начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

частни съдебни изпълнители

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот rirora » 19 Дек 2005, 20:43

Има ли насрочен конкурс за частни съдебни изпълнители? Някой знае ли кога и как ще се провежда този конкурс? Приети ли са някакви подзаконови нормативни актове към ЗЧСИ?
rirora
Младши потребител

Мнениеот georgiev_victor » 20 Дек 2005, 20:53

Засега няма приети подзаконови актове. Има проекти на МП за тарифа към закона, за наредба за реда и условията за провеждане на конкурси и наредба за задължителното застраховане. Това беше към началото на миналата седмица. Очаква се до края на януари да са приети всички наредби и въпросната тарифа.
georgiev_victor
Нов потребител

Мнениеот rirora » 06 Фев 2006, 21:25

georgiev_victor написа:Засега няма приети подзаконови актове. Има проекти на МП за тарифа към закона, за наредба за реда и условията за провеждане на конкурси и наредба за задължителното застраховане. Това беше към началото на миналата седмица. Очаква се до края на януари да са приети всички наредби и въпросната тарифа.
Е, януари си замина, ще си замине и февруари и пак няма да са налице тези подзаконови нормативни актове. Защо се бавят толкова?! Поне наредбата за конкурсите да бяха приели!? А иначе закона е в сила от 1 септември 2005г.....
rirora
Младши потребител

Мнениеот chima » 07 Фев 2006, 17:13

Добре и все пак какво правят тези държавни съдия-изпълнители, които си подадоха молби да станат частни съдебни изпълнители? Предстои ми да водя изпълнително дело и бих предпочела частен съдебен изпълнител.
chima
Потребител

Мнениеот rirora » 09 Фев 2006, 21:41

изпълняват функциите на държавни съдебни изпълнители и същевременно имат заповеди от минстъра на правосъдието, с които им се възлагат функциите на частни съдебни изпълнители. Стоят си все още на работа и чакат да сетят министерството на правосъдието и правителството, че е време да излязат навън от съдилищата. те и без другото вече почти не работят. Доколкото знам на тях не се дават нови дела, а само довършват старите
rirora
Младши потребител

Мнениеот 4udo » 15 Фев 2006, 15:00

до началото на март всичко ще заработи сега оформят застраховки печати и т.н. не съм сигурна но някъде в закона бях чела че конкурса ще се обави до 1 година от влизане в сила на закона т.е. следва това да се случи до 01,09,2006
аз също се интересувам но нещата за почват да ми заприличват на конкурсите за нотариуси и се съмнявам че простосмъртни ще успеят да се впишат
4udo
Нов потребител

Мнениеот rirora » 25 Фев 2006, 18:10

Вече имаме наредба за конкурсите! Някой интересува ли се и има ли желание да се явява на този конкурс? Аз мисля да се пробвам. дано да не е като на конкурсите с нотариусите, защото наистина ще ми е трудно да се класирам. Има ли някой сигурна информация откого ще започнат работа частните съдебни изпълнители?
rirora
Младши потребител

частни съдебни изпълнители

Мнениеот ivagr » 25 Фев 2006, 22:45

Моля ,оправете си правописа и тогава бленувайте за часта работа, защото частникът трябва да предлага
качество във всичко! Пише се "сФормиран" ,с "Ф"!Необразоваността дразни, запомнете това!
ivagr
Нов потребител

гост

Мнениеот emiliya » 27 Фев 2006, 15:48

И аз искам да опитам, но предварително се разочаровах поради даденото предимство на сега действащите такива. Те не само ще заемат места без явяване на конкурс, но ще имат възможността да започнат и по- рано работа. Ако това не е нелоялна конкуренция, нарочно създадена от законодателя здраве му кажи!
Какво мога да мисля за обективността на самите конкурси, щом самият закон залага още в началото неравнопоставеността като основен принцип на практика?
emiliya
Младши потребител

Мнениеот titin » 28 Фев 2006, 14:55

Хубаво си помислете преди да кандидатствате: колко вложения трябва да направите, за кой град ще кандидатствате, защото това, което ще получите като изпълнение от района напр. на Ямбол е много-о-о-о-о-о различно от това, което ще получите от района на Благоевград. Има и друго не забравяйте, че винаги ще сте в конфликт с някоя от страните. Това не е като да отидеш с радост при нотариус. Показателно, е че само 94 от 250 съдии-изпълнители поискаха да станат частни. А при нотариусите спомняте ли си как беше?
titin
Потребител

Мнениеот emiliya » 28 Фев 2006, 16:55

Ами те нотариусите нямаха и друг избор, така че сравнението е неточно.
emiliya
Младши потребител

Мнениеот an_jelika » 28 Фев 2006, 17:51

an_jelika
Младши потребител

Мнениеот rirora » 16 Мар 2006, 23:44

Какво стана с тарифата?! Някой има ли информация по въпроса?
rirora
Младши потребител

Мнениеот presel » 20 Мар 2006, 13:17

Не разбрахте ли, че законът няма да проработи, ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН (поне по-съществените членове).
Точите си зъбите за пари, но няма да получите нищо. Ще се молите да ви върнат като държ. съдии-изпълнители.
presel
Младши потребител

Мнениеот mysterymove » 26 Мар 2006, 00:28

"Капитал", бр.12 2006

Реформата в принудителното събиране на просрочени дългове е обречена на провал, коментират повечето от 94-те частни съдебни изпълнители (останалите 152 са държавни).
Проектът, внесен в МС, се оказа различен от варианта, който бе подготвен от работна група и одобрен от Камарата на частните съдебни изпълнители. Разликата е в текста, регламентиращ приходите на частните съдебни изпълнители за извършената дейност по събиране на вземания.
“Ценовите тавани, заложени във внесения в МС проект за тарифа, са под разходите за издръжка на един частен съдебен изпълнител”, категоричен е Красен Станчев, директор на Института за пазарна икономика (ИПИ). “Този нов вариант на тарифа насила тласка хората към сивия сектор. Ефективността на работа на частните изпълнители ще бъде ниска, ако въобще частното изпълнение стартира”, обобщава Камен Колев, заместник-председател на БСК. “Всички говорим за гражданско общество, а в един момент тихомълком се вкарва проект, който не е известен нито на Камарата на частните съдебни изпълнители, нито на работодателските организации”, казва Цветан Симеонов, заместник-председател на БТПП.

Частните съдебни изпълнители призоваха към качествена промяна в ефективността на съдебното изпълнение в свое отворено писмо, адресирано до президента, парламента и правителството.
mysterymove
Нов потребител

Мнениеот ania » 27 Мар 2006, 10:01

Така или иначе, частните съдии-изпълнители ще заработят, най-малкото защото няма да имат друг избор. Както се писа и по-горе по темата - те са си подали предизвестието за напускане и не могат да останат съвсем без приходи.
На второ място - "кьораво и сакато" се бори за обявените места, включително и в Димитровград :!: Хората пускат връзки /или това нямаше смисъл да го пиша, то се подразбира :D и се оглеждат за помещение, по възможност в непосредствена близост до нотариуси.
На трето място- ако в закона има неизправности, те ще бъдат отстранени, но тогава няма да има никакво време да реагират тези, които виждам, че се интересуват от този вид юридическа дейност!

Поздрави
ania
Потребител

Мнениеот gudio » 01 Апр 2006, 16:26

presel написа:Не разбрахте ли, че законът няма да проработи, ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН (поне по-съществените членове).
Точите си зъбите за пари, но няма да получите нищо. Ще се молите да ви върнат като държ. съдии-изпълнители.

Какво му е противоконституционното ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот rirora » 17 Апр 2006, 18:52

И аз това питам?!
rirora
Младши потребител

Мнениеот nikoy » 18 Апр 2006, 10:39

Какво му е противоконституционното ли, ами това че съдебната власт се осъществява единствено от държавата и е само неин приоритет.Какъв ще бъде статута на тези частни съдебни изпълнители,те част от съдебната система ли ще бъдат като към момента изпълнителното производство се реализира от съдия - изпълнител към районен съд. В тази връзка можем най-грубо да приобщим съдебните изпълнители на "застрахователи" с бухалки или рекетьори.
nikoy
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Апр 2006, 00:56

del.
Последна промяна gudio на 06 Ное 2007, 21:00, променена общо 1 път
Аватар
gudio
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити