начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

pravo na stroej

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pravo na stroej

Мнениеот 4ervenoshiika » 11 Юли 2005, 23:40

zdraveite,,,az sam,,studentka:)kajete mi,molq Vi se,ima li v neta gde da popre4eta neshi4ko s podrobnosti dosejno pravoto na stroej.
edin moi poznat kaza,4e e sysobstvenik na teren s o6te 5-ima gospoda,no biha jelali da se razdelqt po sydeben red.ne znam dostata4no podrobnosti,za da izqsnq kazusa,no s akademi4en interes bih jelala da nau4a kakvi sa..hm...vyzmojnite vyzmojnosti v tehniq slu4ai.ako ne sam Vi dosadila,i ako ste razbrali neshto ot neqsnite mi obqsneniq,molq naso4ete me,ima li nqkade info za pravoto na stroej v neta?:).blagodarq predvaritelno na vsi4ki stranici i li4ni mneniq:)
4ervenoshiika

Мнениеот kalia » 12 Юли 2005, 14:42

да ти кажа не се сещам къде има нещо за ПС, освен в Апис или Сиела, но ми е чудно защо ще се делят по съдебен ред, ако всички съсобственици са съгласни с делбата и с частите на всеки един. А и какво общо има тук ПС? Като че ли се интересуваш всъщност от съсобственост. Виж си Закона за собствеността, чл.30 - 36 и чл.63 - 67, които са за право на строеж. Освен това от значение е и ЗУТ относно възможността да се дели един УПИ, ако конкретния случай е такъв.
kalia

o,blagodarq Vi,uvajaema gospojo Kalia!!!

Мнениеот 4ervenoshiika » 12 Юли 2005, 22:56

da Vi priznaq 4estno,ne o4akvah nqkoi da si napravi truda da mi otgovori.blagodarq Vi nai iskreno,draga gospojo,naistina se radvam,4e vse oshte ima takiva mili i otziv4ivi hora kato Vas.
za kazusa-shte mi se da ne izpuskam slu4aq da nau4a neshti4ko.problemyt e,4e vyprosniq gospodin e..kak da kaja,napravo my4en v obqsneniqta,i dori mi e trudno da razbera za kakvo stava vypros.utre imam sreshta s nego,i dano donese nqkoi dokument,4e da se orientiram,no ot nesvyrzanite mu obqsneniq,i na baza oskydnite si znaniq razbrah slednoto:
terenyt e nqkakvo" dere,9 dekara",zna4i izvungradki,spored men,i ,citiram,"smqtali da pravqt akvapark".no sysobstvenicite ne mogat da se razberat mirno pomejdu si,i shte se razdelqt.(zatova i predpolojih,4e nqma da stane dobrovolno).syshto taka,ako pravilno sym razbrala,sysobstvenicite ne sa u4astvali v pokupkata na terena s ravni pari4ni sumi...,i mai bez delo nqma da minat.nadqvam se utre da nau4a pove4e,i da o4ertaq kazusa pone malko po-qsno ot iuridi4eska gledna to4ka,za da e vyzmojno nqkoi dobyr 4ovek kato Vas naistina da mi kaje neshto konkretno,koeto da vleze v polupraznata mi glava:)).
a za informaciqta i citiranite 4lenove-Vi blagodarq,shte gi pogledna,i se nadqvam utre sled sreshtata da moga da Vi kaja/napisha pove4e za kazusa.
s uvajenie,
4ervenishiikata
4ervenoshiika

Назад към Семейни казуси