- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
Конкурсът ще се проведе от конкурсна/и комисия/и на два етапа – писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 2/28.06.2006г. на ВСС за реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи. /ДВ, бр. 61/2006 г./
Писменият изпит на конкурса за младши съдии ще се проведе в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски” на 15 декември 2006 г. от 9.00 часа.
Устният изпит ще се проведе по график и на място, определен от конкурсната/ите комисия/и.
Заявления и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответния съд, в 14 дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
Допълнителна информация по провеждането на конкурса може да се получи в сайта на ВСС на адрес http://www.vss.justice.bg и на тел. 02/930-49-13; 930-49-25; 930-49-40 – отдел “Съдебни кадри и конкурси на магистрати”.
Обявата е публикувана в бр. 88 от 31 октомври 2006 г. на “Държавен вестник”.
Конкурсът ще се проведе от конкурсна/и комисия/и на два етапа – писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 2/28.06.2006г. на ВСС за реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи. /ДВ, бр. 61/2006 г./
Писменият изпит на конкурса за младши прокурори ще се проведе в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски” на 8 декември 2006 г. от 9.00 часа.
Устният изпит ще се проведе по график и на място, определен от конкурсната/ите комисия/и.
Заявления и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответната районна прокуратура, в 14 дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
Допълнителна информация по провеждането на конкурса може да се получи в сайта на ВСС на адрес http://www.vss.justice.bg и на тел. 02/930-49-13; 930-49-25; 930-49-40 – отдел “Съдебни кадри и конкурси на магистрати”.
Писменият изпит на конкурса за младши съдии ще се проведе в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски” на 15 декември 2006 г. от 9.00 часа.
Заявления и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответния съд, в 14 дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
Писменият изпит на конкурса за младши прокурори ще се проведе в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски” на 8 декември 2006 г. от 9.00 часа.
Заявления и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответната районна прокуратура, в 14 дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
- zora
- Младши потребител
Няма такова нещо, колега, че ако си с повече юридически стаж имаш предимство. И сертификат за 10 000 умения да представиш - все тая.
Единственото, което има значение, е казусът и после устният изпит.
Аз не знам изобщо за какво искат тая автобиография, освен дипломата, с която се удостоверява завършеното висше образование Право+удостоверенията за съдимост и психическа стабилност, другото е без значение.
Според мен няма да има проблем и да не е в европейски формат автобиографията.
Единственото, което има значение, е казусът и после устният изпит.
Аз не знам изобщо за какво искат тая автобиография, освен дипломата, с която се удостоверява завършеното висше образование Право+удостоверенията за съдимост и психическа стабилност, другото е без значение.
Според мен няма да има проблем и да не е в европейски формат автобиографията.
- kakafreud
- Нов потребител
чудесно, че сте решили да се пробвате за младши магистрати! ама защо все още нещо ме гложди отвътре,че пак няма да има случайни хора след това по обявените места...
- yanitta
- Нов потребител
Обаждах се в София и ми казаха, че въпросите по гражданско правните науки се отнасят и за мл. прокурори!! Вие какво мислите по въпроса?
Какво според вас трябва да педставлява това удостоверение от псих.?
Какво според вас трябва да педставлява това удостоверение от псих.?
Последна промяна bori_m на 02 Ное 2006, 17:04, променена общо 1 път
- bori_m
- Младши потребител
Аз също се обаждах на обявените телефони. Относно бележката от психо диспансер ми казаха че е достатъчно обикновено удостоверение в което пише, че не се водиш на учет. Но пък за фотокопията на всички документи ми казаха че трябва да са нотариално заверени. Явно освен да опознаем родината за да кандидатстваме ще трябва да се бръкнем и за повече парички
- zezag
- Младши потребител
На мен ми казаха, че не са необходими нотариални заверки.
Както винаги всеки казва различно.
Ще трябва да питаме пак, нищо чудно да измислят нещо ново.
Както винаги всеки казва различно.
Ще трябва да питаме пак, нищо чудно да измислят нещо ново.
- bori_m
- Младши потребител
Според мен няма логика хем да носим оригинали за сверяване от служител, хем копията да са нотариално заверени, но вече не знам какво да правя, за да не ми върнат документите.
Ако някой пак се е обаждал нека сподели.
Ако някой пак се е обаждал нека сподели.
- zezag
- Младши потребител
И аз смятам, че не е логично, но вече какво ли е логично????????
Предлагам първият от нас който подаде документи да съобщи във форума дали изискват нотариална заверка на копията.
Предлагам първият от нас който подаде документи да съобщи във форума дали изискват нотариална заверка на копията.
- emmili
- Нов потребител
В интерес на истината, досега се изискваха оригиналите на медицинското свид-во и оригинал на свид. за съдимост т.с по два, три броя от тях, оригинали /копия не се приемаха/ в зависимост от това за кой конкурс канидадатът кандидатства /т.с за мл. съдии, мл. прокурори и съотв. мл. следователи/. Но тогава и съответните документи се подаваха лично до ВСС от съд. кандидатат.
- dess_74
- Потребител
за bori_m
Ти направо ме хвърли в музиката. Как за мл. прокурори ще трябва и гражданскоправните да четем? Ще излезе, че и граждански казус може да ни дадат на изпита. Какви са тия циркове тази година?
Ти направо ме хвърли в музиката. Как за мл. прокурори ще трябва и гражданскоправните да четем? Ще излезе, че и граждански казус може да ни дадат на изпита. Какви са тия циркове тази година?
- deneww
- Младши потребител
Колеги а някой сети ли се да попита като толкова много от вас са се обаждали до софия кога ще бъде побликуван конспекта за изпитите. А относно това дали да се чете и гражданскоправна материя смятам че е направо смешно да се твърди......и какъв казус ще дадат, където ще е задължително да участва прокурор и това да е често срещан случай в практиката
- vikin
- Младши потребител
dess_74 написа:В интерес на истината, досега се изискваха оригиналите на медицинското свид-во и оригинал на свид. за съдимост т.с по два, три броя от тях, оригинали /копия не се приемаха/ в зависимост от това за кой конкурс канидадатът кандидатства /т.с за мл. съдии, мл. прокурори и съотв. мл. следователи/. Но тогава и съответните документи се подаваха лично до ВСС от съд. кандидатат.
Какви са тези измишльотини бе колега...никой досега не е искал оригиналите да се дават...нищо никой няма да ви каже ако представите копия, а оригиналите за сверка, както е уредено и в наредба №2 ( ако си направите труда да я прочетете)
- vikin
- Младши потребител
Колега vikin,конспекта го има в сайта на ВСС http://212.122.184.99/bg/aktove.htm или чакате да го публикуват в ДВ? Иначе наистина доста "интересни" предположения могат да се прочетат. Колкото хора толкова и вресии могат да се видят.
- deneww
- Младши потребител
deneww благодаря колега.....нямаше да се сетя че ще бъде побликуван в раздела "нормативни актове"....
- vikin
- Младши потребител
Колега Vikin, я прочетете малко по-добре какво точно за оригиналите съм изписал! )
Оригинали, не копия единствено на, медицинското св-во и това за съдимост.
Твърдя го от личен опит )
Оригинали, не копия единствено на, медицинското св-во и това за съдимост.
Твърдя го от личен опит )
- dess_74
- Потребител
Ок.Благодаря...защото в този форум съвсем се обърках...Всеки си възпроизвежда нещата по собствен начин.
- zora
- Младши потребител
Вчера подадох заявление за конкурса за мл.съдии в 3 окръжни съдилища, всички приложения бяха ОБИКНОВЕНИ копия, като носих и оригиналите за сверка, никой не се интересува дали автобиографията ти е по европейски образец или по някакъв друг, никой не връща документи, ако си ги представил точно по наредбата. С две думи - стига вече глупави въпроси и вайкане, ами по-добре да почваме да четем!
- emily_79
- Младши потребител
|
|