в Агенция по Вписванията и трябва някой да е луд за да купи имот, срещу който има насочена искова претенция. Държавната такса е 4% от материалния интерес, но ако баба ви е с инвалидност и няма други имоти може да се опита освобождаване от държавна такса и разноски по делото.
Желая ви късмет и успех!
gery
Потребител

Мнениеот галина » 29 Авг 2005, 16:51

Баща ви може да продаде имота!Това,че имотът му е бил прехвърлен срещу задължение за издръжка и гледане не е обстоятелство,което да попречи да попречи да бъде прехвърлена собствеността.Обстоятелството,че едно лице е получило имот срещу задължение за издръжка и гледане на друго лице не го лишава от възможността да прехвърли имота другиму.Задължението за издръжка и гледане на едно лице от друго не е в пряка зависимост от въпросния имот,т.е.лицето може да отчужди имота и пак да продължи да изпълнява задълженията си за издръжка и гледане на лицето прехвърлило му имота.Има и практика в тая насока.Друго би било ,ако лицето си е запазило право на ползване.То тогава действително никой не би купил имот с баба,която върху ведно с имота и би станал пълноправен собственик, едва когато настъпи биологическата развръзка.
галина

Назад към Семейни казуси