начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

казуси по гражданско-правни науки

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

казуси по гражданско-правни науки

Мнениеот vanche_i » 07 Фев 2007, 12:33

Колеги,подготвям се за държавен изпит по ГНП в ЮЗУ,но не намирам литература с казуси за писменият изпит.
Молбата ми е,ако някой от Вас знае книга с казуси или линк да ми помогне.
Предварително Ви Благодаря!
vanche_i
Младши потребител

Re: казуси по гражданско-правни науки

Мнениеот senex » 07 Фев 2007, 12:54

vanche_i написа:Колеги,подготвям се за държавен изпит по ГНП в ЮЗУ,но не намирам литература с казуси за писменият изпит.
Молбата ми е,ако някой от Вас знае книга с казуси или линк да ми помогне.
Предварително Ви Благодаря!
Мога да ти помогна, но само с казуси по облигационно право. Книжката е: "Облигационно право. Учебно помагало". Автори: проф. д-р Златка Сукарева и д-р Таня Йосифова. Издадена от университетско издателство "Стопанство".
senex
Потребител

Мнениеот naa82 » 07 Фев 2007, 15:43

Колеги, преди много малко време и аз бях изправена пред същата дилема. Отговор няма. Все пак успях да завърша. В страницата на лекс във форума на част държавни изпити има публикувани казусите по ГПН, паднали се на миналата държавна сесия. Гледайте "нормалните", т.е. на ПУ, ВТУ и т.н. Този на СУ е сгрешен, а да оставим на страна некоректно зададените 23 въпроса, с които аз имах честта да се боря. Все пак завърших. Сега пожелавам успех на всички и дано този път няма предварително раздадени казуси след плачевния опит с прокурорския изпит.
naa82
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 07 Фев 2007, 23:09

Здравейте,аз също започнах да решавам казуси по гр.пр. н.
за държавния,защото така и не се явих есента.Имам на СУ и защо , naa82, казваш,че е сгрешен ,би ли уточнила как точно отговори,разбира се, по памет.Ако в дъното му е Русчев,много живо ме вълнува.
За vanshe-1 - ако желаеш,може да кореспондираме,аз в момента чета практика по чл.19 и направо се шашнах. :( Имам един казус ,който за съжаление не съм записала от къде точно от :D lex-а: е,но започва така:" Стоян Кушев и Петър Петров..."-ако си в час с него -дай да поговорим ,че два дни се блъскам с него. :lol:
поздрав
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот divain » 09 Фев 2007, 17:21

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=16312
Ето още казуси . :wink: Не са се падали на държавен , но .... повече упражнения = по- голям шанс за успех.
Пожелавам ви УСПЕХ !!!
divain
Потребител

Назад към Конкурси, изпити