начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:15

doroteia написа:аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.

Колега, гласуването мина!
tod
Младши потребител

Мнениеот doroteia » 01 Мар 2007, 10:24

гласуването за младши прокурори ли? За младши съдии знам, че мина, но за прокурорите...
doroteia
Младши потребител

Мнениеот portokal » 01 Мар 2007, 11:01

Колега, как ще започват работа, след като не се преминали обучение и не могат да разглеждат дела!

Ще пишат и ще помагат на батковците. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот andronika » 01 Мар 2007, 11:10

Колегите които се надяват да заемат прокурорско място - бихте ли споделили с какви оценки и за къде сте, има ли за същото място с по-висок от вашия бал и на какво разчитате? Аз съм за Благоевград - имам 5,50 и 5,30, мисля че има кандидати за там с по-високи от моята оценки и затова не залагам големи надежди /1 място е/, но пък от друга страна имам високи оценки от дипломата, а пък и вече 2 г. Ю стаж, което мисля, че е в мой плюс. Вие сте наред! :D
/Кураж ми дава и това, че колегата за МЛ съдия в Бл-Д е с 4.50 и 5.70 и е гласувана./
andronika
Потребител

Мнениеот octavius » 01 Мар 2007, 11:19

Андроника, имате лично съобщение.
octavius
Потребител

Мнениеот ralitsarbg » 01 Мар 2007, 11:22

andronika написа:Колегите които се надяват да заемат прокурорско място - бихте ли споделили с какви оценки и за къде сте, има ли за същото място с по-висок от вашия бал и на какво разчитате? Аз съм за Благоевград - имам 5,50 и 5,30, мисля че има кандидати за там с по-високи от моята оценки и затова не залагам големи надежди /1 място е/, но пък от друга страна имам високи оценки от дипломата, а пък и вече 2 г. Ю стаж, което мисля, че е в мой плюс. Вие сте наред! :D
/Кураж ми дава и това, че колегата за МЛ съдия в Бл-Д е с 4.50 и 5.70 и е гласувана./

Колежке, по отношение на мястото за Благоевргад - имам приятелка, която има на писмен 5.75, а на устен 5.80 и кандидатства само за там. Мисля, че тя има по-голям шанс от Вас. Надявам се да успеете да се класирате на друго място, ако сте подали документи! Успех!
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот andronika » 01 Мар 2007, 11:27

За Ралица - да, мисля, че знам за кого говорите - видях резултата и това, че е кандидатствала само за БЛ-д /като мен/, но все пак предвид това, което казах впоследствие за колегата назначена за мл. съдия /има колеги с по-висок от нейния резултат/, все пак ми остава да се надявам.
За Октавиус - Благодаря!
Пожелавам на всеки успех, и дори и да не стане нищо, все пак се гордейте, че сте имали куража да се захванете - както съм горда и аз! :D
andronika
Потребител

Мнениеот ralitsarbg » 01 Мар 2007, 11:30

andronika написа:За Ралица - да, мисля, че знам за кого говорите - видях резултата и това, че е кандидатствала само за БЛ-д /като мен/, но все пак предвид това, което казах впоследствие за колегата назначена за мл. съдия /има колеги с по-висок от нейния резултат/, все пак ми остава да се надявам.
За Октавиус - Благодаря!
Пожелавам на всеки успех, и дори и да не стане нищо, все пак се гордейте, че сте имали куража да се захванете - както съм горда и аз! :D

Успех все пак! Аз ще се пробвам отново следващия път - все пак важното е да не се отказваме и да не се отчайваме! ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ! :lol:
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот bogo_mil » 01 Мар 2007, 16:22

AZ PYK NE POJELAVAM KYSMET I USPEH NA TIYA S VRYZKITE, KOITO SI PRAVIHA NYAKAKVI SI SVOI KLASATZII I PR. PRAVEHA SI SMETKATA BEZ KRY4MARYA...SHTOM KOLEGATA ANDRONIKA E KANDIDATSTVALA SAMO ZA EDNO MYASTO ZNA4i IMA NYAKAKYV GRYB I E ,,GOVORILA" To4NO ZA TOVA MYASTO...ETO NA TAKIVA KOITO GLEDAT po-napred BALA I OTZENKITE NA KOLEGITE, TAKIVA DREBNI ZAVISTLIVI I VEROATNO ZAYADLIVI DUSHITZI NIKAKYV USPEH NE IM JELAYA....DANO PO-GOLEMI VRYZKARI KATO BATE EN4O DA VI ZAEMAT POZITZIIITE.....MNOGO SHTE SE RADVAM....A KATO KOMPENSATZIYA PREDLAGAM ANDRONIKA VIZANTIIKATA I OKTAVIAN, ,RIMSKIYA " PATRITZIII DA VZEMETE I DA SE OJENITE I DA SI RODITE MALKI GENII4ITA.....ARe 4e me izbiha nervite jalki i samodovolni vryzkari
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот andronika » 01 Мар 2007, 16:31

Към "КОЛЕГАТА" Богомил.
Колега, първо вече съм омъжена и се радвам на сладко малко детенце, което скоро ще навърши 2 годинки.
Второ - не виждам как фактът че кандидатствам само за едно място говори за връзки - семейна съм и единственото място, което ме устройва с оглед фактът, че ако започна работа там ще трябва да пътувам е Благоевград.
Трето - това, че играя честно се вижда на първо място от откритостта ми - във форума със с истинското си име, обявявам за къде съм кандидатствала, както и какви са оценките ми.
Четвърто - не е Ваша работа къде гледам и какви сметки си правя, считам че без злоба или завист както твърдите, съм се опитала да обменя информация с колеги за това все пак дали има някакъв шанс.
Пето - тонът Ви не отива на човек - юрист и моля Ви съобразявайте се с това, което говорите. Не е редно да обиждате колеги. Не че имам основание да се срамувам от "византийските" си корени или от нещо друго.
В заключение мога да кажа, че искрено съжалявам такива като Вас и дано поне Вие сте доволен от себе си.
Впрочем, ако имате малко чест, може да се извините публично на засегнатите от Вас!
Приятен ден Ви желая!
andronika
Потребител

Мнениеот andronika » 01 Мар 2007, 16:38

В допълнение към Богомил: Това е български форум, моля Ви използувайте кирилицата. И ако решите да навлизате в дискусия с мен, моля направете го на лични, за да не задръстваме форума. Благодаря предварително!
andronika
Потребител

Мнениеот lanna » 01 Мар 2007, 16:39

andronika написа:Към "КОЛЕГАТА" Богомил.
Колега, първо вече съм омъжена и се радвам на сладко малко детенце, което скоро ще навърши 2 годинки.
Второ - не виждам как фактът че кандидатствам само за едно място говори за връзки - семейна съм и единственото място, което ме устройва с оглед фактът, че ако започна работа там ще трябва да пътувам е Благоевград.
Трето - това, че играя честно се вижда на първо място от откритостта ми - във форума със с истинското си име, обявявам за къде съм кандидатствала, както и какви са оценките ми.
Четвърто - не е Ваша работа къде гледам и какви сметки си правя, считам че без злоба или завист както твърдите, съм се опитала да обменя информация с колеги за това все пак дали има някакъв шанс.
Пето - тонът Ви не отива на човек - юрист и моля Ви съобразявайте се с това, което говорите. Не е редно да обиждате колеги. Не че имам основание да се срамувам от "византийските" си корени или от нещо друго.
В заключение мога да кажа, че искрено съжалявам такива като Вас и дано поне Вие сте доволен от себе си.
Впрочем, ако имате малко чест, може да се извините публично на засегнатите от Вас!
Приятен ден Ви желая!

БРАВО!!! Постави го на място, колегата Богимил! Пожелавам ти успех!
lanna
Младши потребител

Мнениеот bogo_mil » 01 Мар 2007, 16:40

KAK DA VI SE IZVINYA, kato ZNAM KAKVI ,,KOLEGI" se nabutaha na posledniya uj 4esten Izpit...Ne moje edin mesetz predi da se provede konkursa te da si podavat molbite za napuskane.....Ne moje ANDRONIKA...INA4e dori i pri tova polojenie s4itam 4e ne ste prava da gledate nai-napred v ko4inkata na drugar4eto..t.e Otzenkite 4e i diplomata na kolegite...Gledaite si vyv vashta sobstvena ko4inka.....Radvam se 4e imate dete, obi4am detzata...Ina4e nyama da vi se izvinyavam i nyamam nishto protiv tova 4e ste ot romski proizhod, nali taka pobeje Vizantiya se e nari4ala ROMANIA:) sheguvam se.....I Pojelavam Priyaten Den na vsi4ki bez Komplesarite i vryzkarite, a az vi uveryavam 4e li4no moyat den shte e takyv, poneje zashtoto sym sys 4ista syvest....Pozdravi i na Oktavian4o.....Neka i drugi kolegi da se izkajat po ?a......I kak moje Konkursite koito sa 4estni da se pe4elyat i ot hora, znam 4e e spe4elila, koito se namirat vyv fakti4esko syjitelstvo, a moje i vyv brak s desitvasht prokuror...egati semeinata Istoriya..Zaprili4a na Latinoserial.....Mafia e , tv` e az pone gi poznavam li4no i zatova smeya da se izkazvam s ne dotam yuridi4eski ezik....Pozdravi otnovo i venseremus
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 01 Мар 2007, 16:41

BRAVO ANDRONIKA -TOIA BOGOMIL E KRAGAL IDIOT-POJELAVAM TI USPEH ZA BLAGOEVGRAD :P
anjelo
Младши потребител

Мнениеот svetlina1 » 01 Мар 2007, 16:48

Браво и от мен на Андроника! Желая т и успех! :)
svetlina1
Младши потребител

Мнениеот lanna » 01 Мар 2007, 16:50

bogo_mil написа:KAK DA VI SE IZVINYA, kato ZNAM KAKVI ,,KOLEGI" se nabutaha na posledniya uj 4esten Izpit...Ne moje edin mesetz predi da se provede konkursa te da si podavat molbite za napuskane.....Ne moje ANDRONIKA...INA4e dori i pri tova polojenie s4itam 4e ne ste prava da gledate nai-napred v ko4inkata na drugar4eto..t.e Otzenkite 4e i diplomata na kolegite...Gledaite si vyv vashta sobstvena ko4inka.....Radvam se 4e imate dete, obi4am detzata...Ina4e nyama da vi se izvinyavam i nyamam nishto protiv tova 4e ste ot romski proizhod, nali taka pobeje Vizantiya se e nari4ala ROMANIA:) sheguvam se.....I Pojelavam Priyaten Den na vsi4ki bez Komplesarite i vryzkarite, a az vi uveryavam 4e li4no moyat den shte e takyv, poneje zashtoto sym sys 4ista syvest....Pozdravi i na Oktavian4o.....Neka i drugi kolegi da se izkajat po ?a......I kak moje Konkursite koito sa 4estni da se pe4elyat i ot hora, znam 4e e spe4elila, koito se namirat vyv fakti4esko syjitelstvo, a moje i vyv brak s desitvasht prokuror...egati semeinata Istoriya..Zaprili4a na Latinoserial.....Mafia e , tv` e az pone gi poznavam li4no i zatova smeya da se izkazvam s ne dotam yuridi4eski ezik....Pozdravi otnovo i venseremus

Колега, Богомил защо сте толкова черноглед? Може и една част от местата да са нагласени за определени хора, но съм сигурна че не само връзкарите успяват. Познавам хора и то не малко, които станаха административни съдии без никакви връзки, да не говорим за това че някой от тях покрай конкурса бяха даже задлъжнели. Не убивай надеждата в колегите!
lanna
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 01 Мар 2007, 16:56

abe bogomile tap ti i EN4O DA NE STE 2 V 1?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот ralitsarbg » 01 Мар 2007, 17:00

bogo_mil написа:KAK DA VI SE IZVINYA, kato ZNAM KAKVI ,,KOLEGI" se nabutaha na posledniya uj 4esten Izpit...Ne moje edin mesetz predi da se provede konkursa te da si podavat molbite za napuskane.....Ne moje ANDRONIKA...INA4e dori i pri tova polojenie s4itam 4e ne ste prava da gledate nai-napred v ko4inkata na drugar4eto..t.e Otzenkite 4e i diplomata na kolegite...Gledaite si vyv vashta sobstvena ko4inka.....Radvam se 4e imate dete, obi4am detzata...Ina4e nyama da vi se izvinyavam i nyamam nishto protiv tova 4e ste ot romski proizhod, nali taka pobeje Vizantiya se e nari4ala ROMANIA:) sheguvam se.....I Pojelavam Priyaten Den na vsi4ki bez Komplesarite i vryzkarite, a az vi uveryavam 4e li4no moyat den shte e takyv, poneje zashtoto sym sys 4ista syvest....Pozdravi i na Oktavian4o.....Neka i drugi kolegi da se izkajat po ?a......I kak moje Konkursite koito sa 4estni da se pe4elyat i ot hora, znam 4e e spe4elila, koito se namirat vyv fakti4esko syjitelstvo, a moje i vyv brak s desitvasht prokuror...egati semeinata Istoriya..Zaprili4a na Latinoserial.....Mafia e , tv` e az pone gi poznavam li4no i zatova smeya da se izkazvam s ne dotam yuridi4eski ezik....Pozdravi otnovo i venseremus

Колега, не искам да се заяждам, но "venseremus" или "ще победим" се пише "venceremos"! Добре, че не сте се опитали да напишете HASTA LA VICTORIA SIEMPRE...Бедна ми е фантазията какво би излязло тогава.. :P
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот diritto » 01 Мар 2007, 18:00

Към узлобилите се колеги в следствие на резултатите им от магистратските конкурси : Лично аз си мисля, че част от успеха е да вярваш в себе си и да не надничаш за щяло и нещяло в паничката на другия. Негативните мисли и емоции няма да Ви помогнат да се спарвите с изпита, а само ще Ви отнемат от времето за подготовка за следващите Ви изпити.
diritto
Нов потребител

Мнениеот svetlomira » 01 Мар 2007, 23:07

Колега, Богомил защо сте толкова черноглед? Може и една част от местата да са нагласени за определени хора, но съм сигурна че не само връзкарите успяват. Познавам хора и то не малко, които станаха административни съдии без никакви връзки, да не говорим за това че някой от тях покрай конкурса бяха даже задлъжнели. Не убивай надеждата в колегите!

Моля,точно пък за административни съдии се набутаха най-големите връзкари!
svetlomira
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити