начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МВР, МО и ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот fixxxer » 18 Апр 2007, 13:52

Ясно е че Николов е пристрастен, защото е завършил именно Югозадния :lol: но няма спор че това е презряно учебно заведение, още повече пък за изучаване на Право. Ако им погледнете преподавателския състав, ще видите, че поне 90 на сто от тях са външни лица - от други университети. Де се е чуло и видяло в Горна Джумая юристи да стават :D
А и честно да ви споделя, контактувал съм с десетина колеги, завършили тази магнаурска школа и всичките са много зле подготвени.
А за "великия" Воденичаров и синчето му Асенчо - съдия в градския, направо не ми се и говори. Мисля, че всички знаем за какво става въпрос... :D
fixxxer
Потребител

Мнениеот Гост » 18 Апр 2007, 20:20

Господа,стига с предразсъдъците.

Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

Злобата си казва думата.

Отхвърлени сте от обществето и ми се правите на много знаещи във
форума.

А къде завършихте и кои бяхте.Там където не могат да си платят парното ли ?

Лежите само на стрия престиж на СУ.

Ела да видите в какви условия работим и си погледнете дупките наречени аудитории.

И какво като сте завършили СУ,като 90 % от преподаватели са същите,само че кокошкарника(СУ) го заменете с ПИФ.

Замислете се защо вашия декан идва при нас,а нашия при вас-НЕ

Айде стига със злобата и завистта.

И последно

Ще се видим в съда

:P Адвокат Николов :P ЮЗУ "Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 18 Апр 2007, 20:56

advokat_nikolov написа:Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

форума.

Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. То никога не е късно де... :D особено като си отхвърлен от обществото :D

Имам много приятели, с които сме били колеги, завършили така любимия на Николов университет, но много от тях сами се иронизират къде са завършили. Като се замисля добрите юристи възпитаници на ПИФ /и еркюл/ най-много се шегуват с това. Е има и разни много горди и надъхани /като някои участници във форума/, но те /не форумците де/ например правят следните неща:

Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

Дават условно наказание за престъпление, извършено в изпитателния срок на друго условно.

Отменят постановление за прекратяване по стария чл.237 НПК по "сигнал" от админстративен орган и то за формално престъпление

... и разни други екстри.

Мда направо се чудя как обществото и гилдията ме търпя толкоз време като магистрат преди да ме отхвърли де... :D заради мухлясалата ми диплома от СУ

P.S Водил съм няколко упражнения в ПИФ - аудиториите не са по-различни от тези в ректората.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 19 Апр 2007, 19:40

Clavdivs. написа:
advokat_nikolov написа:Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

форума.

Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. То никога не е късно де... :D особено като си отхвърлен от обществото :D

Имам много приятели, с които сме били колеги, завършили така любимия на Николов университет, но много от тях сами се иронизират къде са завършили. Като се замисля добрите юристи възпитаници на ПИФ /и еркюл/ най-много се шегуват с това. Е има и разни много горди и надъхани /като някои участници във форума/, но те /не форумците де/ например правят следните неща:

Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

Дават условно наказание за престъпление, извършено в изпитателния срок на друго условно.

Отменят постановление за прекратяване по стария чл.237 НПК по "сигнал" от админстративен орган и то за формално престъпление

... и разни други екстри.

Мда направо се чудя как обществото и гилдията ме търпя толкоз време като магистрат преди да ме отхвърли де... :D заради мухлясалата ми диплома от СУ

P.S Водил съм няколко упражнения в ПИФ - аудиториите не са по-различни от тези в ректората.

Колега,ние,с Вас,можем да спорим месеци наред.

Преди да продължа,на първо място,искам да Ви се извиня за тона си,просто си помислих,че пак някои от наглите студенти(говоря само за наглите) пак се заяжда с мен.

Въпросът с университетите е много субективен. Аз,лично,признавам само три Вуза(Югозападния,Великотърновски и Софийски).Много ме дразни като някой се изтъква,че учи в Су-да,наистина Вузът има голям презтиж,но не може да се хвалиш все едно някой,едва ли не,вече,е Господ.Други пък ще кажат,че говоря така само защото
не са ме приели в Су.Аз никога не съм искал да уча в София.Ако съм искал-щях да уча там.

Съгласате се мен,че преподавателите в ЮЗУ и СУ са почти едни и същи,с разликата,че ЮЗУ се стреми да изкара,наистина подготвени кадри.Това е целта и именно затова уча в Благоевград.Оставете кой как е станал съдия,корупция и т.н.

Говорят,че Асен Воденичаров за по-малко от година преминал към СГС,но искам да кажа,че е един прекрасен лектор от който научавам за секунди много важни неща.Как е станал съдия това мен не ме интересува,ама хич.

Много хора от форума ме ненавиждат заради моята директност.
Аз съм човек, който казва това,което мисли и не се спотайвам като мижитурка.Моята цел е ясна-не заради пари,власт и др.,а заради самата професия.Има една много точна фраза на Любослав Пенев(футболиста) и изцяло го подкрепям.

Искам отново да Ви се извиня,Clavdivs.

Пожелавам Ви успех в областта на правото и в живота.

С уважение:

Гост

Мнениеот milqna » 19 Апр 2007, 22:21

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Май трябваше името на темата да е нещо от типа ''Избиване на компекси" или "Излейте злобата и завистта си срещу МВР, МО барабар с ЮЗУ-то." Ако искате може да си отворите отделна темичка където да си спамите и с подобни злъчни изкзвания!!! То се видя от кои 'университети" излизат учените и възпитани като вас хора...
milqna
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Апр 2007, 22:43

milqna написа::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Май трябваше името на темата да е нещо от типа ''Избиване на компекси" или "Излейте злобата и завистта си срещу МВР, МО барабар с ЮЗУ-то." Ако искатем може да си отворите отделна темичка където да си спамите и с подобни злъчни изкзвания!!! То се видя от кои 'университети" излизат учените и възпитани като вас хора...

Браво!!!

Ето такива хора трябват!!! С правилно отношение към народната власт!!!

А доколкото съм запознат любимият "университет" на служителите на МВР и МО е всъщност БСУ.

Няма смисъл да се отваря отделна тема. Няма лошо измежду сериозните мнения и взимопомощ да има и малко закачка :D От любов към спорта.
Въпросът с юридическото образование в милата ни родина е много сложен, комплексен и неразрешим с повече или по-малко злъчни коментари във форумите. /което аз и както виждам и колегата Николов много добре го знаем/
И няма нужда разни радетели на учтивостта и възпитанието да апелират за ... знам ли и аз за какво ли. Излезте малко от ролята в която сте се натикали. Правото не е само цитиране на рзпоредби, изрядни костюми и изказ. Добрият юрист се познава по друго. Но това е една друга тема и не смятам да "спамя" тука.

:D :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Апр 2007, 23:00

Clavdivs. написа:Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

БРАВО !!! И на мен ми беше :oops: :oops: и още помня ужасените физиономии (един от редките ми спомени от 4-5 годишна възраст) на родители и роднини, когато отговорих така на въпроса какъв искам да стана като порасна ! :lol:
А за глобата на непълнолетни лично съм го виждал в СРС по н.о.х. дело... После последва второ дело и братът на подсъдимия (колега - адвокат) се шашкаше и викаше : "Вай - брат ми рецидивист...", а се оказа нищожна присъда - глобата... Небезизвестният съдия Алексей Трифонов директно произнесе по второто дело веднага в залата "обществено порицание" като заяви и записа в протокола, че първата "влязла в сила" присъда - глобата е очевидно нищожна присъда и затова не я взима предвид като "предходно осъждане" :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 19 Апр 2007, 23:30

Какво е това ПУЦ ?!
pokerman
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Апр 2007, 23:36

pokerman написа:Какво е това ПУЦ ?!

Цитат от самия Лекс:

* ПУЦ - професионално-учебен център. По времето на социализма всички гимназисти бяха длъжни, едновременно със знанията да усвоят и по един занаят. Най-масови бяха ПУЦ-овете за шофьори, за бръснари и фризьорки, за шивачки и моделиерки, за дърводелци и стругаро-фрезисти.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Апр 2007, 23:49

pokerman написа:Какво е това ПУЦ ?!

Поклон пред наивната невинна младост !!! :lol: :lol: "ПУЦ" = професионален учебен център... подвасален на "РУЦ" = районен учебен център, всички под шапката на "ЦУЦ" - както се досещате това е Централен учебен център... :lol: :lol: Вие сигурно и "УПК" не знаете какво е, а и за Тодор Живков бегли медийни информации имате... Ей ! Иде нова генерация, необременени хора, бравос !!! :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот mitko6 » 20 Апр 2007, 09:55

advokat_nikolov написа:Говорят,че Асен Воденичаров за по-малко от година преминал към СГС,но искам да кажа,че е един прекрасен лектор от който научавам за секунди много важни неща.Как е станал съдия това мен не ме интересува,ама хич.

С уважение:

Кой? Асенчо Воденичаров ли? Лектор? Къде? В ПИФ? Прекрасен? Също като съдия? Това е най-скандалното назначение в България! Явно ПИФ няма късмет с преподаватели! Ако е такъв "преповател", какъвто е и "судия", предлагам на "адвокат" Николов да напусне ПИФ и да отиде при Еркюл! Но на какви ли неща "учи" студентите! За тези неща трябва да се говори открито. Неморални хора в съдебната система нямат място!!!!!!!!!!!!
Последна промяна mitko6 на 20 Апр 2007, 20:24, променена общо 2 пъти
mitko6
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 12:11

Za razlika ot drugite Vuzove po Gravdansko pravo imame dvama lektori,koito ni vodqt lekciite

prof.Vladimir Petrov i Asen Vodeni4arov-

Niakoi ne poznawat Asen Voden4arov pyk sa mnogo sigurni kakvi e vsyshtnost.

Eh,zavist,eh omraza.

A mi da-niakoi stavat sydii za 10 drugi za 1 god.
Гост

Мнениеот mitko6 » 20 Апр 2007, 13:00

Това не е завист, а жалката ни картинка! И аз не искам да оплювам човека, а ме потриса явлението "Асен Ваденичаров" и това как някои го приемат съвсем нормално. Съдия не се става с една година, но дори и да се ставаше, не е това начинът баща ти да те набута в системата. Е, тогава наистина съдия не става, а нещо друго! Ако имаше грам морал, този човек сам щеше да напусне системата, след като стана изведнъж толкова известен. Той е от "героите на нашето ввреме"! Ех, Лермонтов, защо не живееше в България в началото на 21 век :D :wink:
mitko6
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 13:04

митко, май май ще ти поизтрият постингите. :D

и аз тъй преди години писах туй-онуй в същия този форум за Гадар Хачикян и ето сега как съм отхвърлен от обществото :lol:

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=41 ... 0%E4%E0%F0

та сега не мога да си вляза и с ника де* :lol:

*за ника аз съм си забравил паролата де не е дело на здравите сили.
Clavdivs.
Потребител

До т.н. Митко6

Мнениеот student2000 » 20 Апр 2007, 14:44

Драги колега Митко6, ако изобщо си колега и имаш нещо общо с правото /в което дълбоко се съмнявам/. В един пост говориш за човека, в друг - за явлението. Разбирам, че си дълбоко объркан. За колегата Воденичаров не говори без да го познаваш. Това е изключително ерудиран юрист, който се занимава с право от доста години и преди да стане съдия беше адвокат и то от добрите такива - по мнение на съдии пред който се е явявал /СГС, САС, ВАС и ВКС/. Но ти очевидно не си запознат с тези неща. Няма нищо лошо, но като си бос в тази материя - просто не коментирай. От такива като теб с махленски изказвания и твърдения страната ни е на такъв хал. Относно явлението -имало го е, има го и ще го има. 95 % от назначенията в съдебната система са плод на ходатайства или както съм чувал без да съм сигурен - с финикийски знаци. Сещам се веднага за един случай на районен съдия отишъл преди две години направо в САС /Калпакчие/. Друг - от юрисконсулт - направо във ВКС /Русева/. Такава е действителността.
Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. Лекции четат всички светила от България, а завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област. Изпитите не са лесни и се държи на качество. Факултета единствен има договори по международни проекти за обучение на студенти с над 10 европейски държави и САЩ.
Остани си със зраве и бъди здрав.
student2000
Нов потребител

Re: До т.н. Митко6

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 14:48

student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ... a завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област.

Еми естествено, че се реализират, защото голяма част от тях са "реализирани" далеч преди да влязат в ЮЗУ. И всъщност влизат там за да се изпълни едно мъничко изискване - да имат заветната диплома.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 14:53

mitko6 написа:Това не е завист, а жалката ни картинка! И аз не искам да оплювам човека, а ме потриса явлението "Асен Ваденичаров" и това как някои го приемат съвсем нормално. Съдия не се става с една година, но дори и да се ставаше, не е това начинът баща ти да те набута в системата. Е, тогава наистина съдия не става, а нещо друго! Ако имаше грам морал, този човек сам щеше да напусне системата, след като стана изведнъж толкова известен. Той е от "героите на нашето ввреме"! Ех, Лермонтов, защо не живееше в България в началото на 21 век :D :wink:

Колеги,и аз много мразя връзкрщината,но такъв е животът.
Все едно,mitko6,ако Вие сте член на ВСС,няма да набутате сина си някъде по институциите.

Борил съм се срещу тези неща и резултатът е нулев по Фаренхайт

Аз не съм казал,че не сте прави,просто казвам,че преди да кажеш за някого нещо-трябва да знаеш с какакъв потенциал разполага той(не говоря за Асен)

Колеги,надявам се взаимотношенията ни да не да "омекнали" и се надявам,че мога да разчитам на съвет.

Ще идвате ли на Лекс срещата утре?

Успех,колеги 8)
Гост

Мнениеот student2000 » 20 Апр 2007, 14:56

Clavdivs. написа:
student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ... a завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област.

Еми естествено, че се реализират, защото голяма част от тях са "реализирани" далеч преди да влязат в ЮЗУ. И всъщност влизат там за да се изпълни едно мъничко изискване - да имат заветната диплома.

Има със сигурност и такива, но къде ли ги няма. И в СУ е така, и в УНСС и в НБУ, а за другите вузове не ми се говори. Но това не са преобладаващата част отстудентите. Тези за които говорим няма да практикуват право и следователно няма да имат възможността да се бъркат пряко в обществения оборот, доколкото го правят и сега - без дипломи.
student2000
Нов потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 14:58

student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. Лекции четат всички светила от България, а завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област. Изпитите не са лесни и се държи на качество. Факултета единствен има договори по международни проекти за обучение на студенти с над 10 европейски държави и САЩ.
Остани си със зраве и бъди здрав.

Колега,това е ИСТИНИТА и много хора не искат да я приемат. Оставете ги!! Ние с Вас знаем за какво става на въпрос.

А на другите ще кажа-ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ НА ЖИВО

:P ЮЗУ " Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 15:02

advokat_nikolov написа:
А на другите ще кажа-ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ НА ЖИВО

:P ЮЗУ " Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P

Виждали сме колега, виждали сме. И студенти сме виждали, и стажанти сме виждали, и зам.председатели на съд сме виждали, и цялата адвокатска гилдия в Блгрд сме виждали. Страаашна история...
Clavdivs.
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити