начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

може ли чузденец да препознае балг. дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

може ли чузденец да препознае балг. дете

Мнениеот anonimen » 14 Май 2005, 11:00

интересува ме какав е редат по които чуэденец може да препознае бал. дете и получи пални родителски права
anonimen

Re: може ли чузденец да препознае балг. дете

Мнениеот Галина » 14 Май 2005, 13:18

Може! Но чак пък пълни права?! Правата се поделят между родителите
Галина

Мнениеот anonimen » 14 Май 2005, 15:00

да имено това искам да зная дали маиката може да се откаже от род. права и бастата получи всички права и задалжения.
и ако е вазможно какав е редат
anonimen

Мнениеот silina » 14 Май 2005, 15:47

е искате да избегнете процедурата по осиновяване защото е много дълга и сега припознаване??????????????това ставаше преди сега ????????????????
silina

Мнениеот anonimen » 15 Май 2005, 09:11

да имаш право за осиновиаване става вапрос.
имаме познато момиче което е бремено и има желание ние да одгледаме бебето но не зная дали имаме шанс да го направиме.
помогнете ни
anonimen

Мнениеот Галина » 15 Май 2005, 13:04

Отглеждане скъпи ми"анонимен", не значи осиновяване.Може да отгледате детето,но то да има други родители.Ако искаш съвет ДАЙ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ!
Галина

Мнениеот silina » 15 Май 2005, 13:58

Kato e taka tov momiche da se otkaje ot deteto i togava osinoviavane
silina

Мнениеот Галина » 15 Май 2005, 17:19

Не е толкова лесно силина! Детето следва да се впише в регистъра по осиновяванията към съответната дирекция на АСП.Няма никаква гаранция/т.е. тя е нулева/,че точно тези които искат ще осиновят точно това дете.Принципът е-търсим родители за дете, а не дете за родители!Преди ставаше,но след промяната на СК-КАТЕГОРИЧНО НЕ!
Галина

Мнениеот Койчо от Конаре » 15 Май 2005, 17:56

Мъж припознава дете, което не е негово.
Майката дава съгласие детето да бъде осиновено от съпругата на мъжа.
И не е необходимо вписване в регистъра.
Рискът за мъжа е, че щом веднъж е припознал детето за свое родно дете, не може да се "отърве" в бъдеще от това бащинство.
Койчо от Конаре

Мнениеот Койчо от Конаре » 15 Май 2005, 17:57

И другият риск е евентуално да го подгонят за престъпление, знам ли. Например: който укрие, замени или не знам какво си гражданското състояние на дете...
Койчо от Конаре

Мнениеот morska » 15 Май 2005, 23:35

Койчо, много си прав.
Той припознава детето, след известен период съпругата ме осиновява детето и така се избягва тромавата процедура по СК. Като служител на АСП мога да ви кажа, че понастоящем така се процедира.
Друг е въпроса, че с последните изменения в СК, припознаването от чужденец става чрез съда.
morska
Младши потребител

Мнениеот anonimen » 16 Май 2005, 10:14

радвам се за ангажираността от ваша страна.и сам ви много благодарна.
бебето сте се роди след около 3 месеца.маиката е дащериа на моиа приателка и се надиавам да успееме да измислиме наи добриат вариант за да се помогне както на момичето така и на нас.
детето сте има двоино гражданство таи като аз сам балгарка.
може ли да ни опишете конкректно какво триабва да направиме
преди раждането и след раждането.
какво се изисква от нас и от маиката
anonimen

Мнениеот Койчо от Конаре » 16 Май 2005, 18:53

"с последните изменения в СК, припознаването от чужденец става чрез съда"

Kyde pi6e takova ne6to??!!?
Койчо от Конаре

Мнениеот кики » 17 Май 2005, 09:58

И аз това се питам?
кики

Мнениеот anonimen » 17 Май 2005, 11:21

и в крайна сметка имаме ли шанс сапругат ми да получи род.права и след което аз да го осиновиа.молия помогнете ми нужна ми е точна информация.благодария ви предварително
anonimen

Мнениеот morska » 17 Май 2005, 19:56

И сте прави, много съжалявам, просто такава беше идеята за промяна преди време с цел да се пресече заобикалянето на закона за осиновавяне от чужденец.
Бях убедена, че ще приемат промените.
Много се извинявам.
Ама като не съм чела скоро СК.
Няма да се обаждам.
morska
Младши потребител

Мнениеот anonimen » 18 Май 2005, 00:02

ето отново прочетох всички отговори и вапреки че звучи обарквасто искрено се надиавам коичо от конаре да има право. сте бадиме много щастливи ако по този начин се осастестви мечтата ни да си имаме детенце
anonimen

Мнениеот anonimen » 06 Юни 2005, 15:54

moje li niakoi da mi kaje kakvi dokumenti i po kakav na4in stava prisnavaneto na bg dete ot 4usdenez.savsem konkretno kakvo triabva da se napravi.blagodaria predvaritelno
anonimen

Мнениеот eva » 06 Юни 2005, 16:29

Колегите Ви посочиха пътя. За конкретните стъпки Ви трябва компетентен юрист. Не правете толкова сериозни неща без адвокат, не купувате мушмули, а искате да гледате дете. Вземете адвокат, обяснете му всичко като на поп, без да криете и това е начина. Никой не може да Ви осинови дете/осъществи процедура по припознаване по интернет.
Освен това безплатната помощ е за роднини и колеги. И не е толкова до хонорара; просто никой няма да ангажира с проблема Ви без да се срещнете лично, да обясните детайлите и да поговоите за всичко.
Ако сте добросъвестни, свържете се адвокат, който да Ви оформи читаво нещата.
Успех, eva
eva
Младши потребител

Мнениеот eva » 06 Юни 2005, 16:37

Иначе се прави декларация при нотариус, трябват данни само на майката и Вашите данни, щоме детето не е родено още. Но пак Ви казвам, консултирайте се "на живо" с юрист, защото Вие припознаването ще го направите, но може много по-голяма каша да забъркате.
eva
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси