начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Въпроси по изпитите за младши магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот iva_kari » 07 Дек 2006, 01:40

И сега какво правим? И аз мисля,че и в досъдебната фаза трябва да има защитник, но от това решение излиза друго :roll:
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот vikin » 07 Дек 2006, 13:19

Мисля че това решение не отговаря вечене на нормативната уредба....задължителния защитник встъпва от момента на привличане на лицето в качеството му на обвиняем или от задържането му - това очначава от досъдебната фаза!
vikin
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 07 Дек 2006, 17:12

При документната измама в спбствена полза дееца ще отговаря ли и за ползването на опорочения документ, ког. той не е изготвен от него или и за подправката, когато е изготвен от него?Аз мисля, че ще отг. само за док.измама, но нещо не мога да се обоснова - това съставно престъпление ли е и ако да кой е втория му престъпен акт/освен ползването на порочния документ/?А при док.измама в чужда полза?Нещо съвсем се омотах с тия документни истории
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот naa82 » 07 Дек 2006, 20:20

Може да носи отговорност и по двете алинеи на чл.212 НК, защото не е задължително друг да е изгитвил документа, а деецът само да го е изпилзвал. За справка виж Стойнов.
naa82
Младши потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити