начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Търся адвокат !!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат !!!

Мнениеот sezgin » 04 Авг 2004, 18:24

Колеги, моля помогнете ми да намеря адвокат, който е "на ти" с престъпления по транспорта. Може да е от София или от Пловдив.
sezgin
Нов потребител

Re: Търся адвокат !!!

Мнениеот ipon » 04 Авг 2004, 19:11

автомобилен,ж.п,воден или въздушен ?
ipon
Потребител

Мнениеот sezgin » 04 Авг 2004, 20:22

Автомобилен. Във връзка с ПТП.
sezgin
Нов потребител

Мнениеот ipon » 04 Авг 2004, 21:04

има ли убити,ранени,значителни материални шети,алкохол,правоспособен ли е водача на МПС допуснало ПТП,къде допуснато в саленено место,има ли някакви знаци ограничаващи движението или указващи на деца, и прочие,има ли превишаване на скоростта,има ли свидетели,
ipon
Потребител

Мнениеот sezgin » 05 Авг 2004, 00:05

Добре ipon, ще ти обясня цялата ситуация.
ПТП станало на 30.12.2002г. на Т образно кръстовище. Ние, с МПС управляван от приятелката ми и аз на предната дясна седалка, отзад сестра и, и неин приятел, сме щели да завием наляво и трябвало да пропуснем направо движещото се МПС, което се блъска в нас. На пръв поглед изглежда сме виновни ние, но аз не смятам така и ще ти кажа защо. Водачът на МПС, което се удря в нас е управлявал МПС с превишена скорост ( най-малко с 76 км/ ч.- по данни на първоначалната автотехническа експертиза ), в населено място (при ограничение на скоростта 50км/ ч.) и е с концентрация на алкохол в кръвта 0,59 %, доказано с протокол за химическа експертиза от взета кръв за изследване, след около 3 часа и половина след деянието, т. е. в пияно състояние по смисъла на закона. При ПТП има трима ранени със средна телесна повреда, единия от които съм аз - с черепно-мозъчна травма, значителни материални щети по двата автомобила. Сега делото е във фаза "предварително производство", тъй като беше преобразувано от дознание, като преди това беше спряно за една година, поради липса на важен свидетел ( онзи, който е бил в другото МПС, който също е със средна телесна повреда-счупена ръка, макар да не е единствен свидетел ). Във фаза "дозноние", като уличена беше привлечена само приятелката ми. А за това че, водача на другия автомобил е "в пияно състояние" и управлявал с превишена скорост, не беше привлечен като уличен ( незнам...?!, може би защото баща му е началник ..... ). Сега остава само да се надявам, че прокурора е дал указания на следователя, да бъде привлечен като обвиняем и другия водач на МПС. Наскоро сигурно следователя ще ни призове(приятелката ми) за разпит, предявяване и повдигане на обвинение и нас за разпит. Мисля да се конституирам като "Граждански ищец" и "Частен обвинител" срещу водача на другото МПС, ако следователя го привлече, като обвиняем. Говоря от трето лице, тъй като при произшествието съм изпаднал в кома и не помня нищо. ... Още нещо... Адвоката, който си "хванем" може ли да ни представлява пред съда мен, като пострадал и частен обвинител и приятелката ми, като обвиняема, ако интересите ни не са противоречиви, т. е. може ли едно лице да бъде едновременно и повереник и защитник в едно дело?
Предварително ти благодаря !
sezgin
Нов потребител

Мнениеот ipon » 05 Авг 2004, 07:29

В кой град е ПТП? съвета ми е пред следователя да не се дават показания,това е
право на обвиняемия.Трябва да се изчака докато следователя счете,че е събрал всички доказателства и тогава да се прецени да се давадат ли паказания или това да стане пред някоя от съдебните инстанции.Знйте че съдържанието на
алкохол е отечаващо вината обстоятелство,а не е обстоятелство което да изключва
или доказва вина.
ipon
Потребител

Мнениеот valeriii » 05 Авг 2004, 09:43

ОТ ПАЗАРДЖИК НЕ МОЖЕ ЛИ?ЗА КОНТАКТИ 034 44 40 42 И 0888/47-28-58 И valeriii@lex.bg
valeriii
Младши потребител

Мнениеот zv » 05 Авг 2004, 10:25

Вчера ми връчиха, предизвестие което гласи " На основане чл. 326 от КТ във връзка с чл.328, ал. 1, т.2 от КТ Ви известявам, че след изтичане на 30 дневният законен срок ви съкращавам......"
Исакм да попитам има ли право работодателят ми да ме съкрати по този начин и какви са моите права и отговорности?
zv
Нов потребител

Мнениеот valeriii » 05 Авг 2004, 11:32

ТО СТРУВА ПАРИ!
ТЪРСИ СИ АДВОКАТ,НО С ПАЧКА В ДЖОБА!ТАКИВА ПИШМАН КЛИЕНТИ КАТО ТЕБ ДОБРО Е ВИЖДАТ!!
КАКВО СИ МИСЛИШ ТИ,ЧЕ ПО АНДЕРШОВСКИ ЩЕ КРАДНЕШ ИНФОРМАЦИЯ БЕЗПЛАТНО И ЩЕ ПРОКОПСАШ????
valeriii
Младши потребител

Мнениеот sezgin » 05 Авг 2004, 12:50

Много добре знам, че струва пари. Кой е казал, че искам да крада информация. Просто исках някой да ми предложи адвокат, който се е занимавал с такива дела. А ти, ако не можеш да си намериш клиенти, затова аз нямам никаква вина.
sezgin
Нов потребител

Мнениеот bgjurist » 10 Авг 2004, 13:18

Включвам се късно. Имам известен опит с накзателно право и с КАТ, но по н.а.х.д. В София практикувам, но съм вписан в САК-Перник. За контакти - на e-mail bgjurist@lex.bg или 0889 644 763. За колегите - този ми отговор НЕ Е реклама!
bgjurist
Потребител

Мнениеот bdimova » 10 Авг 2004, 14:24

И аз се включвам късно, но мисля, че това е твоя човек: Йордан Давчев - Пловдив - 0888 700 131 - 642952. Преди години ползвах услугите му. Успех!
bdimova
Нов потребител

Назад към Наказателно право