начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Видяхте ли?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Видяхте ли?

Мнениеот Коста » 28 Яну 2006, 23:59

Теста и казусите за младши-адвокати (декемврийските). На мен ми се струват доста лесни, но си мислех ако има около 50% скъсани, не говори ли това за лошо качество на току що дипломираните юристи?
Коста

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 11:56

Колега,
аз съм от хората, които успяха да вземат изпита, но в никакъв случай не смятам, че същият беше лесен.
Отстрани всичко се струва много лесно. В случая не говорим за лошо обучени "току що дипломирани юристи", а за лошо обучение изобщо.
Мога само да кажа, че практиката ми в адвокатска кантора ми помогна да си реша казусите. Само със сухи знания от университета казуси не се решават.
Успешен ден на всички
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:08

И още нещо колега,
Когато Ви се вписвахте изпити нямаше нали. Тъй, че нека да не обиждаме колегите, които не взеха изпита, защото Вие не бяхте там и не знаехте за каква "организация" ставаше въпрос. Не е ясно ако Вас Ви бяха изпитали дали щяхте да си вземете изпита. ПО добре да не се правят критики от хора, които не знаят за какво става въпрос.
Пак повтарям - отстрани със законите в ръка и практика зад гърба е много лесно. Сега в спокойно състояние и аз се чудя как съм могла да допусна някои глипави грешчици, но там на място е трудно и времето те притиска.
На мен лично 3 часа за два казуса не ми стигнаха, като имайте предвид, че за гражданскоправния изобщо не съм ползвал закони, просто го знаех от практиката.
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 12:44

А явявала ли си се на магистратските конкурси, и ако да би ли сравнила казусите по тежест и по трудност?
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 13:02

На магистратски конкурс не съм се явявал, но казусите съм ги виждал... определено са по тежки от тези за адвокати, но нека да не забравяме, че не адвокатите, а съдиите решават делата, прокурорите повдигат обвинение и т.н.... тъй че е нормално и самите испити да са по тежки. Нещо повече, конкурси за магистратив винаги е имало, ще има и трябва да има. Разбира се трябва да има и изпити за адвокати, за да не става адвокат всеко, който си е купил диплома, но нека да не злобеем по адрес на колеги, които нямат практика и това е довело до негативния резултат на изпита. Пак казвам само със суха теория не става.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 13:16

Мен ако ме питате са си чиста теория тест въпросите. Нищо от практиката не виждам, всичко си го пише в отделните нормативни актове.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 14:18

за теста никой не говори - той си е чиста теория, но само с тест НЕ СЕ ВЗИМА изпита. Прочетете си наредбата и тогава коментирайте
Гост

otg.

Мнениеот harmaiani » 09 Фев 2006, 09:26

Вижте, казусите и теста не могат да бъдат обективно "лесни" или "трудни" - зависи от конкретната подготовка и практиката на юристите, които ги решават. На мен лично теста ми беше лесен, щото теорията си я знам:). Затрудни ме единствено наказателноправния казус, тъй като се занимавам само с гражданскоправни бъркотии.
harmaiani

Назад към Конкурси, изпити