- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
задават въпроси по които не си имал възможност да мислиш предварително, и използват първоначалното ти объркване за да те забият още повече. За мислене имаш около 20- тина минути, поне на мене ми се сториха толкова, но така или иначе не те чакат да развиеш въпроса до край. Само чакат да кажеш нещо неверно или неточоно и ....се почва
- shturka
- Младши потребител
тцтцтцтцтц колкото и много да си чел, щом искат подробности, няма начин да се справиш добре.... гражданското право е океан, а факта че не ти дават норм.актове /евентуално за да се подсетиш за нещо/ хич не ми дава надежди за добро представяне.... Какво ли са се чалдисали тази година, за да се държат така..... Миналите две години на устния съдийски бяха много,много благонамерени... Виж, на прокурорския наистина искаха да ти покажат колко много незнаеш....
- adv_agentka
- Младши потребител
на прокурорския е оправдано- в края на краищата имаш един НК и един НПК, ама тука - сметни само броя на законите, мисля че ГПК е достатъчен , за да изпаднеш в ужас. Питат много по процеса и то конкретни процесуални моменти,за които , ако не се сетиш си загубен
- shturka
- Младши потребител
в едната комисия е Ана станева а в другата Беленски, другите не ги познавам - мъжете май са по-благосклонни, ама съдийките...
- shturka
- Младши потребител
направи ми впечатление, че като свършиш с въпросите много старателно крият с ръка оценката, която ти пишат, аз проточих врат да видя нещо, но безрезултатно
- shturka
- Младши потребител
Колеги не се отчайвайте, все пак живота продължва, но мен ме хваща яд на тия от комисията- докога ще ни правят на маймуни трябва ли човек да съжалява, че е завършил право.
Т.н. "професори" тр. да си сменят чиповете в главите и да имат обноски като на разумни хора, а не като на късороги високопланински говеда.
Е, все пак живеем в Абсурдистан - страната на просперитета във всяко отношение
Аз запазвам самообладание и няма да изгубя надежда за едно по- достойно бъдеще, ако не за нас, то за нашите наследници!!!
Успех на Всички от днешния изпит и на тези, които може да прескочим първата бариера на писменият изпит за прокурори
Живота е театър, в който всички ние сме актьори мале ще падна от смях- нещо изперках
Благодаря за вниманието!!!
Т.н. "професори" тр. да си сменят чиповете в главите и да имат обноски като на разумни хора, а не като на късороги високопланински говеда.
Е, все пак живеем в Абсурдистан - страната на просперитета във всяко отношение
Аз запазвам самообладание и няма да изгубя надежда за едно по- достойно бъдеще, ако не за нас, то за нашите наследници!!!
Успех на Всички от днешния изпит и на тези, които може да прескочим първата бариера на писменият изпит за прокурори
Живота е театър, в който всички ние сме актьори мале ще падна от смях- нещо изперках
Благодаря за вниманието!!!
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
Какво значение има кво точно са ги питали от практиката? Щом я докарахме и до практика, то края му се не види. Явно ще се дъним здравата, то без закони си като пианист с една ръка, те щом и подробности искат, значи съвсем е отишъл коня у реката. То това всичкото научаване няма, хеле пък "декламиране". Ами тъй ако ше е да си вземат декламаторчетата, пък ние да не се ядосваме за тоз дет духа. Няма да умрем гладни като не станем магистрати,я
- batchvarov
- Нов потребител
Няма ли и други които са били на изпита, та да спделят още подробности.... Този Беленски не беше ли в комисията за прокуроския изпит...
- vikin
- Младши потребител
аз бях в комисията на Ани Станева. За май късмет, единият въпросбеше именно от нейната материя - семейно право, а другият въпрос беше по материята на върховните съдии- кас. производство. Направо ми разказаха играта - държаха да знам срокове, да изброявам кас.основания в подробности, т.е. чл. 348, ал.3 от НПК искаха наизуст. Искаха да направя едвя ли не сравнителен анализ между новия НПК и стария по отношение на кас.прозиводство. Беше ад. Не е нормално на такъв изпт без закони, особено пък с въпроси, които се крепят главно на закона и са свързани със срокове, точни фрази и стриктни правила.
Заяждаха се, подсмихваха се... Който иска догодина пак да опитва. Ако отново е без закони, няма да се пробвам изобщо. И не за друго, ами защото те хал хабер си нямаха от вещноправна защита например и много много не задълбаваха по тези въпроси, защото и те не ги знаеха. Ама иначе като си дъвкал нещо 20 години, е много лесно да изкараш един неопитен човек без закон и да почнеш да си правиш гаргара с него. Да не говоря, че и те не влизат в зала без закона в ръката.
Заяждаха се, подсмихваха се... Който иска догодина пак да опитва. Ако отново е без закони, няма да се пробвам изобщо. И не за друго, ами защото те хал хабер си нямаха от вещноправна защита например и много много не задълбаваха по тези въпроси, защото и те не ги знаеха. Ама иначе като си дъвкал нещо 20 години, е много лесно да изкараш един неопитен човек без закон и да почнеш да си правиш гаргара с него. Да не говоря, че и те не влизат в зала без закона в ръката.
- doroteia
- Младши потребител
Ми аз да взема да не ходя
И без това колкото повече чета, толкова повече забравям. Опасявам се, че до четвъртък всичко ще ми се е изпарило от главата.
Ей, не знам за вас, ама мене страшно шубе ме тресе...
И без това колкото повече чета, толкова повече забравям. Опасявам се, че до четвъртък всичко ще ми се е изпарило от главата.
Ей, не знам за вас, ама мене страшно шубе ме тресе...
- astrea
- Младши потребител
Теглят се два въпроса - по един от двете части на конспекта (аз си позволих да ползвам конспект и нямаше проблем). Задават доста въпроси - направи ми впечатление, че колегите, които си знаеха добре въпросите ги разпитваха повече (най-вероятно за висока оценка). Аз лично не чух да питат нещо от практиката - според мен си бяха чисто теоритични въпросите. Но имаше нещо, което ме учуди - искаха да разсъждаваме като съдии, на една колежка и казаха да си представи, че е съдия и да отговори на въпроса - ама как да разсъждаваме като съдии, като не сме Не се притеснявайте много (аз от притеснение не казах дори това, което знаех), не са зверове хората, просто искат знания. Мисля, че ще са обективни в оценките си, не ги познавам по имена, но много готини ми се видяха (Іва комисия). По наказателно искаха да правиш съпоставка на съставите на разл. престъпления. Успех на всички
- marialex
- Младши потребител
аз бях при първата комисия, мина горе-долу добре. Но наистина питат и въпроси, които не са към тези които си изтеглил. Притеснява ме само, че не ни казват веднага оценките, които впоследствие могат да бъдат променени за когото трябва
- i.mar
- Младши потребител
Goliama pretsakvatsia-i to normalno-kato mama i tati ne sa v sistemata ili ne razpolagat s neobhodimata suma.
Abe razbrah 4e ne e nugno da si lud da si zavar6il pravo v tazi dargava,no tova pomaga.
Abe razbrah 4e ne e nugno da si lud da si zavar6il pravo v tazi dargava,no tova pomaga.
- pillar
- Младши потребител
Колеги, извинявайте че се намесвам, но вие сте много притеснени и това е само във ваша вреда. Знам че е лесно да се каже от страни, но вие нищо не губите, вече сте дипломирани юристи, млади, умни, високо образовани и амбициозни. Вярно е че ви поставят в много трудни условия, но ако запазите самообладание ще се справите, така мисълта ви ще бъде по-ясна и няма да се стремите ужасени да възпроизвеждате нещо зазубрено, а ще разсъждавате. Трябва да имате самочувствието на успели хора, каквито сте и ще ги шашнете, сигурна съм че всички сте чели много и тук никой не се излага. Я да ги видем "големите умове" на ваше място как ще се справят!? Те може и да имат дълъг опит , но вие имате предимството на младостта - гъвкава мисъл и лесна адаптация. Такаче никакво самосъжаление и паника! Влизате и ги разбивате! Стига са говорили че нищо не става от младото поколение. Успех на всички!
- MAILIN
- Младши потребител
|
|