начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Не мога да изведа дъщеря си в чужбина ???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не мога да изведа дъщеря си в чужбина ???

Мнениеот dhoward » 25 Юни 2005, 13:05

Ситуацията е следната : Омъжих се за австралиец преди 9 месеца...имам 4 годишна дъщеря от предишна връзка и в момента съм бременна от съпруга ми. Искаме да заминем за Австралия след 4-5 месеца, но в момента в който споменах на родителите ми ,че ще ходим цялото семейство - дъщеря ми, съпруга ми и аз, те скочиха срещу мен с думите ,че ще направят всичко възможно /КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА/ да ми попречат тя да тръгне с нас . Казаха също че ще застанат на страната на баща й за да ми попречат да заминем заедно. Баща й в момента е в Италия, праща й по малко пари от време на време , които мойте родители с удоволствие харчат за собствени нужди. Последня път, когато говорих с него по телефона, той ми заяви че няма за какво да се връща в Бг . Бих искала да знам, моля ви, могат ли всички те - родители,мои и нейни, да ни попречат и как ? Също така бих била благодарна ,ако компетентно ми обясните точно какви документи са нужни ,за да може дъщеря ми легално да напусне страната.
Благодаря ви от сърце !!!
dhoward
Нов потребител

Спокойно, има начин!

Мнениеот gery » 25 Юни 2005, 13:20

Здравейте, говорете с бащата на детето ви, без да обяснявате това на вашите родители. Необходима ви е декларация-съгласие за напускане от детето пределите на Република България, както и пълномощно от баща му, че дава съгласие за издаване на паспорт за задгранично пътуване. Имате ли тези два документа, по никакъв начин вашите родители не биха могли да ви спрат. Нещо повече има възможност и чрез съдебна процедура да заместите липсващото съгласие на бащата, но тя би отнела повече време. Имайте предвид, че декларацията и пълномощното трябва да са с консулска или нотариална (от български нотариус) заверка.
gery
Потребител

Мнениеот dhoward » 26 Юни 2005, 11:25

Здравейте Гери,
Относно отговора Ви ,много благодаря )))) Като имам предвид характера на бащата, съм почти сигурна ,че ще стигнем до съдебни разпри... Бихте ли били така любезни да ми дадете повече инфо за съдебната процедура...дай Боже да не стигаме до там...
Останете със здраве!!!
dhoward
Нов потребител

Всъщност...

Мнениеот gery » 26 Юни 2005, 12:53

Здравейте,
На кратко съдебната процедура може да мине или като производство по лишаване от родителски права, но за това е необходимо бащата да е дезинтересиран от детето и да на плаща издръжка или като иск с който искате от съда да постанови решение, с което да замести липсващото съгласие на бащата за издаване на задграничен паспорт на детето и за пътуване в чужбина. Така или иначе трябва да знаете, че и двете производства не са леки. Консултирайте се с адвокат и преценете, кой от двата иска е по-добре да бъде заведен във вашия конкретен случай.
Късмет и успех!
gery
Потребител

Мнениеот Pipire » 28 Юни 2005, 00:09

interesno, bashtata jivee v chujbina, maikata sashto iska da zamine, zashtoto e sazdala semeistvo i tova detete ako zamine s neia bi jivialo v semeistvo. ako sadat ne razreshi zashtoto bashtata si plashta izdrajkata to tova dete pri kogo shte jivee?
Pipire

Мнениеот dhoward » 28 Юни 2005, 12:27

E Pipire,
При кого ще живее детето?!?Мислиш ли ,че съдът отсъжда тези решения в интерес на децата...НИКОГА. Практиката е препълна със случаи на абсурди от този род.Покрай битката кой да притежава, а именно притежава детето , то просто се губи някаде по дългия и грозен път кой да се грижи за него. ГРИЖИ??? На това държавата ни казва грижи. И защото аз не приемам този фарс за справедливост, детето което чакам няма да израстне тук за да го види и по-голямата ми дъщеря ще се радва на наистина светло бъдеще,но не тук....
Относно твоя въпрос ,Pipire, ако съдът не разреши,детето ще остане при моите родители...за жалост на бъдещето му.Какво имам предвид се чудиш ти... Нали помниш онова произведение със звучното име 'Маминото детенце' ?
Нападките ми не са насочени към теб, просто и аз кокто и ти ,както всички млади хора- ОБИЧАМ РОДИНАТА СИ ,НО НЕ МИ ПОНАСЯ УПРАВЛЕНИЕТО...
Останете със здраве...и здрави нерви !!!
:evil:
dhoward
Нов потребител

Мнениеот galgos » 02 Юли 2005, 23:06

Смятам че имате големи шансове да получите заместващо съгласие от районния съд по местоживеене. След като родителските права върху детето са присъдени на Вас и Вие не живеете в страната, бащата на детето също живее извън България, не виждам сериозна причина съдът да не даде съгласие да бъде изведено извън страната. Представете в съда документи за сключен брак, изискайте справка чрез съда от РДВР за последното напускане на страната от бащата на детето. За това, което правите при изострените Ви отношения с родителите ви е желателно те да не знаят какво става. посочете за съдебен адрес - адресът на адвоката Ви.
Успех!
galgos
Младши потребител

Назад към Семейни казуси