Само да отбележа - в България няма проблем с циганите - те имат проблем с България. Само знаят да се оплакват. Колкото и да съм етнически толерантен (а аз наистина съм) не мога да не забележа, че въпреки многото неща, които държавата прави за тях те си остават същите (по-голямата част от тях - има много образовани роми). Дават им се помощи - пари, плаща им се ток за отопление, дават им се дърва и въглища и въпреки това някаква промяна не виждам (освен по3-4 сателита на 1 къща без прозорци - преди имаше по 1). Да не говорим, че правят сватби за по 500000 евро..... а на другия ден са наредени пред банкомата да си теглят помощите. Докато те живеят на гета и не искат да се образоват няма да се оправим, дори в ЕС няма да ни искат заради тях. Ммм да... да не продължавам, че ще туко-виж някой завел дело за расова дискриминация!
А сега относно темата поставена от davida:
Обърнете се към наемодателя на вашите мили съседи (т.е. общината), опишете какъв ви е проблема и ако там не ви обърнат внимание съвсем спокойно можете да преминете към гражданско неподчинение, извикайте медиите и след 1 седмица всичко ще е наред!
Успех!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Цигани/роми/
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Цигани/роми/
всички живеещи в кооперацията предприемете тотална атака срещу кмета,предс
едателя на общ.съвет,директора на жилфонд,полицията,като денонощно отправя
йте телофонни и писмени жалби за всяко едно нарушение,дори и най-дребно,на правилата на общежитие.Звънете им на служебните ,,личните и мобилните телефони денонощно,подложете ги на тормоз,на къкавто вие сте подложени от
циганите.Преди години,така беше решен подобен проблем в друг град.пишете колективни и ивдивидуални жалби,копие до всичките изблроени инстанции,заявете им,че ще ги съдите/не конкретизирайте правно основание/.DEKAH написа:
> Само да отбележа - в България няма проблем с циганите - те имат
> проблем с България. Само знаят да се оплакват. Колкото и да съм
> етнически толерантен (а аз наистина съм) не мога да не
> забележа, че въпреки многото неща, които държавата прави за тях
> те си остават същите (по-голямата част от тях - има много
> образовани роми). Дават им се помощи - пари, плаща им се ток за
> отопление, дават им се дърва и въглища и въпреки това някаква
> промяна не виждам (освен по3-4 сателита на 1 къща без прозорци
> - преди имаше по 1). Да не говорим, че правят сватби за по
> 500000 евро..... а на другия ден са наредени пред банкомата да
> си теглят помощите. Докато те живеят на гета и не искат да се
> образоват няма да се оправим, дори в ЕС няма да ни искат заради
> тях. Ммм да... да не продължавам, че ще туко-виж някой завел
> дело за расова дискриминация!
>
> А сега относно темата поставена от davida:
> Обърнете се към наемодателя на вашите мили съседи (т.е.
> общината), опишете какъв ви е проблема и ако там не ви обърнат
> внимание съвсем спокойно можете да преминете към гражданско
> неподчинение, извикайте медиите и след 1 седмица всичко ще е
> наред!
> Успех!
едателя на общ.съвет,директора на жилфонд,полицията,като денонощно отправя
йте телофонни и писмени жалби за всяко едно нарушение,дори и най-дребно,на правилата на общежитие.Звънете им на служебните ,,личните и мобилните телефони денонощно,подложете ги на тормоз,на къкавто вие сте подложени от
циганите.Преди години,така беше решен подобен проблем в друг град.пишете колективни и ивдивидуални жалби,копие до всичките изблроени инстанции,заявете им,че ще ги съдите/не конкретизирайте правно основание/.DEKAH написа:
> Само да отбележа - в България няма проблем с циганите - те имат
> проблем с България. Само знаят да се оплакват. Колкото и да съм
> етнически толерантен (а аз наистина съм) не мога да не
> забележа, че въпреки многото неща, които държавата прави за тях
> те си остават същите (по-голямата част от тях - има много
> образовани роми). Дават им се помощи - пари, плаща им се ток за
> отопление, дават им се дърва и въглища и въпреки това някаква
> промяна не виждам (освен по3-4 сателита на 1 къща без прозорци
> - преди имаше по 1). Да не говорим, че правят сватби за по
> 500000 евро..... а на другия ден са наредени пред банкомата да
> си теглят помощите. Докато те живеят на гета и не искат да се
> образоват няма да се оправим, дори в ЕС няма да ни искат заради
> тях. Ммм да... да не продължавам, че ще туко-виж някой завел
> дело за расова дискриминация!
>
> А сега относно темата поставена от davida:
> Обърнете се към наемодателя на вашите мили съседи (т.е.
> общината), опишете какъв ви е проблема и ако там не ви обърнат
> внимание съвсем спокойно можете да преминете към гражданско
> неподчинение, извикайте медиите и след 1 седмица всичко ще е
> наред!
> Успех!
- ippon
- Потребител
Zdraveite! Iskam da 4uete mnenieto mi i dano vi pomogne!
Tziganite sa goliamata napast na na6eto balgarsko ob6testvo,te sa navsqkade po tzentralniqt pazar,po ulitzite vzeli po nqkoq 4a6ka,mole6ti za pomo6t ili oble4eni v hubavi odejdi, spoglejdaiki se za nqkoq plq4ka,koqto mogat da zadignat!Mrasni,ne4istokravni ,te sa ujasni i razbiram zagrijenosta vi!
Savetat mi e da podadete jalba,v koqto da opi6ete situatziqta v koqto ste popadnali,kakto vie,taka i va6ite sasedi 6te pomolite da doide nqkoi i da vidi obstanovkata,v koqto jiveqt tezi hora!Vse pak,kakto vie se izrazihte ima mnogo drugi jili6ta za tqh!
No ako i tova ne pomogne ve4e vie mojete savsem spokoino da se opla4ete na prokurora za nevnimanie na slujitelite na raionnata slujba kam tozi tolkova jiznen problem!Tova moje da stane kato vlezete v ПРОКУРАТУРИ i napi6ete pismo na nai-podhodq6tiqt 4ovek (po va6 izbor)!
Nadqvam se da vi pomogna!
[%sig%]
Tziganite sa goliamata napast na na6eto balgarsko ob6testvo,te sa navsqkade po tzentralniqt pazar,po ulitzite vzeli po nqkoq 4a6ka,mole6ti za pomo6t ili oble4eni v hubavi odejdi, spoglejdaiki se za nqkoq plq4ka,koqto mogat da zadignat!Mrasni,ne4istokravni ,te sa ujasni i razbiram zagrijenosta vi!
Savetat mi e da podadete jalba,v koqto da opi6ete situatziqta v koqto ste popadnali,kakto vie,taka i va6ite sasedi 6te pomolite da doide nqkoi i da vidi obstanovkata,v koqto jiveqt tezi hora!Vse pak,kakto vie se izrazihte ima mnogo drugi jili6ta za tqh!
No ako i tova ne pomogne ve4e vie mojete savsem spokoino da se opla4ete na prokurora za nevnimanie na slujitelite na raionnata slujba kam tozi tolkova jiznen problem!Tova moje da stane kato vlezete v ПРОКУРАТУРИ i napi6ete pismo na nai-podhodq6tiqt 4ovek (po va6 izbor)!
Nadqvam se da vi pomogna!
[%sig%]
- Malkata Rumi
браво колега gega абсолютно си прав!
а хитрата реплика за напалма НЕ Е на американски преиздент на президента на ЮАР - Бота. милете преди да пишете глупости.
а хитрата реплика за напалма НЕ Е на американски преиздент на президента на ЮАР - Бота. милете преди да пишете глупости.
- s_ogled_na_gornoto
- Младши потребител
Колеги благодаря на всичките за идеите и решенията които дадохте.А за тези които влязоха само за да си начешат езиците, също им благодаря(като гегата и еро007 ), какво да има кажа?- колеги за това сме на това положение.Недейте да правите от мухата слон, достойни сте за политици. А между времето проблема се задълбочи.....Но няма смисъл да Ви занимавам, ако ще се включват такива колеги, където ще ни дават акъл да си направиме деца. Колега ти явно и сигурно си нямаш.Когато си имаш деца тогава давай акъл на хората по колко да си да имат. дори се съмнявам, че си колега - приличаш ми на недорасал тинейджър.
- davida
Не е важно кой е автор на фразата за напалма.Важно е съдържанието и смисъла на изказването.Освен това то се разпространява като виц от много години,като всеки който го разказва посочва различен автор.Един казва Бота,друг казва Никсън,но за съжаление нямаме достъп до официално становище по случая за да твърдим кой е автора.Така,че може и Бота да го е измислил.Но пък напалма си е американски "патент",доколкото знам.
- наблюдател
Малко е Оф топик, но бих искал да споделя нещо във връзка с "циганския въпрос". току-що разговарях с един приятел, в дома на който един циганин се е опитал да влезе с взлом, посред бял ден. Приятелят ми си е бил вкъщи, а онзи е позвънил на вратата /явно за да види има ли някой в жилището - възможно най-тъпия начин за това нещо/. Както и да е, циганинът напънал вратата, съответно моят приятел първо го гледал през шпионката, след това отворил рязко и го подгонил. След това се върнал, за да не би някой да влезе през отворената врата, но се обадил на съсед да гледа кога оня ще излезе от входа. Благодарение на бързата реакция, полицията заловила взломаджията. Били на съд, като оня бил с цяла тайфа цигани и с двама защитници. Съдът конституирал пострадалия като частен обвинител по негово искане /приятелят ми не е юрист и няма нищо общо с професията/. Въпреки смущението и заставането за първи път пред съд, някак успял да се овладее и дал смислени и логични показания /преди това разпознал извършителя в районното/. Най-смешното е, че подсъдимият се опитал да се оправдава с това, че е циганин - "ами той, господин съдилище, защото съм циганин, затова така говори срещу мен"!!! А преди това напъвал с все сила вратата!!! И циганската тайфа отвън!!! Велика работа. Понеже приятелят ми е много свестен и съвестен човек /нека това не ви звучи изтъркано, защото когато е истина, е единствено достойно за уважение/ ми се иска да му помогна. За съжаление, не се занимавам с наказателно право и процес, липсва ми практика, макар да се опитвам да поддържам някакви /основни/ знания с четене. Така че, когато дойде момента, ще се надявам да намеря помощ и идеи от вас, уважаеми колеги!
P.S. Кой както иска да коментира моето изказване, аз просто дадох един конкретен пример. Всеки може да го разбира по своему. Това, което аз исках да Ви кажа е, че ако има нещо, което ме дразни у циганите, то е НАГЛОСТТА
P.S. Кой както иска да коментира моето изказване, аз просто дадох един конкретен пример. Всеки може да го разбира по своему. Това, което аз исках да Ви кажа е, че ако има нещо, което ме дразни у циганите, то е НАГЛОСТТА
- alexander_tonev
Лошото е,че научихме ромите добре да си служат с факта,че са роми.Благодарение на това винаги като видят зор,все се опитват да използват произхода си като алиби или индулгенция за поразиите,които вършат.Сякаш като е такъв,всичко му е простено.Това става не без помоща на цял легион от различни кабинетни правозащитници.Освен това ромите са свикнали да живеят на гърба на други хора.В тази връзка дори и по някакъв хипотетичен начин да се сдобият с държава,те пак ще се присламчат към някоя съседна страна.Също като в евтин фантастичен екшън,където едни същества нападат някоя планета опустошават я и после си търсят друга.Въпреки всичко познавам и добри роми,но за съжаление са малцинство.
- наблюдател
Според Вас, колега, може ли да повлияе много на изхода на делото, че при разпознаването /при описания от мен случай/ пострадалият /доколкото успях да разбера/ не е обяснил точно как е разпознал заподозрения. Иначе има множество снети отпечатъци, които съвпадат, сега защитниците искат да знаят откъде са снети - експертът е обяснил, че само ги е анализирал, а не ги е снемал. Би следвало да се разпитат полицаите, но нали има и протокол? Това не е ли шиканиране на процеса?! Както Ви обясних, нямам опит в наказателните дела, от друга страна в момента нямам и достатъчно информация, дори не знам точно по кой член от НК е обвинението - май не е за опит за кражба с взлом. Както и да е, но освен отпечатъците /които явно се оспорват/ и разпознаването на досъдебното производство /което, изглежда, има слабости - не е успял точно да определи по какво е разпознал, при показанията пред следователя е объркал с няколко сантиметра ръста и е дал няколко годинки отгоре/ имаме, за съжаление, само свидетелските показания на самия пострадал. Съседът, наблюдавал отгоре, го е шубе да свидетелства - известно ми е, че могат да го призоват, но моят познат не иска да го прави, защото са приятели и затова не го е идентифицирал пред съда. Имаме само косвени доказателства - съседът е видял и после по телефона е разказал на пострадалия, т.е. пак показания на пострадалия /със съмнителна стойност/. При така описаната ситуация хрумва ли Ви нещо?
- alexander_tonev
Освен това, циганинът се опитва да си изгради алиби - работел на строеж наблизо и незнам-какво си правел във входа на блока /например, проверява кой си е вкъщи и кой не, за да разбие някое апартаментче:))/. Неговият работодател /от някакво китно село/ се опитвал да го защити, като обяснявал колко добър работник е и как нямало да открадне - дори на маса като пиели и някой станел за малко, той никога не би му пипнал ракийката!!!:))) Пълно шоу, но за чужда сметка...
- alexander_tonev
Уважаеми , братя Българи ,
Мисля ,че голяма част от Вас грешите в изводите си за Ромите.
Знаите , че тяхния живот непрекъснато се влошава. Никакви средства не достигат
до тях и голяма част живеят в безпределна мизерия.
Пред вашия поглед се изправя циганина без човешки ценности.
Това е така ,защото ги виждате посред бял ден. Те водят борба за оцеляване.
Ромите имат богата и съчуствена душевност и са възприели общите характеристики на поведение от българския народ.. Не всички Роми са еднакви. Съществуват около 60 групи Роми , както
всяка група има своя собствена култура ,различна от останалите групи.
Например групата "Калдараши" са тези които "познавате" - крадлите . Към тях и ние изпитвами ненавист и никои от нас не общува с тях нито пък те с другите.
Но и те са роми- тези с които най-често се срещате по улиците на София.
Предлагам да се срещнем с това семейство което Ви създава проблеми .
Определено считам , че ще има положителен резултат.
Срещата ще се организира от значими ромски организации от София. Повярвайти ни , ще се опитаме заедно да решим проблема.
Ако желаете да стане това - публикувайте го.
Мисля ,че голяма част от Вас грешите в изводите си за Ромите.
Знаите , че тяхния живот непрекъснато се влошава. Никакви средства не достигат
до тях и голяма част живеят в безпределна мизерия.
Пред вашия поглед се изправя циганина без човешки ценности.
Това е така ,защото ги виждате посред бял ден. Те водят борба за оцеляване.
Ромите имат богата и съчуствена душевност и са възприели общите характеристики на поведение от българския народ.. Не всички Роми са еднакви. Съществуват около 60 групи Роми , както
всяка група има своя собствена култура ,различна от останалите групи.
Например групата "Калдараши" са тези които "познавате" - крадлите . Към тях и ние изпитвами ненавист и никои от нас не общува с тях нито пък те с другите.
Но и те са роми- тези с които най-често се срещате по улиците на София.
Предлагам да се срещнем с това семейство което Ви създава проблеми .
Определено считам , че ще има положителен резултат.
Срещата ще се организира от значими ромски организации от София. Повярвайти ни , ще се опитаме заедно да решим проблема.
Ако желаете да стане това - публикувайте го.
- Ром - София
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|