- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Глава 27-ма НПК или ПРАВОСЪДИЕ В ПОЛЗА НА ДЯВОЛА.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Така е за съжаление. Уважаеми колеги, дори и да има някъде няколко незабавни производства - коефициента на полезно действие на резследващия, покрива ли се с процесуалния ефект от работата??? Категорично НЕ!!! Това имах предвид. И ако такива производства ще се работят с толкова напрежение и стрес....по дяволите да вървят...
Като приеха новия НПК всички адвокати коментираха - супер, доволни сме. Викам на един - как така, ами обективната истина....а той - Мен не ме интересува обективната истина аз съм адвокат. Ти си гледай тази истина. За това получавам пари.
Аз напълно съм съгласен с неговото мислене, но държавата все пак трябва да оправи преди всичко законодателно нещата. С всички мнения безспорто съм съгласен - така са нещата.
Като приеха новия НПК всички адвокати коментираха - супер, доволни сме. Викам на един - как така, ами обективната истина....а той - Мен не ме интересува обективната истина аз съм адвокат. Ти си гледай тази истина. За това получавам пари.
Аз напълно съм съгласен с неговото мислене, но държавата все пак трябва да оправи преди всичко законодателно нещата. С всички мнения безспорто съм съгласен - така са нещата.
- sledovatel
- Младши потребител
Съгласен съм и аз със становищата упоменати горе за проблемите в досъдебното производство/повечето от тях/, но какво да каже съдът в лицето на съдията т.е. досъдебното производство си свърши добре работата и подсъдимият премине в съдебната фаза, какво става тогава- явява се "хайдутът"с 2-3-ма адв. защото е "невинен"естествено,по- нататък съдията се притиска и последния узнава, че подсъдимият може да купи сградата в която го съдят заедно с персонала и съдиите вътре - КАК ДА СЕ СТИГНЕ ДО ВЪТР.УБЕЖДЕНИЕ, КАЖЕТЕ МИ ВИЕ!!!!За какъв имунитет се говори, слагат ти бомба в колата и ............................беше добър човек!
Това го има само в АБСУРДИСТАН т.е. сещате се
Но уважаеми колеги У.Чърчил е казал: "Никога,никога,никога не се предавай" - кога ще настъпи "Златен век - II"за съдебната ни система, никой не знае.........!!!!!!!!!
Това го има само в АБСУРДИСТАН т.е. сещате се
Но уважаеми колеги У.Чърчил е казал: "Никога,никога,никога не се предавай" - кога ще настъпи "Златен век - II"за съдебната ни система, никой не знае.........!!!!!!!!!
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
"Но, от орловия парламентарен поглед, колежке, никой не гледа блъскането с частен автомобил по произшествия, денонощията неприбиране, скъсаните нерви, и физическото изтощение, безсънието. красивите картинки на местопроизшествието."
Привет на всички !! Колежки лятото бях на един семинар на който лектор беше корифея Манев.Посочените от вас проблеми са просто дребни технически подробности за него.Когато му обяснихме какъв е дела на тези "дребни" подробности в нашата работа и един колега предложи тези които са писали НПК поне парите дето ги взеха да ги върнат защото нищо не са свършили а напротив, уважаемия доцент заяви , че той не е участвал в написването на този закон .
Привет на всички !! Колежки лятото бях на един семинар на който лектор беше корифея Манев.Посочените от вас проблеми са просто дребни технически подробности за него.Когато му обяснихме какъв е дела на тези "дребни" подробности в нашата работа и един колега предложи тези които са писали НПК поне парите дето ги взеха да ги върнат защото нищо не са свършили а напротив, уважаемия доцент заяви , че той не е участвал в написването на този закон .
- mm222
- Потребител
Замислям се и за още нещо - процесът е състезателен, а съдът решава според обективната истина, доказана по делото....Обаче едната страна има задължение да събере както фактите, които доказват обвинението, така и тези, които оневиняват лицето; другата страна е само защита, за нея явно обективната истина не важи, даже адвокатът е задължен според професионалната етика да запази известните му факти в тайна. Е къде е тук състезанието? Може и революционно да звучи, но нека всеки тогава да си доказва само това, което му трябва, пък да се види.... И без това защитата е с крачка напред в състезанието с презумпцията за невиновност.
А, между другото, точно Чинова беше на споменатия семинар.
А, между другото, точно Чинова беше на споменатия семинар.
- Gabi1
- Потребител
От "такива дребни битовизми"не ни остава никакво време за разследване.Вместо да разпитваме два часа и да докладваме за пет минути ,на практика се получава точно обратното.Като гледам колегите какви огледи,разпити, разпознавания и т.н правят се чудя как изобщо вкарваме някой в затвора.Така е не защото са некъдърни/неопитен не значи некъдърен/,а защото условията на работа са мизирни,натоварването голямо, нормативната база абсурдна.Дознателите натъпкани по трима ,четирима в стая .Всеки разпитва,прави очна ставка,пише нещо.Нужно ли е да коментирам качеството на това което излиза от принтера.Синхрон с прокуратурата никакъв,имам чувството че сме от различни отбори и водим някаква странна битка. Имам едно дело което е напълно готово на бюрото ми от десет дни,не го приключвам тъй като наблюдаващият ми прокурор е в болнични.Пътека направих до прокуратурата ,но не искат да опредялат нов наблюдаващ,трябвало да чакам да се излекува моят.Делата масова се прекратяват и спират.Дознателитезапочнаха да разсъждават като адвокати-от това нищо няма да излезе,какво като си е признал после ще се отметне и т.н.Болшинството от новоназначените дознатели са връзкарчета ,без никакво желание за работа.Направо съм изумен как на няколко месеца служба мрънкат и не искат да работят.Аз ли съм бил прост на времето ,че хвърчах като "финикиец" и се радвах на всеки по-интересен случай.Постоянно се ослушват за по-леки служби ,без да правят приценка дали отговарят на условията да ги заемат.Назначиха за главни дознатели хора ,който едно дело не са приключили през живота си.Старши дознатели станаха новоназначени ,който са се водили някъдеси адвокати ,а са продавали банички на пазара.На връзкарчета без никакъв опит ,но с голямо самочувствие/дължащо се най-вече на това ,че още не са ръзбрали къде са попаднали/са поверени дела за поръчкови убийства.Досещам се какъв ще е резултата,дано не съм прав.Евала на новоизгращатата се структура,май скоро ще трябва да я закриваме поради неефективност.За взаимодействието с останалите служители на МВР не ми се говори/само като си спомня как беше до преди година ,когато НИ си беше при тях/.От както влезе в сила новият НПК нямаме нито едно БП,да не говорим за незабавно,а преди аз лично съм водил по четири за седмица/не говоря за алкохоли/.Лошото е ,че всичко се стабилизира на едно много ниско ниво и май-всички са доволни,дори спряха да говорят за промени в законите и структурата на разследващите.Батака е пълен ,сериозно взех да се замислям за адвокатската професия.
- ludi
- Потребител
Ама вие имате и принтери?!
Аз пиша на пишеща машина, която даже не е електрическа, но това е плюс, т.к. мога да работя и когато няма ток
Пък и сме само двама в стая! /С ДПС-то/. Само си представете шума, като затракат и двете машини....
Но ентусиазма още си го имам/надявам се да не е щото съм новобранец/ и още се радвам, като ми излезе случай.
Нещата ще се оправят, все някога....
Аз пиша на пишеща машина, която даже не е електрическа, но това е плюс, т.к. мога да работя и когато няма ток
Пък и сме само двама в стая! /С ДПС-то/. Само си представете шума, като затракат и двете машини....
Но ентусиазма още си го имам/надявам се да не е щото съм новобранец/ и още се радвам, като ми излезе случай.
Нещата ще се оправят, все някога....
- Gabi1
- Потребител
Дано си права Габи , защото от 10 че и повече години насам вместо да се мръква все по тъмно става поне по отношение на досъдебното производство.А колега Луди какво да му кажа ?!?! Той си е наясно със всичко, колега ако и такива като теб си тръгнат хаоса ще е пълен.От друга страна предполагам че и ти имаш семейство и трябва да мислиш първо за тях.Желая ти да си жив и здрав и да имаш по малко ядове.Нека е така за всички които все още се пържим на огъня и докато всички след нас чакат да видят как ще заработи недомисления НПК, ние работим по него от 28.04 Успех колеги !!!!!!
- mm222
- Потребител
Здравейте колеги,
С риск да си навлека гнева ви, ще кажа няколко неща по тази тема:
І. Съгласен съм, че глава 27 от НПК и по специално чл.373 ал.2 от него, която механично препраща към приложение на разпоредбите на чл.55 от НК, без да са налице "изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства" е най-малкото абсурден. В тази връзка съм далеч от мисълта, че формулировката на текста е дадена в този си вид само от недомислие(което обаче е много характерна черта на нашето законодателство през последните 15 г.).
ІІ. Що се отнася обаче до съществуването на тъй нареченото "адвокатско лоби" в НС, ще се противопоставя най-категорично. Защо не си отговорите първо на въпроса - Чии интереси се обслужват от такива законови текстове? - преди да се настройвате против адвокатите като цяло. Второ - Защо не си отговорите и на въпроса - Какви са тези, тъй наречени "адвокати" които пишат такива "прекрасни" законови текстове? - Бивши магистрати(в по-голямата си част - бивши прокурори). Трето - Защо забравяте, че адвокатите участват в наказателното производство не само като защитници на обвиняемите? - Ами адвокатите, които представляват пострадалите - и те ли са много доволни от скоропостижното приключване на наказателното производство?!?!? Факта, че и в редовете на адвокатурата си има мърша, не означава, че "адвокат" трябва да се използва като мръсна дума, както се отнася това и до останалите юридически професии. Това, че някои "адвокати" се задоволяват да бъдат само "посредници" в наказателното производство, не означава, че всички са такива.
ІІІ. Ако наистина имаше "адвокатско лоби" в НС - Защо тогава в момента адвокатската професия е най-зле откъм регламентация в данъчно-осигурителен аспект и най-ограничена в икономически такъв? - За да не могат нормални люде да я практикуват, а тези които искат да се занимават с адвокатска дейност с вяра в закона, да не могат да го правят спокойно. Не виждате ли, че адвокатурата в Бълария целенасочено се дискредитира. Защо се хващате за най-първосигналния рефрен - адвокатът само пречи на наказателното производство. Ако ви слуша човек ще каже - Е... ми дайте да закрием адвокатурата и всички престъпници ще влязат в затвора! Мислите ли, че ще стане така!?!?
Искренно се надявам, че нападките ви по отношение на адвокатите са по-персонално насочени, а не към адвокатурата като цяло.
Поздрави на всички!!!
С риск да си навлека гнева ви, ще кажа няколко неща по тази тема:
І. Съгласен съм, че глава 27 от НПК и по специално чл.373 ал.2 от него, която механично препраща към приложение на разпоредбите на чл.55 от НК, без да са налице "изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства" е най-малкото абсурден. В тази връзка съм далеч от мисълта, че формулировката на текста е дадена в този си вид само от недомислие(което обаче е много характерна черта на нашето законодателство през последните 15 г.).
ІІ. Що се отнася обаче до съществуването на тъй нареченото "адвокатско лоби" в НС, ще се противопоставя най-категорично. Защо не си отговорите първо на въпроса - Чии интереси се обслужват от такива законови текстове? - преди да се настройвате против адвокатите като цяло. Второ - Защо не си отговорите и на въпроса - Какви са тези, тъй наречени "адвокати" които пишат такива "прекрасни" законови текстове? - Бивши магистрати(в по-голямата си част - бивши прокурори). Трето - Защо забравяте, че адвокатите участват в наказателното производство не само като защитници на обвиняемите? - Ами адвокатите, които представляват пострадалите - и те ли са много доволни от скоропостижното приключване на наказателното производство?!?!? Факта, че и в редовете на адвокатурата си има мърша, не означава, че "адвокат" трябва да се използва като мръсна дума, както се отнася това и до останалите юридически професии. Това, че някои "адвокати" се задоволяват да бъдат само "посредници" в наказателното производство, не означава, че всички са такива.
ІІІ. Ако наистина имаше "адвокатско лоби" в НС - Защо тогава в момента адвокатската професия е най-зле откъм регламентация в данъчно-осигурителен аспект и най-ограничена в икономически такъв? - За да не могат нормални люде да я практикуват, а тези които искат да се занимават с адвокатска дейност с вяра в закона, да не могат да го правят спокойно. Не виждате ли, че адвокатурата в Бълария целенасочено се дискредитира. Защо се хващате за най-първосигналния рефрен - адвокатът само пречи на наказателното производство. Ако ви слуша човек ще каже - Е... ми дайте да закрием адвокатурата и всички престъпници ще влязат в затвора! Мислите ли, че ще стане така!?!?
Искренно се надявам, че нападките ви по отношение на адвокатите са по-персонално насочени, а не към адвокатурата като цяло.
Поздрави на всички!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
Прав е hebigatsu. Такива постинги, често са били последни по дадената тема. Защото тогава възниква въпроса – като е прав, то кой греши. В нашият случай, чие лоби прокарва законите. Кой казва да се гърми с целия арсенал на правораздавателната система по всичко – по „врабчета”, по неизвестния извършител ........ Кой казва, че доказателства НЕ могат да събират полицаите, митничарите и т. н. /защо не и журналистите/. Всъщност кой го казва е ясно или поне може да стане ясно – вносителят на съответният законопроект. Чии интереси защитава е по важният въпрос. В повечето случаи в мотивите съвсем ясно се посочва, че това НЕ са интересите на държавата. Защото държавният служител, вече е корумпиран – митничар, съдия, катаджия – всички. В същото време всички, които твърдим, че познаваме наказателното право, знаем, че престъпникът е Иван, Стоян и т. н, а не „митничарите”, „полицаите”. В този ред на мисли, след като според мен минахме етапа „Ние ги хващаме, съда ги пуска”, редно е, крайно време е да се посочи кой ги пуска – закона. Кой прави закона такъв? Ето отговора на Герджиков: в. „Сега” - „Някой, който нищо не разбира от писане на закони. Вероятно някакви неправителствени организации, които са усвоили някакви пари по някакви фондове и те много държат да си получат пълния размер на средствата, които вероятно са обвързани с приемането на закона”. А ние – който е по-млад - автотенекеджия /в България или чужбина/, аз – пенсионер – и т. н. – всеки почва да се спасява както и където намери по-добре. 1150
- Star_doznatel
- Потребител
За Star_doznatel,
Благодаря за проявеното разбиране!
Все си мисля, обаче че е крайно време ние, които се чудим как да прилагаме законите (тези, които сме един вид "квалифицирани" изпълнители - дознатели, следователи, адвокати, прокурори, съдии и юрисконсулти) да спрем да се ядем един друг, а вместо това да си извоюваме правото да взимаме отношение(което да се зачита) по всеки законопроект.
Благодаря за проявеното разбиране!
Все си мисля, обаче че е крайно време ние, които се чудим как да прилагаме законите (тези, които сме един вид "квалифицирани" изпълнители - дознатели, следователи, адвокати, прокурори, съдии и юрисконсулти) да спрем да се ядем един друг, а вместо това да си извоюваме правото да взимаме отношение(което да се зачита) по всеки законопроект.
- hebigatsu
- Активен потребител
Аз вече бях написала, че не ми се иска да вярвам в това, че законите ни се пишат от разни лобита. Убедена съм, че далеч не всички адвокати участват в подобно нещо. Неколцина сигурно ги устройва. Но съм забелязала, че един и същ говори по един начин, когато защитава обниняем и по коренно различен - при потърпевш. В единия случай просто защитаваме правата на човека, а в другия - ......., сещате се.....
Докато се правят поправки в законите ни с имена на този и онзи, нещата няма да се решат. Та въпросните лобита защо ли не се замислят, че в един момент /не им го пожелавам/ може да попаднат и от другата страна. Или тогава ще си направят поправки? Надявам се някой теоретик да прочете всичко написано от работещите колеги, пък кой знае - може и да им просветне.
Докато се правят поправки в законите ни с имена на този и онзи, нещата няма да се решат. Та въпросните лобита защо ли не се замислят, че в един момент /не им го пожелавам/ може да попаднат и от другата страна. Или тогава ще си направят поправки? Надявам се някой теоретик да прочете всичко написано от работещите колеги, пък кой знае - може и да им просветне.
- Gabi1
- Потребител
На г-н съдебния кандидат му предстоят доста перипетии, докато разбере за какво иде реч. Това беше много самонадеяно изказване, г-н съдебен кандидат. Не искам да бъда някакъв ментор, но смятам, че първо трябва да поработиш, да се посблъскаш с това - онова, и тогава да вземаш компетентно мнение. Така че, дерзай.
- dinev
- Потребител
Адвокат по наказателни дела......мечта толкова близка и толкова далечна. За някой.....и кошмарно минало за мен лично.....ще обясня какво имам предвид. Значи аз работя в следствената структура доста отдавна но....през 1998 година се подлъгах да стана адвокат. Чул недочул че някакви субекти печелили пари с труда си и като се познавам че не съм мързелив...викам си - ще успея. Напускането на следствието не беше трудна работа, приема в колегията също мина горе - долу гладко. И през лятото на 1998 година започнах дейност на адвокатското поприще. Още първия ден илюзиите ми се разбиха като сапунен мехур. Надменни съдии, намръщени прокурори, мазнишки гледащи адвокати. Клюки зад гърба, торпедни атаки, доноси мръсни - хвана клиент, веднага - остави го тоя нещастник......само и само други да вземат парата......ударението е на второто А....
