Март месец се разведох по чл 99 ал 3 без да се произнася вина, подписахме споразумение, в което съда присъжда детето което е на 3 год на мен майката и издръжка, която бащата трябва да заплаща в размер на 70 лв. от влизане на решението в сила, та интерсува ме дали е възможно да изисквам изплащането на издръжка за минал период, в исковата молба е опоменато дата на фактическа раздяла и по какъв начин мога и имам ли право да искам по висок размер на издръжка, как мога да докажа доходи на бившият ми съпруг - знаете, че е практика да осигуряват само на част от реалната сума, която получават. Има ли някакав начин да се докажат реалните доходи и какъв е той. Благодаря Ви
[%sig%]
- Дата и час: 28 Ное 2024, 11:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Издръжка
Ами в споразумението това не беше ли упоменато?не може да искате за минал период.Не ви съветвам толкова скоро да искате увеличение на издръжката,поради следните ОСНОВАТЕЛНИ причини:1.Максимумът е 80лв., а на вас са ви присъдили 70 лв.2.детето е много малко,за да убедите съдът че има толкова големи нужди.3.за три месеца не виждам как ще убедите съдът,че са налице обстоятелства,които навеждат,че присъдената вече издръжка следва да бъде увеличена.Според мен не е точно сега момента да водите такова дело,но..................посъвейтвайте се с колега адвокат!На последният въпрос ще ви отговоря-МНОГО МНОГО ТРУДНО И ЗАВИСИ ОТ МНОГО МНОГО НЕЩА !
- Галина
Благодаря много И все пак какъв е редът за доказване на доходите кои са тези много неща
- karolin
- Нов потребител
Всичко зависи от конкретното дело, от казуса.Опитах се да Ви дам съвет,но отново Ви съветвам ако действително сте решили ,то се обърнете към адвокат.Всеки може да Ви дава съвети,но единствено този,който разполага с писмени доказателства,проучил е делото и т.н. ще даде верния отговор.Ще Ви дам само един прост пример,за да Ви убедя че не е толкова лесно. Х има фирма, има 5 магазина и У твърди,че той без проблем може да плаща 200 лева издръжка.Оказва се,че фирмата не реализира печалби/според дан.декларация/,които ищцата твърди.По кой начин ще докажете,че той прави оборот от 2000 лв. на ден?. А пък 5 магазина де факто са негови,но де юре не са! Или пък може да се окаже,че той дори няма фирма/вие така си мислите/,може дори и да е регистриран като безработен/има такива случаи/.Има имоти-но те не са на негово име и т.н. и т.н.Само Ви нахвърлям една малка част от това,което може и да се получи.Как ще докажете иска? Как ще убедите съда?
- Галина
Bihte li mi otgovorili,kolko vreme trqbva da mine za da se iska yveli4enie na izdrujka i bihte li otgovotili i na sledniq kazys: Sled razvod osudeniq da pla6ta izdryjka roditel e v 4yjbina.Ot razvoda sa izminali 3 godini.Prisydenata izdrujka se e pla6tala ot ob6inata.Sled dylgo vreme izvun stranata osydiniq roditel se vru6ta i izpla6ta symata,koqto ne e pla6tal zaedno s lihvita i prevejda syma za izdryjka za 2 godini napred na sudiq-izpulnitel,koito vseki mesec q privejda na drugiq roditel.Sy6tevremenno osydeniq otnovo zaminava,a drugiq zavejda delo za uveli4enie na izdrujkata.Deteto e na 7 godini i na esen 6te e 1 klas.Izdryjkata v momenta e 50 lv.Vyprosa e sledniq:Tui kato ne se znae kakvi sa dohodite na osydeniq roditel,kato dokazatelstvo za platejosposobnosta my moje li i yda4no li e da se izpolzva fakta,4e sled kratkoto si zavru6tane osydeniq roditel e zaplatil okolo 3000 leva s lihvita za neplatenata izdrujka i o6te okolo 1500 za byde6toto pla6tane?Na lice li e, i promqna v obstoqtelstvata za yveli4enie na izdryjkata,sled kato dohodite na drugiq roditel sa po4ti kolkoto minimalnata rabotna zaplata i deteto na esen 6te e 1 klas?
- lubopiten
Напълно разбирам, че че без адвокат няма да се справя, но има ли смисъл да започвам нещо което е безмислена кауза - затова задавам въпроса. Някой ми беше подхвърлил, че съдиите по отношение на такъв род дела са започнали да гледат по субективно, знаейки какво е реалното полужение в страната. ..........Когато реших да ставам майка не съм изключила, че е възможно да остана сама, но все пак това дете е създадено от двама души и мисля, че е нормално и мъжката страна да понесе някаква отговорност към него та дори и самамо тя да е финансова - Глупаво е да се смята, че след като едно дете е малко няма разходи та не е ли разход и да осигуриш някой да го гледа до 10 год възраст трябва да има постоянно човек до него, за да може майката да работи и да има някакви доходи. Смешно е да се смята, че 80 лв е максимума
- karolin
- Нов потребител
hello karolinkarolin написа:
> Март месец се разведох по чл 99 ал 3 без да се произнася вина,
> подписахме споразумение, в което съда присъжда детето което е
> на 3 год на мен майката и издръжка, която бащата трябва да
> заплаща в размер на 70 лв. от влизане на решението в сила, та
> интерсува ме дали е възможно да изисквам изплащането на
> издръжка за минал период, в исковата молба е опоменато дата на
> фактическа раздяла и по какъв начин мога и имам ли право да
> искам по висок размер на издръжка, как мога да докажа доходи на
> бившият ми съпруг - знаете, че е практика да осигуряват само на
> част от реалната сума, която получават. Има ли някакав начин да
> се докажат реалните доходи и какъв е той. Благодаря Ви
>
[%sig%]
> Март месец се разведох по чл 99 ал 3 без да се произнася вина,
> подписахме споразумение, в което съда присъжда детето което е
> на 3 год на мен майката и издръжка, която бащата трябва да
> заплаща в размер на 70 лв. от влизане на решението в сила, та
> интерсува ме дали е възможно да изисквам изплащането на
> издръжка за минал период, в исковата молба е опоменато дата на
> фактическа раздяла и по какъв начин мога и имам ли право да
> искам по висок размер на издръжка, как мога да докажа доходи на
> бившият ми съпруг - знаете, че е практика да осигуряват само на
> част от реалната сума, която получават. Има ли някакав начин да
> се докажат реалните доходи и какъв е той. Благодаря Ви
>
[%sig%]
- EROL KÖSE
Мислех си нормално ли съдът да присъди издръжка от 80 лв която е максималния размер, а бащата да взима 1000 лв заплата
- karolin
- Нов потребител
Ако бащата взима 1000 лева и успууту да го докажете може да ви присъдят и по-голяма издражка. Размера се определя от нуждите на детето и възможността за заплащането на издръжка на другия родител.
- иванова
Лошото е че го осиг. на 350 лв. , та затова се интерсувах как се процедира при такъв род дела
- karolin
- Нов потребител
Bih iskala da spodelj skromnite si znania po Semeino pravo vav vrazka s postavenia vapros dali e vazmojno da se tarsi izdrajka za minal period-DA,no samo v ramkite na 1 god.nazad s4itano ot podavaneto na iskovata molba!Samnenia se porajdat v men samo vav vrazka s tova 4e re6enieto za razvod e ve4e vljzlo v sila,a iskaneto za po-visok razmer e trjbvalo da se napravi s vnasjneto na iskovata molba,predvid tova 4e vaprosite ne podlejat na prerazglejdane,osven v 4astta za uprajnjvaneto na roditelskite prava i izdrajkata,no za bade6to vreme!Sled tezi spontanni razsajdenia sam ve4e po-sklonna da kaja 4e izdrajka za minalo vreme v konkretnia slu4ai ne moje da se tarsi!
- margarita
- Нов потребител
Нормално е, понеже интервалът в който се определят издръжките в БГ се определя с постановление на МС. В момента максимума по това постановление е 80 лв. За по-голям размер - само по споразумение с бащата.
do kakva vazrast na deteto moje da se tarsi izdrajka?do 18god.,kogato ne e zapisalo vis6e obrazovanie i do 25god.kogato u4i vis6e obrazovanie?taka li e?a kogato deteto u4i vis6e obrazovanie v 4ujbina?tova ot zna4enie li e?ba6tata sa6to e v 4yjbina.pak li izdrajkata e maksimum 80lv.i nemogat da se dokajat doxodite na ba6tata?
blagodarq:)!
blagodarq:)!
- meen
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|