- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Molq za informaciq za kandidatstvane na pravo
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Molq za informaciq za kandidatstvane na pravo
Nqkoi moje li da mi kaje ima li v Sofiq magistratura po pravo - darjavno! i to sled vis6e obrazovanie v druga sfera.
- r_o_s_i
- Нов потребител
Re: Molq za informaciq za kandidatstvane na pravo
r_o_s_i написа:Nqkoi moje li da mi kaje ima li v Sofiq magistratura po pravo - darjavno! i to sled vis6e obrazovanie v druga sfera.
Магистратура по право след висше...........ами съгласно
НАРЕДБА
за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист"
(Обн., ДВ, бр. 31 от 12.04.1996 г.; бр. 96 от 2000 г. - Решение № 6795 на ВАС от 2000 г. по адм.д. № 2717 от 2000 г.; изм. и доп., бр. 59 от 2001 г.; изм., бр. 117 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 69)изм. ДВ. бр.69 от 23 Август 2005г.
Чл. 6. (1) Обучението за придобиване на висше образование по специалността "Право" на образователната и квалификационна степен "магистър" е с продължителност не по-малко от 10 семестъра и с минимален хорариум 3500 учебни часа.
(2) При задочната форма на обучение хорариумът не може да бъде по-малък от 60 на сто от хорариума по ал. 1.
С две думи кандидатстваш и учиш наново .........ще си с второ висше.
- donna
- Старши потребител
Ясно, разбрах - няма. На мен всъщност ми трябва правно образование без адвокатска правоспособност за да кандидатствам за работа в икономическа полиция.
- r_o_s_i
- Нов потребител
r_o_s_i написа:Ясно, разбрах - няма. На мен всъщност ми трябва правно образование без адвокатска правоспособност за да кандидатствам за работа в икономическа полиция.
Така наречената от вас адвокатска правоспособност се придобива след завършване на висше право ,издържан изпит за правоспособност ,явяване на изпит ,ако нямаш по-вече от 5г. юридически стаж.
Вие май ми говорите за разни курсове от рода по финансово право , застрахователно и т.н.,които факултетите организират ........НО ТОВА НЕ Е МАГИСТРАТУРА.
То преди време един счетоводител ми разправяше ,че имал завършен такъв курс и му обяснили /на курса/,че можел да работи като юрисконсулт...........аз направо тогава се изумих /не ми се случва често/.
- donna
- Старши потребител
Можеш да кандидатстваш в полицията,но само за оперативен работник и за нищо повече.Вече и за дознател се иска юридическо образование.
- nikoy
- Потребител
Ами аз се извинявам ако ми звучат глупаво въпросите и коментарите, но нямам необходимата компетенция. Може би тези курсове ще ми свършат работа - къде има такива за да отида да питам на място?
- r_o_s_i
- Нов потребител
r_o_s_i написа:Ами аз се извинявам ако ми звучат глупаво въпросите и коментарите, но нямам необходимата компетенция. Може би тези курсове ще ми свършат работа - къде има такива за да отида да питам на място?
Трябва да попитате на място по факултететите кога организирват такива ,но повтарям това не е магистратура ,ако ви трябва магистратура един курс не върши работа.
- donna
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|