И понеже съм в час с наказателното право доста добре си викам....ще стана адвокат на големите боклуци....нали бях окошарвал някой - други от тях и ги познавах съответно. Един ден не изтраях.....и казах на една мутра - виж к,во бе мъжки познаваш ме добре....а никой не ме търси. Оня се ухили гадно и каза - виж к,во ченге, ние адвокати си имаме. Ако искаш мога да почерпя...и ми купи бутилка бяло вино. Остави ме в състояние на безпарична замъгленост да си плача на масата......образно казано. Ден подир ден, нощ подир нощ.....постоянни нерви и стрес докато взех да проумявам голямата истина - като искаш да бъдеш адвокат трябва да си адвокат още докато си в системата - да къпиш яко рушвети, да ти вярват и като излезеш навънка да си те гушнат. Така изтекоха 3 - 4 години. Но успях да издържа. За адвокатите бях ченге, за ченгетата бях адвокат, за подземния свят - девятка - тоест кука.....на която те никога няма да повярват. И ако бъда откровен аз и не исках. Защото проумях истината. Но трябваше да си го навра целия отзад...за да го разбера. Отказвах да вземам мангизи под формата на рушвети, не исках да давам рушвети, беше ме срам. Престъпната пасмина ме питаше - като не искаш да даваш рушвети за какво си тука?????
Голям куриоз - съдиите ме питаха същото????? А колегите адвокати просто ме съжеляваха. В един момент обаче ми писна на дядовия....стегнах се - участвах в един от конкурсите и с безапелационни оценки - 6.00 на двата изпита се върнах обратно - тук където ми е мястото. Всяка работа си иска човека - а адвокатурата се подчинява на други частнособственически правила - аз не ги приемам. Така са нещата според мен. Всеки ден да виждаш и ясно да разбираш, че нямаш нищо общо с хората от оная "другата" система - а в същото време да си между тях. Като влезех в зала - не чувах съдията. Мислих си.....заслужава ли тоя престъпен задник да го защитава професионално ченге от Академията на МВР....цял живот опандизвало боклуци.....и продължаващо да го прави. Гадория - *** години не желая да си ги спомням. С пистолет в ръка да ме карат - адвокат не ставам повече. Прощавайте ако отегчавам някого....но такава истина видях, такава я поднасям мили мои колеги....
И понеже съм в час с наказателното право доста добре си викам....ще стана адвокат на големите боклуци....нали бях окошарвал някой - други от тях и ги познавах съответно. Един ден не изтраях.....и казах на една мутра - виж к,во бе мъжки познаваш ме добре....а никой не ме търси. Оня се ухили гадно и каза - виж к,во ченге, ние адвокати си имаме. Ако искаш мога да почерпя...и ми купи бутилка бяло вино. Остави ме в състояние на безпарична замъгленост да си плача на масата......образно казано. Ден подир ден, нощ подир нощ.....постоянни нерви и стрес докато взех да проумявам голямата истина - като искаш да бъдеш адвокат трябва да си адвокат още докато си в системата - да къпиш яко рушвети, да ти вярват и като излезеш навънка да си те гушнат. Така изтекоха 3 - 4 години. Но успях да издържа. За адвокатите бях ченге, за ченгетата бях адвокат, за подземния свят - девятка - тоест кука.....на която те никога няма да повярват. И ако бъда откровен аз и не исках. Защото проумях истината. Но трябваше да си го навра целия отзад...за да го разбера. Отказвах да вземам мангизи под формата на рушвети, не исках да давам рушвети, беше ме срам. Престъпната пасмина ме питаше - като не искаш да даваш рушвети за какво си тука?????
Голям куриоз - съдиите ме питаха същото????? А колегите адвокати просто ме съжеляваха. В един момент обаче ми писна на дядовия....стегнах се - участвах в един от конкурсите и с безапелационни оценки - 6.00 на двата изпита се върнах обратно - тук където ми е мястото. Всяка работа си иска човека - а адвокатурата се подчинява на други частнособственически правила - аз не ги приемам. Така са нещата според мен. Всеки ден да виждаш и ясно да разбираш, че нямаш нищо общо с хората от оная "другата" система - а в същото време да си между тях. Като влезех в зала - не чувах съдията. Мислих си.....заслужава ли тоя престъпен задник да го защитава професионално ченге от Академията на МВР....цял живот опандизвало боклуци.....и продължаващо да го прави. Гадория - *** години не желая да си ги спомням. С пистолет в ръка да ме карат - адвокат не ставам повече. Прощавайте ако отегчавам някого....но такава истина видях, такава я поднасям мили мои колеги....
- sledovatel
- Младши потребител
Следовател, добре казано
Много сте прав, колега, бивше ченге няма
Големите риби винаги ще гледат на вас по този начин.....
Много сте прав, колега, бивше ченге няма
Големите риби винаги ще гледат на вас по този начин.....
Законът защитава зрящите, а не спящите.
- lidi07
- Младши потребител
Напълно е прав колегата следовател - казаното по-горе се отнася за твърде малка част от адвокатите изобщо и в частноста наказателните и много добре е обяснил какви точно. Аз лично съм от 4 години адвокат и по наказателни дела се явявам предимно в защита на пострадалия или на някой дребен нещастен кокошкар, както и служебни такива. Не си мисля, че някой престъпен бос ще се обърне към мен и честно казано не желая. За тях си има адвокати , но се чуда защо принципен човек като колегата следовател си е мислел, че е за него работа. Това не значи, обаче, че всички адвокати са такива и че ще умреш от глад ако не защитаваш престъпници и не даваш рушвети. Аз лично не го правя и не съм останала без доходи - има и граждански дела, има и фирми за обслужване с уговорката , че и големите фирми са като едрите престъпници / не за всеки/. Та като такъв именно адвокат и не толкова като адвокат, а като юрист и човек изобщо и на мен никак не ми харесва новия НПК - просто не можах да се начудя каква е целта му, защото явно не е борба с престъпността, а това не е в полза на обществото като цяло. Единствено определени адвокати ще спечелят пари от някои дела, а от другите , по които също ще има символични присъди или няма изобщо да има осъдени /ами амнистията, която се готви/, кой печели от тях? Аз примерно като служебен защитник хонорара ми е един и същ независимо дали ще бъде осъден, на какво или не. Обаче, все пак съм длъжна да му обясня за съкратеното следствие, щото това ми е работата. Е, кажете ми, адвоката ли е виновен, че законодателят е предвидил тези възможности? В крайна сметка за споразумение трябва да се съгласи и прокурора - може и да не се съгласи, нали? Много бях учудена, когато на един семинар наскоро съдия от Апелативен съд ни обясняваше за съкратеното следствие и въпреки изрична разпоредба в този смисъл в НПК каза, че те на свое съвещание стигнали до извода, че щом подсъдимия пожелае да се проведе такава процедура - съдът няма право да откаже. Е, при това положение - какво ние адвокатите ли да пледираме за тежко наказание?
Това е колеги - не се косете, хаосът е пълен, но все пак ще си работим в него.
Успех на всички!
Това е колеги - не се косете, хаосът е пълен, но все пак ще си работим в него.
Успех на всички!
- maria01
- Потребител
За hebigatsu. Връщането на разследването в МВР беше вид ограмотяване за МВР. От най-ниските изпълнителски нива до ръководните такива. Резултатът е – спря войната МВР – следствие. За да спрем да се ядем с останалите звена, явно ще трябва да вкараме и тях в МВР, в това число и адвокатите. Абсурд, разбира се, но някои хора от такива войни направиха кариери - че и в политиката влязоха. Много се доверява българина на твърдения от рода аз работя – другите ми пречат. Поради, което и точно такава порода хора са ни управниците. Е – при това положение как можем да ги накараме да ни чуят? В МВР, на ръководно ниво, продължава да се твърди, че дознанието върви перфектно, всичко цъфти, още малко и ще върже. Колко са хората по върховете, които казват – законите не струват? Герджиков, Иван Григоров... И в какви позиции са? В същото време българинът е търпелив човек. По-нетърпеливите вече гласуваха с краката си. Аз, поради възрастта, изглежда ще се присъединя към търпеливите. Да, знам къде е проблема. Да, знам как може да се реши, или поне така си мисля. И какво от това? Беше ми отговорено: Колега, прочетете си лекциите. Търпя. А може би търпя поради икономическата зависимост – пенсията е в пъти по-малка от заплатата. А може би и поради юридическата зависимост – съгласно ЗМВР правото ми, да се пенсионирам по-рано, е предоставено другиму. Въобще ....... В тази връзка, гласуващите с краката си всъщност гласуваха за свободата си.
- Star_doznatel
- Потребител
|
|