начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

123

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

123

Мнениеот Пенсия след развод » 17 Фев 2005, 17:46

Има ли Закон според който може след развода, бившата ми съпруга да получи част от пенсията ми. Или част от трудовия ми стаж с мотивите, че по време на брака се е грижила за децата и не е ходила на работа, т.е. не е могла сама да се осигурява ? Има ли въобще Закон на базата на който да претендира за пенсионна издръжка? Предварително благодаря дори и за най-малката информация!
Пенсия след развод

Re: 123

Мнениеот Пионерче » 17 Фев 2005, 17:54

Деца до 18 имате ли
Пионерче

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 02:03

Има възможност да търси издръжка, но това е само в случай, че е неработоспособна и няма имущество от което може да се издържа, като съда взема предвид и обстоятелството дали вие имате възможност да плащате издръжка. Това е по отношение на съпругата ви.
Гери

Мнениеот Пенсия след развод » 18 Фев 2005, 14:40

Да две до 18 години
Пенсия след развод

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 14:43

за децата е ясно, че ще следва да заплащате месечна издръжка до навършване на 18 год., след това при определени условия може да ви осъдят да заплащате и издръжка докато учат средно и/или следват висше образование.
Гери

Мнениеот shveda » 18 Фев 2005, 23:03

Преди колко години се разведохте? Чия е вината за развода?
shveda
Потребител

Мнениеот галина » 20 Фев 2005, 14:49

За децата ще плащате до 18 години.Бившата ви жена може също да поиска,но не вярвам съда да и присъди.
галина

Назад към Семейни казуси