начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

адвокат - наследство/делба - София до провинцията

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

адвокат - наследство/делба - София до провинцията

Мнениеот Посетител » 27 Юни 2005, 00:29

Моля да ми препоръчате адвокат, занимаващ се с дела за наследство/делба и който би се съгласил да пътува от София до провинцията.
Благодаря предварително.
модерирано. piliph :mrgreen:
Посетител

По-скоро...

Мнениеот gery » 27 Юни 2005, 01:12

... споделете казуса си тук, за да може да го коментираме с колегите и да ви бъдем максимално полезни.
gery
Потребител

Мнениеот Посетител » 27 Юни 2005, 01:38

Просто не виждам от къде да започна да излагам проблема – той звучи като „частен съд”. Аз, като не запознат със съдебната практика ми е ясно, че чак така няма как да бъде. Става въпрос за един абсолютен цирк, който се разиграва в малък град – дели се къща, която буквално се руши, другата страна играе „силния” – подправя докумнети, урежда изчезване на призовки (губят се, бавят се, поставя се надпис „лицето отказва да получи призовката” – при положение, че „лицето” не е виждало призовкаря – не е ясно кой/я е той), водят се заседания по това дело, а няма протоколи от тях... Подменят се данъчни оценки без да е ходило технчиеско лице поне да види имота. Стига се до заплахи и психически тормоз. А е толкова прост казус – два имота (къща и вила), с почти еднаква квадратура (разликата е 5 кв.м.) на парцелите, едната сграда (къщата е гредоред), другата – масивна постройка. Другата страна изискава собственост над вилата (която обитава) и 50 % от къщата. Но по непонятни причини кашата е толкова дълбоко безобразна, че няма никакъв смисъл да се пишат мегабайти.
Поредният нает адвокат (таксите си вървят, както знаете) вчера се е обадил да уведоми майка ми (която е страна по делото), че трябва да приеме исканията. Очевидно Х лева са достатъчни, за да се смени отбора. Обикновено делото тръгва, новонаетият адвокат вижда извършените безобразия и тръгва да ги атакува по етапно, докато другата страна не открие каква точно е цената му. Както споменах, градът е малък. Визуализирайте картинката. Затова би ми помогнало много, ако знам към кого да се обърна – някой, който няма да се притеснява да разбърка блатото.
Посетител

Някои насоки...

Мнениеот gery » 27 Юни 2005, 02:16

Много позната ситуация, казуса не е сложен – напротив. Всъщност нищо ново под слънцето, с колегата имаме подобен случай (на правна талибанщина), съветвам ви веднага щом е готов протокола от съдебно заседание да се снабдете с препис от него, за да няма „Ох, не мога да го намеря, изчезнал е!”. В повечето случаи (особено в по-малък град) протокола е готов веднага, на същия ден след съдебното заседание. Мислено ли е отвод на съда (ако действа така немарливо, както описвате), сигурно има достатъчно поводи по делото. Разбира се съда може да реши, че няма основания за отвод на състава, но си струва и по тази линия да се опита. Преправянето и подправянето на документи е престъпление, ако съда е читав при постановяване на решението констатира извършеното престъпление и изпраша материалите на прокуратурата. Разбира се съда няма сигнална функция, трябва да бъде отново поискано от страната. Поне практиката тук в СРС е такава. Друго не се сещам, поне сега, в този ранен час – ако утре на по отпочинала глава се сетя още нещо ще пиша!
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 27 Юни 2005, 04:56

Ако може едно по едно – на мен адвокат ми трябва. Тактиките и подходите мисля, че и на по-нататъшен етап могат да се дискутират. Просто няма как майка ми сама да води делото – тя все пак трябва и на работа да ходи.
Ако е възможно, моля, подскажете няколко имена – било то на фирми или Ваши колеги, за да мога да контактувам с тях и да движа проблема. Нито ме интересуват детайлите, нито триковете – на приципа съм, когато ми се спука тръба викам водопроводчик, когато ме боли зъб – ходя на зъболекар. Според мен за съда е необходим адвокат. А какво той ще сметне за необходимо да се направи е неговият начин да си свърши работата.
Гост

Мнениеот млад адвокат » 30 Юни 2005, 13:53

Е, поне споделете в кой районен съд е това дело, не е все едно и също дали е в Царево или в Панагюрище например( в смисъл като разстояние от София)
Иначе бих Ви препоръчала да си намерите местен адвокат, лично мое мнение разбира се. Защото по едно дело се правят често справки, а в много от съдилищата, дори в малките градове "не се дава информация по телефона" .
млад адвокат

Мнениеот преживял » 30 Юни 2005, 15:31

Аз мога да препоръчам с две ръце и от цялото си сърце, преживяло подобен тормоз, вкл. и поредицата от мързеливи адвокати, само едно име адв. Ралица Негенцова с дългогодишен опит, с изключително умели попадения, честен адвокат, който няма да ви подведе, а ще ви уведоми за реалните шансове и рискове, адвокат който може да се бори! Телефона й Е 0888-25-39-99, иначе кантората й беше на Ал. Стамболийски.
преживял

Назад към Семейни казуси