начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот turtoise » 27 Ное 2006, 23:30

Колко си права, Втора, за някои неща, а за други- не съвсем. Всеки магистрат има нужда да излезе за малко от залата и да се поопресни малко, защото в някои съдилища работата е толкова много, че я карат на поточни линии. НО за ученето тепърва, виж, за това си има две години младшо съдийстване. Не ми се сърдете, но ако някой не може да напише едно решение без "сламка", по добре да мине през него /младшото,в краен случай районното съдийстване/. Хората наистина не са виновни. Казвам го като човек, който е носил на гърба си тия със "сламките". Утре ще разберем каква е истината, аз лично нямам какво да губя, така че не се чувствам в конкуренция с никого. В крайна сметка всички вече сме си преценили и премерили силите и изборът не е повече наш.Ако успеем, ще бъдем колеги в съдилищата. Там всеки ще си покаже колко може в залата. А там си личат нещата.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот panika » 28 Ное 2006, 00:07

Vtora,какво обучение имаш предвид? Не се отказвай след избор, защото някой встъпил ще трябва да те замества до следващия конкурс!!!!
panika
Младши потребител

Мнениеот vtora » 28 Ное 2006, 09:28

Паника, чух, че е предвидено такова 2-месечно обучение от 01- 03.01. 2007 до 27,28 или 29.02.2007 год., но нямам конкретна идея. Затова и питам?
Според Мъжът на моя живот, отново ставало въпрос за някакви пари, които трябвало да се изхарчат и от които естествено тези, които са на върха на пирамидата, трябва да приберат основната част и то на едро.
Не искам да се доверявам на пълната му липса на вяра в честност, практичност и рационалност у тези - НА ВЪРХА, които той определя не като професионалисти, а като поредните ПОЛИТИЦИ, хвърлящи дим и прах, съпроводени със звукови ефекти, чиято крайна цел не е повишаване нивото на квалификация на магистратите, а създаването на илюзия за реформа и пр. бля-бля, но, по всяка вероятност, за пореден път аз проявявам типичната си наивност.
Спомних си семинара на тема "Приложение на АПК", всъщност май - беше Ефективно. Според мен на него минималния полезен ефект се дължеше на участващата Емилия Къндева, но не и на участието на г-жата Венета Марковска, която даже не си беше направила труда да систематизира свое изложение по въпроса в рамките на 20-30 минути. Биваше да ни запознае със своята версия. Останах с впечатление, че тя просто няма такава. Считам за обидно да застанеш пред една аудитория от 40-50 човека, изоставили ежедневните си ангажименти - професионални, семейни и пр.,пътували по стресовите пътища на страната ни, за да им дадеш възможност, ако те имат въпроси да им отговориш. Няма как да очакваш въпроси по фундаментални или детайлни проблеми на АПК при липсата на практика. Аз отидох, защото приех, че в началото именно те следваше да изложат своите идеи, осигуряващи ефективното приложение в последствие - първо от нас, а след това или успоредно с това - и от тях. Като чух и Георги Ангелов окончателно се отказах от надеждите си, че ще чуя нещо рационално, от което има нужда практикуващ юрист. А да не говорим за това как вътрешно бях скандализирана от открилия семинара К. Пенчев, който се дистанцира рязко от факта на участие в списването на изданието "Коментар...", където е поставен на най - първото възможно място, отказвайки авторство. Питам се дали е отказал да получи възнаграждение за това приписвано му участие. Как мислите? Не съм капацитет в областта на авторските права, но си мисля, че ... Сигурно му се дължи възнаграждение, че дори и само с това да се изчерпва участието му - да осигури с името си воглаве продаваемост на доста скъпото издание. Икономически обосновано е, а за друга обосновка няма да говоря.
Та в този ред на мисли, не знам нито каква би могла да е схемата на обучението, нито предмета му, а още по - малко очакваната ефективност.
Та да спомена Мъжа - Ако ставаше с гледане и слушане и кучето касап щеше да стане.
Успешен ден на всички и най - вече на първите форумци!
П.П. Имам чувството, че участваме в някакъв тъп и абсурден сценарий, който даже не ни е раздаден предварително.
vtora
Младши потребител

Мнениеот titylina » 28 Ное 2006, 16:06

аде бе...какво направи тоя ВСС днес. Назначили ни или не.
titylina
Младши потребител

Мнениеот sa6om » 28 Ное 2006, 17:15

titylina написа:аде бе...какво направи тоя ВСС днес. Назначили ни или не.

