- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Видяхте ли?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Видяхте ли?
Теста и казусите за младши-адвокати (декемврийските). На мен ми се струват доста лесни, но си мислех ако има около 50% скъсани, не говори ли това за лошо качество на току що дипломираните юристи?
- Коста
Колега,
аз съм от хората, които успяха да вземат изпита, но в никакъв случай не смятам, че същият беше лесен.
Отстрани всичко се струва много лесно. В случая не говорим за лошо обучени "току що дипломирани юристи", а за лошо обучение изобщо.
Мога само да кажа, че практиката ми в адвокатска кантора ми помогна да си реша казусите. Само със сухи знания от университета казуси не се решават.
Успешен ден на всички
аз съм от хората, които успяха да вземат изпита, но в никакъв случай не смятам, че същият беше лесен.
Отстрани всичко се струва много лесно. В случая не говорим за лошо обучени "току що дипломирани юристи", а за лошо обучение изобщо.
Мога само да кажа, че практиката ми в адвокатска кантора ми помогна да си реша казусите. Само със сухи знания от университета казуси не се решават.
Успешен ден на всички
- Гост
И още нещо колега,
Когато Ви се вписвахте изпити нямаше нали. Тъй, че нека да не обиждаме колегите, които не взеха изпита, защото Вие не бяхте там и не знаехте за каква "организация" ставаше въпрос. Не е ясно ако Вас Ви бяха изпитали дали щяхте да си вземете изпита. ПО добре да не се правят критики от хора, които не знаят за какво става въпрос.
Пак повтарям - отстрани със законите в ръка и практика зад гърба е много лесно. Сега в спокойно състояние и аз се чудя как съм могла да допусна някои глипави грешчици, но там на място е трудно и времето те притиска.
На мен лично 3 часа за два казуса не ми стигнаха, като имайте предвид, че за гражданскоправния изобщо не съм ползвал закони, просто го знаех от практиката.
Когато Ви се вписвахте изпити нямаше нали. Тъй, че нека да не обиждаме колегите, които не взеха изпита, защото Вие не бяхте там и не знаехте за каква "организация" ставаше въпрос. Не е ясно ако Вас Ви бяха изпитали дали щяхте да си вземете изпита. ПО добре да не се правят критики от хора, които не знаят за какво става въпрос.
Пак повтарям - отстрани със законите в ръка и практика зад гърба е много лесно. Сега в спокойно състояние и аз се чудя как съм могла да допусна някои глипави грешчици, но там на място е трудно и времето те притиска.
На мен лично 3 часа за два казуса не ми стигнаха, като имайте предвид, че за гражданскоправния изобщо не съм ползвал закони, просто го знаех от практиката.
- Гост
На магистратски конкурс не съм се явявал, но казусите съм ги виждал... определено са по тежки от тези за адвокати, но нека да не забравяме, че не адвокатите, а съдиите решават делата, прокурорите повдигат обвинение и т.н.... тъй че е нормално и самите испити да са по тежки. Нещо повече, конкурси за магистратив винаги е имало, ще има и трябва да има. Разбира се трябва да има и изпити за адвокати, за да не става адвокат всеко, който си е купил диплома, но нека да не злобеем по адрес на колеги, които нямат практика и това е довело до негативния резултат на изпита. Пак казвам само със суха теория не става.
- Гост
otg.
Вижте, казусите и теста не могат да бъдат обективно "лесни" или "трудни" - зависи от конкретната подготовка и практиката на юристите, които ги решават. На мен лично теста ми беше лесен, щото теорията си я знам:). Затрудни ме единствено наказателноправния казус, тъй като се занимавам само с гражданскоправни бъркотии.
- harmaiani
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|