начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

имот купен с мои лични средства при " фактическа раздяла"

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имот купен с мои лични средства при " фактическа раздяла"

Мнениеот lisamar » 03 Авг 2015, 04:03

здравейте,
бракът ми е сключен през 1997. Разводът ми е произнесен през 2005. Фактическата раздяла е от 1998 година (доказана). Имам имот купен с мои лични средства през 2000 г, т.е в при " фактическа раздяла". Ако подам иск за преобразуване на семеината собственост в лична, кой семеен кодекс ще бъде приложен? Tozi ot 2009?
lisamar
Нов потребител

Re: imot i fakticheska razdqla

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Авг 2015, 05:38

Има годишен срок за това и не знам какво се прави в този случай. Не е невъзможно, разбира се, дори да е спазен 1-годишния период. Вижте безкрайно много решения има в нета - просто трябва да се локализира хватката. Адвокат с опит съм затова не давам веднага решение. Няма да влизаме в подробност - но съдът решава, а той е доста изменчив и треперлив, като му се даде сложна задача. Макар да е елементарно като закон. Не можете да искате нещо просто ей така.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси