начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

НА за учредяване на договорна ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НА за учредяване на договорна ипотека

Мнениеот betina » 30 Юли 2006, 19:27

Имам спешна нужда от помощ и моля за съдействие!
Банка отпуска кредит на двама съкредитоискатели. В НА за учредяване на договорна ипотека, имената и на двамата ли трябва да фигурират или само на този, който е собственик на ипотекарния имот? Какви декларации се представят пред нотариса, освен тази по чл. 25 ал. 7 от ЗННД. Удостоверенията са ми ясни. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ!
betina
Потребител

Re: НА за учредяване на договорна ипотека

Мнениеот mishi_83 » 30 Юли 2006, 21:37

betina написа:Имам спешна нужда от помощ и моля за съдействие!
Банка отпуска кредит на двама съкредитоискатели. В НА за учредяване на договорна ипотека, имената и на двамата ли трябва да фигурират или само на този, който е собственик на ипотекарния имот? Какви декларации се представят пред нотариса, освен тази по чл. 25 ал. 7 от ЗННД. Удостоверенията са ми ясни. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ!

Само на собственика на имота!
mishi_83
Потребител

Re: НА за учредяване на договорна ипотека

Мнениеот protekta » 31 Юли 2006, 08:28

mishi_83 написа:
betina написа:Имам спешна нужда от помощ и моля за съдействие!

Само на собственика на имота!

НЕ Е ВЯРНО!
protekta
Потребител

Мнениеот d_d » 31 Юли 2006, 08:52

Ще "фигурират " имената и на двамата - все пак трябва да посочиш страните по правоотношението - договор за кредит, което обезпечаваш с ипотеката, но ще ги посочиш като кредитополучатели. Самия акт ще го подпише само собственика - в качеството си на ипотекарен длъжник.
Един съвет - недей да преоткриваш топлата вода. Ползвай за образец нот. акт на същата банка, и без това всяка банка си има особени изисквания за изписването, а и обикновенно има доста упълномощавания и преупълномощавания на представителя им.
d_d
Потребител

Мнениеот yavor77 » 31 Юли 2006, 10:18

Нотариалния акт трябва да бъде подписан от кредитополучателите и и от собственика на ипотекирания имот, както и от лице , упълномощено от банката - кредитор. Необходима е и декларация по 264, ал. 1 от ДОПК - това са бланки,които всеки нотариус ще ви предостави.
yavor77
Младши потребител

Мнениеот betina » 31 Юли 2006, 12:45

И двамата ли съкредитоискатели предсавят нужните удостоверения и декларации пред нотариуса или само собственика на ипотекарния имот?
betina
Потребител

Назад към Ипотека