- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод
Никак, ако развода е по общия исков ред, имуществените отношения въобще не се обсъждат. Това е въпрос на съдебна делба, след влизане в сила на брачното решение. А ако сте в хипотезата на чл. 100, или 99,ал.3 от СК - би следвало съпругът който има имоти в чужбина сам да ги посочи.
- daris
- Младши потребител
Re: Развод- до daris
А може ли в брачното производство да се съедини и установителен иск по чл.20 СК? А за въпроса по-горе - в делбата да се задължи ответника да ги посочи ли?
- dishka
- Младши потребител
Re: Развод- до daris
Не си усложнявайте живота да искате делба в брачното производство. А за делбата, която се извършва по реда на чл. 101 - ако е развод по взаимно съгласие , или по 99, 3 от СК - не да го задължите, следва да се споразумеете с него. Ако той не желае да ги посочи, няма как да го задължите. Може да правите спарвки в чуждата държава, ако имема договор за правна помощ със същата, иначе не виждам как бихте могли да получите информация. А за сметките в банка - изключено. Никоя чужда банка няма да даде информация за свой клиент.
- daris
- Младши потребител
Re: Развод
Благодаря, колега! Аз съм посочил в молбата под особено искане към съда да ми издаде съд. удостоверение, което да пратя на работодателя - с оглед месечното му възнаграждение при исковете за издръжки. А дали ще ми пратят нещо от там това е друг въпрос, но се надявам понеже става въпрос за световноизвестна компания,
- dishka
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|