начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Законен ли е този договор?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законен ли е този договор?

Мнениеот tazi_koiato » 03 Яну 2007, 12:20

Здравейте и за много години!

Ще се опитам да представя проблемът си възможно най-сбито.
Започнах работа преди около месец и половина. Всички условия бяха на базата на 'устна договорка '. Три месечен учебен ( изпитателен ) срок, плаващо ( и съответно екстра некомфортно ) работно време, за възнаграждение изобщо не е говорено.
Преди около седмица се случиха събития ( от личен характер ), които ме подтикнаха да се откажа от мястото.
Дотук добре. Седалището на фирмата не е в градът, в който е местоработата ми. Обадих се и изявих желанието си да прекратя отношенията си с тях поради .... и изредих причините.
Искам да подчертая, че договор с въпросните не съм подписвала, не съм виждала дори. Но от офиса ми заявиха, че са ми пуснали договор и аз да си отивам на работа, докато те решат, че ще ме освободят. Как така? Законен ли е този договор при положение, че не съм подписвала нищичко с тях? Как да напусна по-скоро? Посъветвайте ме, моля ви!
tazi_koiato
Нов потребител

Мнениеот kreia » 03 Яну 2007, 12:27

Niama takova neshto kato dogovor, koito ne si podpisla, ososbeno puk trudov, koito zaduljitelno triabva da e v pismena forma za validnost!tova im go kaji na tvoite rabotodateli,a su6to i 4e naemaneto po ustni ugovorki e administrativnonarushenie i zatova se nalagat globi.Sledvashtiat put budete po-vnimatelni!
kreia
Младши потребител

Мнениеот tazi_koiato » 03 Яну 2007, 12:33

kreia написа:ososbeno puk trudov, koito zaduljitelno triabva da e v pismena forma za validnost!tova im go kaji na tvoite rabotodateli

Благодаря за бързият отговор !

Значи управителката ми казва така : " Ти договорът може да не си го подписала, но той е пуснат при нас и си тече! ". И аз ни в клин, ни в ръкав :roll: Как така? Ще пускат договор и той ще "затича" при положение, че една от страните дори не се е вяснала там?
tazi_koiato
Нов потребител

смешен договор

Мнениеот mashi_21 » 03 Яну 2007, 12:39

Ами дори и да ви викат на работа вие не ходете, договора е нищожен и няма да породи последици, единственото, което можете да направите е да отидете в Инспекцията по Труда и да подадете оплакване от тях. Вашият"работодател", вероятно е пуснал договора в НОИ за да ви осигуряват, но НОИ не са длъжни да следят за действителността му. НО виж Инспекцията по труда е длъжна да погледне. Вървете и ги накарайте те да се заемат. и УСПЕХ
mashi_21
Младши потребител

Мнениеот tazi_koiato » 03 Яну 2007, 13:49

Сърдечно благодаря за оказаната помощ.
Надявам се този проблем да се разреши в най-кратък срок с благоприятен за мен резултат.

Поздрави.
tazi_koiato
Нов потребител

Назад към Трудово право