без коментар :oops:
sa6om
Младши потребител

Мнениеот turtoise » 28 Ное 2006, 17:50

Ало, събудете се! Една трета от вас вече са назначени :!: :!: :!:
turtoise
Младши потребител

Мнениеот horror » 28 Ное 2006, 17:54

turtoise написа:Ало, събудете се! Една трета от вас вече са назначени :!: :!: :!:

Що мислиш тъй :?:
horror
Нов потребител

Мнениеот kasidi » 28 Ное 2006, 18:00

Ако мислиш,че спим,ама какво от това.Дай списъка :roll:
kasidi
Потребител

Мнениеот turtoise » 28 Ное 2006, 18:37

Нямам списък, но така казаха по радиото.За жалост го хванах накрая, така че пуснете всички приемници и да чакаме.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот Queen » 28 Ное 2006, 19:19

Колеги /по информация от приятели/ действително по радио "Хоризонт" са съобщавали имена във връзка с конкурса, но какво точно са казали за съжаление не са разбрали. Някой има ли някаква информация по въпроса :roll:
Queen
Младши потребител

Мнениеот Titius » 28 Ное 2006, 19:31

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=971646

http://news.ibox.bg/news/id_1987533922

Колега от София ми каза, че от ВСС са му дали информация и по телефона.
Titius
Младши потребител

Мнениеот Queen » 28 Ное 2006, 19:55

Значи има и отхвърлени? Някои знае ли по какви критерии става това?
Queen
Младши потребител

Мнениеот neregistrirana » 28 Ное 2006, 19:56

За митничарката в двата материала на Titius не съобщават защо не са я назначили. Значи ли това, че не е имала сериозни "прегрешения"? :oops: Или просто не е толкова интересна като двамата съдии, за които се съобщава?
neregistrirana
Потребител

Мнениеот maradi » 28 Ное 2006, 19:58

Queen написа: Някои знае ли по какви критерии става това?

Критериите са два-класиране и предпочитания. Кой от тях се предпочита,явно никой не знае :roll:
maradi
Потребител

Мнениеот uchastnik » 28 Ное 2006, 20:26

колиги, знае ли някой на регионален принцип ли е грасувано или според реда на класирането
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот turtoise » 28 Ное 2006, 20:58

Честито, колеги!Скоро ще се видим. Гласуването е по класиране и по ред на желанията. Изгорели са само тези 10 човека в рамките на гласуваните, които са посочили само София и за които местата в този град са свършили. Плюс тримата, които са изрично отхвърлени.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 28 Ное 2006, 21:27

благодаря. ако си в първите 188, как може да разбереш, дали са те гласували. ще дадат ли информация по телефона
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот pipelota » 28 Ное 2006, 22:28

От къде черпите информация колеги? Звучите уверено сякаш сте били на заседанието на ВСС. И... знаете ли кога ще обявят резултатите?
pipelota
Потребител

Мнениеот ronald » 28 Ное 2006, 23:51

ЧЕСТИТО КОЛЕГИ!
РАДВАМ СЕ ЗА ПЪРВИТЕ 190 КОИТО УСПЯХА.
ДАНО УСПЕЕТЕ ВСИЧКИ!
А относно класирането - то си е съвсем според резултатите, така както са обявени в страницата на ВСС, и ако първото желание, което кандидатът е посочил не може да бъде удоволетворено, понеже в съответното съдилище няма свободно място се пристъпва към гласуване според второто му желание и т.н. Ако няма места в нито един съд, посочен от кандидата, то той отпада и се пристъпва към следващия и т.н.
Мисля, че утре ще има повече отпъднали, тъй като за София, Пловдив, Велико Търново и някои др. апетитни градове местата се изчерпиха.
СТИСКАМ ПАЛЦИ!!!
ronald
Нов потребител

Мнениеот stainbek » 29 Ное 2006, 01:42

ronald написа:ЧЕСТИТО КОЛЕГИ!
РАДВАМ СЕ ЗА ПЪРВИТЕ 190 КОИТО УСПЯХА.
А относно класирането - то си е съвсем според резултатите, така както са обявени в страницата на ВСС, и ако първото желание, което кандидатът е посочил не може да бъде удоволетворено, понеже в съответното съдилище няма свободно място се пристъпва към гласуване според второто му желание и т.н. СТИСКАМ ПАЛЦИ!!!

Ако наистина е такова назначаването, то аз не просто НЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ, но ИЗРАЗЯВАМ ИСКРЕНОТО СИ СЪСТРАДАНИЕ към колегите, на които ще им се налага да се явяват в заседание с такива съдии :x
stainbek
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити