- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
частни съдебни изпълнители
|
|
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Има ли насрочен конкурс за частни съдебни изпълнители? Някой знае ли кога и как ще се провежда този конкурс? Приети ли са някакви подзаконови нормативни актове към ЗЧСИ?
- rirora
- Младши потребител
Засега няма приети подзаконови актове. Има проекти на МП за тарифа към закона, за наредба за реда и условията за провеждане на конкурси и наредба за задължителното застраховане. Това беше към началото на миналата седмица. Очаква се до края на януари да са приети всички наредби и въпросната тарифа.
- georgiev_victor
- Нов потребител
Е, януари си замина, ще си замине и февруари и пак няма да са налице тези подзаконови нормативни актове. Защо се бавят толкова?! Поне наредбата за конкурсите да бяха приели!? А иначе закона е в сила от 1 септември 2005г.....georgiev_victor написа:Засега няма приети подзаконови актове. Има проекти на МП за тарифа към закона, за наредба за реда и условията за провеждане на конкурси и наредба за задължителното застраховане. Това беше към началото на миналата седмица. Очаква се до края на януари да са приети всички наредби и въпросната тарифа.
- rirora
- Младши потребител
Добре и все пак какво правят тези държавни съдия-изпълнители, които си подадоха молби да станат частни съдебни изпълнители? Предстои ми да водя изпълнително дело и бих предпочела частен съдебен изпълнител.
- chima
- Потребител
изпълняват функциите на държавни съдебни изпълнители и същевременно имат заповеди от минстъра на правосъдието, с които им се възлагат функциите на частни съдебни изпълнители. Стоят си все още на работа и чакат да сетят министерството на правосъдието и правителството, че е време да излязат навън от съдилищата. те и без другото вече почти не работят. Доколкото знам на тях не се дават нови дела, а само довършват старите
- rirora
- Младши потребител
до началото на март всичко ще заработи сега оформят застраховки печати и т.н. не съм сигурна но някъде в закона бях чела че конкурса ще се обави до 1 година от влизане в сила на закона т.е. следва това да се случи до 01,09,2006
аз също се интересувам но нещата за почват да ми заприличват на конкурсите за нотариуси и се съмнявам че простосмъртни ще успеят да се впишат
аз също се интересувам но нещата за почват да ми заприличват на конкурсите за нотариуси и се съмнявам че простосмъртни ще успеят да се впишат
- 4udo
- Нов потребител
Вече имаме наредба за конкурсите! Някой интересува ли се и има ли желание да се явява на този конкурс? Аз мисля да се пробвам. дано да не е като на конкурсите с нотариусите, защото наистина ще ми е трудно да се класирам. Има ли някой сигурна информация откого ще започнат работа частните съдебни изпълнители?
- rirora
- Младши потребител
частни съдебни изпълнители
Моля ,оправете си правописа и тогава бленувайте за часта работа, защото частникът трябва да предлага
качество във всичко! Пише се "сФормиран" ,с "Ф"!Необразоваността дразни, запомнете това!
качество във всичко! Пише се "сФормиран" ,с "Ф"!Необразоваността дразни, запомнете това!
- ivagr
- Нов потребител
гост
И аз искам да опитам, но предварително се разочаровах поради даденото предимство на сега действащите такива. Те не само ще заемат места без явяване на конкурс, но ще имат възможността да започнат и по- рано работа. Ако това не е нелоялна конкуренция, нарочно създадена от законодателя здраве му кажи!
Какво мога да мисля за обективността на самите конкурси, щом самият закон залага още в началото неравнопоставеността като основен принцип на практика?
Какво мога да мисля за обективността на самите конкурси, щом самият закон залага още в началото неравнопоставеността като основен принцип на практика?
- emiliya
- Младши потребител
Хубаво си помислете преди да кандидатствате: колко вложения трябва да направите, за кой град ще кандидатствате, защото това, което ще получите като изпълнение от района напр. на Ямбол е много-о-о-о-о-о различно от това, което ще получите от района на Благоевград. Има и друго не забравяйте, че винаги ще сте в конфликт с някоя от страните. Това не е като да отидеш с радост при нотариус. Показателно, е че само 94 от 250 съдии-изпълнители поискаха да станат частни. А при нотариусите спомняте ли си как беше?
- titin
- Потребител
Не разбрахте ли, че законът няма да проработи, ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН (поне по-съществените членове).
Точите си зъбите за пари, но няма да получите нищо. Ще се молите да ви върнат като държ. съдии-изпълнители.
Точите си зъбите за пари, но няма да получите нищо. Ще се молите да ви върнат като държ. съдии-изпълнители.
- presel
- Младши потребител
"Капитал", бр.12 2006
Реформата в принудителното събиране на просрочени дългове е обречена на провал, коментират повечето от 94-те частни съдебни изпълнители (останалите 152 са държавни).
Проектът, внесен в МС, се оказа различен от варианта, който бе подготвен от работна група и одобрен от Камарата на частните съдебни изпълнители. Разликата е в текста, регламентиращ приходите на частните съдебни изпълнители за извършената дейност по събиране на вземания.
“Ценовите тавани, заложени във внесения в МС проект за тарифа, са под разходите за издръжка на един частен съдебен изпълнител”, категоричен е Красен Станчев, директор на Института за пазарна икономика (ИПИ). “Този нов вариант на тарифа насила тласка хората към сивия сектор. Ефективността на работа на частните изпълнители ще бъде ниска, ако въобще частното изпълнение стартира”, обобщава Камен Колев, заместник-председател на БСК. “Всички говорим за гражданско общество, а в един момент тихомълком се вкарва проект, който не е известен нито на Камарата на частните съдебни изпълнители, нито на работодателските организации”, казва Цветан Симеонов, заместник-председател на БТПП.
Частните съдебни изпълнители призоваха към качествена промяна в ефективността на съдебното изпълнение в свое отворено писмо, адресирано до президента, парламента и правителството.
Реформата в принудителното събиране на просрочени дългове е обречена на провал, коментират повечето от 94-те частни съдебни изпълнители (останалите 152 са държавни).
Проектът, внесен в МС, се оказа различен от варианта, който бе подготвен от работна група и одобрен от Камарата на частните съдебни изпълнители. Разликата е в текста, регламентиращ приходите на частните съдебни изпълнители за извършената дейност по събиране на вземания.
“Ценовите тавани, заложени във внесения в МС проект за тарифа, са под разходите за издръжка на един частен съдебен изпълнител”, категоричен е Красен Станчев, директор на Института за пазарна икономика (ИПИ). “Този нов вариант на тарифа насила тласка хората към сивия сектор. Ефективността на работа на частните изпълнители ще бъде ниска, ако въобще частното изпълнение стартира”, обобщава Камен Колев, заместник-председател на БСК. “Всички говорим за гражданско общество, а в един момент тихомълком се вкарва проект, който не е известен нито на Камарата на частните съдебни изпълнители, нито на работодателските организации”, казва Цветан Симеонов, заместник-председател на БТПП.
Частните съдебни изпълнители призоваха към качествена промяна в ефективността на съдебното изпълнение в свое отворено писмо, адресирано до президента, парламента и правителството.
- mysterymove
- Нов потребител
Така или иначе, частните съдии-изпълнители ще заработят, най-малкото защото няма да имат друг избор. Както се писа и по-горе по темата - те са си подали предизвестието за напускане и не могат да останат съвсем без приходи.
На второ място - "кьораво и сакато" се бори за обявените места, включително и в Димитровград Хората пускат връзки /или това нямаше смисъл да го пиша, то се подразбира и се оглеждат за помещение, по възможност в непосредствена близост до нотариуси.
На трето място- ако в закона има неизправности, те ще бъдат отстранени, но тогава няма да има никакво време да реагират тези, които виждам, че се интересуват от този вид юридическа дейност!
Поздрави
На второ място - "кьораво и сакато" се бори за обявените места, включително и в Димитровград Хората пускат връзки /или това нямаше смисъл да го пиша, то се подразбира и се оглеждат за помещение, по възможност в непосредствена близост до нотариуси.
На трето място- ако в закона има неизправности, те ще бъдат отстранени, но тогава няма да има никакво време да реагират тези, които виждам, че се интересуват от този вид юридическа дейност!
Поздрави
- ania
- Потребител
presel написа:Не разбрахте ли, че законът няма да проработи, ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН (поне по-съществените членове).
Какво му е противоконституционното ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Какво му е противоконституционното ли, ами това че съдебната власт се осъществява единствено от държавата и е само неин приоритет.Какъв ще бъде статута на тези частни съдебни изпълнители,те част от съдебната система ли ще бъдат като към момента изпълнителното производство се реализира от съдия - изпълнител към районен съд. В тази връзка можем най-грубо да приобщим съдебните изпълнители на "застрахователи" с бухалки или рекетьори.
- nikoy
- Потребител
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|