Здравейте на всички,
Извинявам се, че ще задам малоумен въпрос, но какво значат следните съкращения:
Пр.
Вр.
Например: престъпление по чл.116 ал.1 т.6 пр.1 и т.10 вр.чл 115 вр.чл.18 ал.1 НК.
Благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Абревиатури
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Много благодаря, как се разбира това предложение след като в закона фигурира само следната йерархична структура член -> алинея -> точка?
- donyivanov
- Нов потребител
Става дума за отделна хипотеза, изведена по тълкувателен ред. С предложение (мисля си, че е русизъм) се обозначава всеки от алтернативно предвидените юридически факти в хипотезата на правната норма.
Наистина, липсата на нормативно установена номерация придава относителна точност на номерирането на предложенията. Но трябва да се отбележи, че и НК не е съобразен с Указ 883.
Напр.: убийство
1.1. по начин, опасен за мнозина
1.2. със средства, опасни за мнозина
2. по особено мъчителен начин за убития
3. със особена жестокост
Наистина, липсата на нормативно установена номерация придава относителна точност на номерирането на предложенията. Но трябва да се отбележи, че и НК не е съобразен с Указ 883.
Напр.: убийство
1.1. по начин, опасен за мнозина
1.2. със средства, опасни за мнозина
2. по особено мъчителен начин за убития
3. със особена жестокост
- kontrol
- Активен потребител
Благодаря, това наистина ми даде необходимата яснота. Последно въпросче, мога ли да се заяда с прокурорско постановление, където прокурора не е обособил кой член от кой закон точно го казва в смисъл само е споменал за НК, но после добавя и от НПК, но не го е написал изрично, мога ли да смятам това постановление за нищожно в такъв случай?
Извинявам се ако за някой въпроса ми е прозвучал тъпо.
Извинявам се ако за някой въпроса ми е прозвучал тъпо.
- donyivanov
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|