начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Издръжка на 2 деца след развод.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот Йорданова » 09 Яну 2005, 01:40

Нещата седят по следния начин.Имам 2 деца едното на 7 другото на 15 години.Съпругът ми е 'леко казано' алкохолик.Децата не желаят да живеят с него както и аз самата.Проблемът е че имам заплата от 160 лева на месец която ми е крайно недостатъчна да издържам и двете деца.Съпругът ми взима 1000 лева на месец и ме интересува каква издръжка за децата си мога да взема от него при положение че има собствено жилище.Децата не желаят да живеят вече с него а и аз съм вдигнала ръце.Благодаря за отговорите.Кажете как се определя обещетението.
Йорданова

Re: Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот Гери » 09 Яну 2005, 01:53

След като има такъв доход, може да опитате да се преборите и за издръжка в по-голям размер, а именно 100 – 150 лв. на дете. Практиката е да се присъжда издръжка в размер между 30 – 80 лв., но ако нуждите на децата изискват издръжка в по-голям размер и бащата може да я плаща и това не го затруднява мисля, че е напълно възможно съда да уважи искането за издръжка и в по-голям размер.
Гери

Re: Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот plamen1 » 22 Яну 2005, 21:27

От това което пишете, следва да рабирам, че живеете заедно. Следва да се конкретизирате. Явно нямате присъдена издръжка с решение на съда, за което не е необходимо да сте разведена. Присъждането на издръжката е в размер 30-80 лева и рядко съда присъжда над тази сума. Има много предпоставки които се вземат в предвид, ако се интересувате мога да обясня по-подробно. Но напишете-заедно лиживеете, налице ли е фактическа раздяла, той работи ли по трудов договор, издържа ли съпруга Ви други деца, брака първи ли е и за двама Ви?
plamen1
Младши потребител

Назад към Семейни казуси